Cuptor electric Hansa

7
cuptor electric bosch imagine
8.6
Cuptor electric Hansa
Cuptor electric Hansa
9 Funcții de cuptor
Programator electronic
Butoane retractabile
Ușă rece
Rețete pe ușă
Curățare cu aburi

În general cuptoarele electrice de la Hansa au un raport preț-performanțe destul de bun, ceea ce le face să fie destul de cumpărate în România.
Dotările unui cuptor electric Hansa sunt de obicei cele de bază ceea ce înseamnă că nu veți găsi niciodată cuptoare electrice Hansa cu aceleași caracteristici ca și cuptoarele Bosch Seria 8 sau ca și cuptoarele de la producători precum Miele, AEG, Siemens etc.
Pentru a vă face o idee despre intervalul de preț al cuptoarelor electrice Hansa vă anunțăm că cel mai ieftin cuptor de la Hansa are un preț de aproape 700 lei, iar cel mai scump costă puțin peste 1600 lei.

Recomandare cuptor electric Hansa

cuptor electric hansaPentru a fi mulțumit de modul în care coace un cuptor nu este obligatoriu cheltuirea unei sume mari de bani pe achiziționarea lui, dovada acestui lucru este și acest model de cuptor electric încorporabil care are un preț de aproape 800 lei.
Pentru o sumă așa de mică se achiziționează un cuptor electric multifuncțional care are printre caracteristici și:
● 9 moduri de cuptor
● Ușă cu 3 geamuri
● Programator electronic
● Butoane retractabile
● Email EasyClean
● Curățare cu aburi

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile cuptorului recomandat de noi, iar în continuare vă prezentăm mai detaliat caracteristicile, dotările și datele tehnice ale cuptorului.

9 functii de cuptor9 funcții de cuptor

Hansa a dotat acest model de aparat cu 9 funcții de cuptor care pot fi activate cu ajutorul selectorului de funcții amplasat în partea dreaptă pe panoul de comandă.
Pe selectorul de funcții se află amplasate 9 simboluri care reprezintă de fapt cele 9 funcții de cuptor, iar pentru a activa o funcție trebuie doar învârtit selectorul până în dreptul simbolului corespunzător funcției dorite.
Pentru ca să înceapă procesul de gătire trebuie setată și temperatura în interiorul cuptorului cu ajutorul selectorului de temperatură. Acesta permite setarea unei temperaturi în intervalul 30°C–280°C.

Simbolurile cuptorului electric Hansa

iluminare cuptorIluminare cuptor
Setarea butonului de funcții în această poziție pornește becul din cuptor fără ca însă să se și încălzească cuptorul. Această funcție este selectată de obicei când se realizează curățarea cuptorului.

incalzire rapidaÎncălzire Rapidă
Sunt porniți simultan mai mulți elemenți încălzitori pentru a ridica temperatura din interiorul cuptorului într-un timp mai scurt decât în cazul utilizării funcțiilor clasice.

dezghetareDezghețare
Chiar dacă pare ciudat la prima vedere în cadrul acestei funcții nu sunt activați elemenți încălzitori ci doar ventilatorul amplasat pe panoul posterior, care accelerează procesul natural de dezghețare a alimentelor.

ventilator si gratar combinatGrătar combinat + ventilator
Funcționează elementul încălzitor superior și grill, iar ventilatorul este pornit în alternanță cu elementele încălzitoare. Procesul de prăjire este accelerat în acest mod de cuptor și din acest motiv vă recomandăm ca bucățile mari de carne să le preparați utilizând acest mod de gătire.

gratar combinatGrătar combinat
Se recomandă utilizarea ei pentru prepararea bucăților de carne mai mici, tăiate sub formă de felii.

gratarGrătar
Se folosește pentru rumenirea alimentelor preparate la grătar.

incalzire inferioaraÎncălzire Inferioară
Datorită faptului că funcționează doar elementul încălzitor inferior, toată căldura din cuptor este produsă în partea de jos a cuptorului, fapt care recomandă utilizarea funcției pentru coacerea finală de jos.

incalzire inferioara si superioaraÎncălzire Inferioară + Superioară
Este modul de încălzire tradițional utilizat pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel.

incalzire inferioara superioara si ventilatorÎncălzire Inferioară + Superioară + Ventilator
La modul de gătire tradițional s-a adăugat și ventilatorul pentru o distribuire uniformă a căldurii în cuptor, rezultând astfel o coacere mai uniformă în comparație cu modul tradițional.

Pornirea unui mod de încălzire este prezentat pe panoul de comandă cu ajutorul unui indicator care se aprinde când o funcție este activă.

programator electronicProgramator electronic

Datorită programatorului electronic nu trebuie să vă mai faceți griji că veți arde mâncarea, deoarece acesta vă permite să programați oprirea cuptorului după un timp prestabilit astfel încât nu trebuie să supravegheați încontinuu cuptorul.
Programatorul vă permite să setați durata procesului de gătire sau ora la care să se termine acesta.
Când setați timpul de funcționare a cuptorului veți observa că pe afișajul digital apare o numărătoare inversă, iar când aceasta ajunge la zero se va emite un semnal acustic și se va opri procesul de gătire în mod automat.

butoane retractabileButoane retractabile

Cele două butoane de pe panoul de comandă pot fi introduse în interiorul cuptorului fapt care ușurează curățarea cuptorului.
Pentru a introduce sau scoate butoanele din panoul de comandă trebuie doar să apăsați pe ele.
Butoanele pot fi introduse în interior și când funcționează cuptorul. De exemplu, după ce ați selectat un mod de gătit dacă apăsați pe selectorul de funcții puteți observa că acesta va intra în interiorul cuptorului fără a vă mai deranja sau murdări în timp ce gătiți alimentele preferate.

preincalzire rapidaPreîncălzirea rapidă a cuptorului

Foarte multe rețete recomandă încălzirea cuptorului înainte de a amplasa preparatul. Acest proces de încălzire necesită o perioadă mare de timp și pentru a reduce această perioadă producătorul Hansa a dezvoltat o funcție dedicată preîncălzirii cuptorului, care reduce foarte mult timpul de încălzire în comparație cu un mod de gătit normal.
De exemplu utilizând funcția de preîncălzire rapidă este nevoie de doar 4 minute pentru ca temperatura în centrul cuptorului să ajungă la 150°C.
După ce temperatura a ajuns la valoarea setată se face trecerea la funcția normală de gătire.

usa receUșă rece

Chiar dacă temperatura în cuptor este ridicată ușa cuptorului rămâne rece datorită celor 3 panouri de sticlă, precum și a faptului că panoul interior este de tipul Low-e care reflectă căldura menținând rece ușa exterioară.
În principal această funcție de ușă rece este foarte apreciată de familiile care au copii mici deoarece aceștia sunt atrași de lumina emanată de interiorul cuptorului și au tentația de a pune mâna pe ușa cuptorului.

email specialEmail care se curăță ușor

Curățarea cuptorului este o sarcină destul de grea și necesită un timp destul de mare, iar pentru a veni în sprijinul utilizatorului Hansa a dotat acest cuptor cu un email special care este neted și neporos, fapt care face ca murdăria să nu se lipească de email.

curatare cu aburiCurățare cu aburi

Pentru a ușura procesul de curățare a cuptorului se poate folosi puterea aburilor care înmoaie murdăria de pe pereți, ușurând astfel curățarea cuptorului.
Pentru a curăța cuptorul cu ajutorul aburilor trebuie doar să amplasați o tavă în partea inferioară, iar în aceasta să turnați 500 ml de apă după care trebuie să lăsați cuptorul să funcționeze pentru o perioadă de 30 de minute la temperatura de 50°C.

retete pe usaRețete pe ușă

Cuptorul electric Hansa are imprimate pe interiorul ușii mai multe rețete în care prezintă setările necesare pentru prepararea anumitor tipuri de alimente.
Informațiile pe care le găsiți pe ușă sunt: Tipul de preparat, Funcția de gătire, Temperatura recomandată, Nivelul de amplasare, Durata de coacere.
De exemplu dacă preparați Pizza atunci pe ușă găsiți următoarele date:
Tipul de preparate: Pizza
Funcția de gătire recomandată: Pizza
Temperatura: 200°C–230°C
Nivelul de amplasare a tăvii: 1-3
Durata: 10 – 20 minute

volum xxlVolum XXL

Volumul net al cuptorului Hansa este de 62 litri, ceea ce înseamnă că în interiorul lui se pot prepara și alimente mai voluminoase necesare familiilor mai numeroase.

8.6 Total Score
Cuptor electric Hansa

Performanțe la gătit
8.5
Aspect și design
8.5
Accesorii incluse
8.5
Eficiență energetică
9
Siguranță în exploatare
9
Curățare și întreținere
8
PROS
  • 9 Funcții de cuptor
  • Programator electronic
  • Butoane retractabile
  • Ușă rece
  • Rețete pe ușă
  • Curățare cu aburi
User Rating: 3.75 (4 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo