Plita Hansa cu inductie si care se curata usor

4
8.9
Plita Hansa cu inductie si care se curata usor
Plita Hansa cu inductie si care se curata usor
Preincalzire Rapida
Control prin atingere
Protectie Copii
Detectare automata a vasului
Booster
Temporizator

In general, electrocasnicele de la Hansa au un raport pret/performante destul de bun, asa este si cazul acestui model de plita cu inductie, care are un pret de aproape 1100 Lei si contine functii precum: Control prin atingere, Booster, Stop & Go, Preincalzire Rapida, Protectie Copii, Temporizator, Indicator de caldura reziduala, Detectare automata a vasului etc.
Pe langa functiile de mai sus, o alta caracteristica importanta a acestui model de plita cu inductie este ca se poate curata foarte usor.

Prezentarea generala a plitei cu inductie Hansa

prezentare generala plita hansa4 zone de gatit
Acest model de plita cu inductie de la Hansa are 4 zone de gatit, din care 3 sunt de dimensiuni diferite, si anume:

  • Stanga Fata: Ochi de inductie cu diametrul de 160 mm si puterea nominala de 1500 W.
  • Dreapta Fata: Ochi de inductie cu diametrul de 180 mm si puterea nominala de 2000 W.
  • Stanga Spate: Ochi de inductie cu diametrul de 210 mm si puterea nominala de 2000 W.
  • Dreapta Spate: Ochi de inductie cu diametrul de 160 mm si puterea nominala de 1500 W.

Valoare prezentata pentru diametrul vasului reprezinta valoarea optima, adica cazul in care eficienta energetica este maxima.
Producatorul declara ca diametrul minim al vaselor, care sunt detectate de catre senzorul de vase montat pe plita, este de 140 mm, daca folositi vase cu diametrul mai mic este posibil sa nu fie detectate de catre plita.

panoul de comanda plita hansaPanoul de control contine:

 1. Senzor de selectare a zonelor de gatit
 2. Senzor +/-
 3. Senzor pentru protectie copii
 4. Pornire / Oprire plita
 5. Senzor ceas

In partea din fata a plitei este amplasat panoul de control, cu ajutorul caruia se comanda functionarea plitei.
La fiecare conectare a plitei la reteaua electrica, se poate observa ca toti indicatorii de pe panoul de control se aprind, acest lucru este perfect normal si semnalizeaza ca panoul de control este pregatit pentru a primi comenzi din partea utilizatorului. Fiecare comanda este semnalizata printr-un semnal acustic.
Pornirea plitei se face prin apasarea senzorului „Pornire / Oprire plita” pentru un timp de minim 1 secunda.
Dupa ce a pornit plita trebuie ca in decurs de 1 minut sa se porneasca o zona de gatit, in caz contrar plita se va stinge in mod automat.

protectie copii hansaFunctii de siguranta
Unul dintre avantajele plitelor cu inductie este siguranta ridicata in utilizare, si anume plita este dotata cu mai multe functii de siguranta.
Protectie copii: Are rolul de a bloca modificarea setarilor in mod accidental. Daca activati functia „Protectie copii”, cand toate zonele de gatit sunt oprite, atunci pornirea ei este posibila doar dupa ce se dezactiveaza functia „Protectie Copii”.
Functia de „Protectie copii” se activeaza prin apasarea senzorului de blocare de pe panoul de comanda pana in momentul in care auziti un semnal acustic si observati pe panoul de comanda afisajul „Lo”.
Daca se intrerupe alimentarea cu energie electrica a plitei, atunci aceasta functie de protectie se va dezactiva.

Indicator de caldura reziduala: Are rolul de a indica daca o zona de gatit este fierbinte, acest lucru este semnalizat prin intermediul simbolului „H”, care apare pe indicatorul ochiului de gatit.

Limitarea timpului de functionare: Aceasta functie este foarte utila, deoarece daca utilizatorul uita un ochi de gatit pornit, pentru o perioada mai lunga de timp, plita va comanda inchiderea automata a acestuia. La aceasta plita cu inductie de la Hansa, durata maxima de functionare depinde de nivelul de putere setat, si anume daca setati nivelul de putere „9”, iar in decurs de 2 ore nu modificati setarile, atunci plita se va inchide in mod automat, in schimb daca setati nivelul de putere „1” atunci trebuie sa treaca un timp de 8 ore, in care sa nu se modifice setarile, pentru ca plita sa se inchida in mod automat.

Detectarea automata a vasului: Vasele compatibile cu plita cu inductie sunt detectate in mod automat cand sunt amplasate pe o zona de gatit activa, iar cand un vas este ridicat de pe zona de gatit, plita se va opri in mod automat. Daca incercati sa utilizati un vas care nu este compatibil cu plita cu inductie atunci pe afisajul plitei va aparea un mesaj de eroare.
Este foarte important sa nu folositi functia de „Detectarea automata a vasului” ca si functie de pornire/oprire.

Protectie impotriva supraincalzirii: Plita este dotata cu mai multi senzori de temperatura care monitorizeaza temperatura din interiorul plitei, iar cand temperatura creste prea mult se reduce in mod automat puterea zonelor de gatit, indiferent de treapta de putere setata de utilizator.

Setarea timpului de functionare: Cu ajutorul ceasului, care poate fi programat, puteti seta durata de functionare a zonei de gatit.

racleta curatare plita inductieCuratarea plitei cu inductie
Unul dintre avantajele plitei cu inductie este curatarea usoara, si anume dintre toate tipurile de plite cea cu inductie se curata cel mai usor.
Pentru a curata plita cu inductie trebuie doar sa folositi o laveta umeda si detergent de vase.
Murdaria persistenta se indeparteaza cu un razuitor ascutit, precum acest model.
Daca se scurge apa pe plita si raman urme de calciu trebuie sa folositi un pic de otet pentru indepartarea urmelor, se pot folosi si substante speciale de curatat plita cu inductie.
Daca pe plita ajunge zahar sau alte substante care contin zahar trebuie sa o curatati imediat, deoarece acesta poate distruge suprafata plitei.

8.9 Total Score
Plita Hansa cu inductie si care se curata usor

Design
8.5
Performante
9
Functii de siguranta
9
Raport pret/calitate
9
Curatare
9
PROS
 • Preincalzire Rapida
 • Control prin atingere
 • Protectie Copii
 • Detectare automata a vasului
 • Booster
 • Temporizator
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo