Cuptor Hansa cu autocuratare

Curățarea cuptorului este un proces care presupune efort și timp din partea utilizatorului, iar pentru a elimina aceste inconveniențe producătorii de cuptoare au implementat mai multe soluții tehnice dintre care se remarcă curățarea catalitică ce are cel mai bun raport performanțe/consum de energie electrică.
Procesul de autocurățare catalitică se definește prin transformarea grăsimilor în dioxid de carbon și aburi cu ajutorul unui email special care acoperă pereții cuptorului.
În mod normal la un cuptor nu toți pereții sunt catalitici, iar identificarea emailului catalitic este foarte ușor de făcut prin simpla lui atingere, acesta fiind poros.
Recomandare cuptor Hansa cu autocurățare
Hansa este o marcă a producătorului polonez de electrocasnice Amica și este o marcă folosită pentru electrocasnicele Amica încadrate în categoria „Buget” unde prețul este un aspect foarte important.
Hansa a implementat pe unele modele ale sale o tehnologie de autocurățare a cuptorului bazată pe principiul de cataliză.
Un cuptor Hansa cu autocurățare catalitică este acest model care are și 10 funcții de cuptor pentru a vă ajuta să preparați alimente cât mai diversificate într-un timp cât mai scurt datorită funcției de Încălzire Rapidă care în 4 minute crește temperatura în cuptor până la 150°C.
Autocurățare catalitică
Cuptorul acesta de la Hansa are în dotare 3 panouri catalitice (pereți laterali și posterior) care se curăță singuri fără a fi necesară intervenția utilizatorului.
Panourile catalitice ale cuptorului Hansa se identifică prin faptul că au o textură poroasă și o culoare diferită față de restul pereților care sunt acoperiți cu un email de culoare neagră.
La acest model de cuptor Hansa procesul de autocurățare începe când temperatura în interior ajunge la 200°C și are eficiența maximă când temperatura este de 250°C.
Autocurățarea cuptorului se realizează și în timpul utilizării lui pentru prepararea mâncărurilor dar pentru a avea eficiență maximă trebuie să setați temperatura în cuptor la 250°C și să îl lăsați să funcționeze în gol timp de 60 de minute.
Din motive de consum energetic vă recomandăm ca înainte de începerea procesului de autocurățare să eliminați resturile mari de murdărie din cuptor.
Pe lângă funcția de autocurățare catalitică acest model de cuptor Hansa are și funcția de curățare cu aburi care se utilizează pentru curățarea pereților acoperiți cu email normal.
Pentru a curăța cuptorul folosind puterea aburilor trebuie urmați pașii:
- Se toarnă 500 ml de apă într-o tavă amplasată pe nivelul 1 al cuptorului.
- Temperatura în cuptor se setează la 50°C.
- Se alege modul de gătire (Încălzire Inferioară + Superioară).
- Se lasă cuptorul să funcționeze pentru o perioadă de 30 de minute pentru ca aburul să pătrundă în interiorul murdăriei pentru ca aceasta să poate fi ștearsă cu ajutorul unei lavete moale, obținând la final un cuptor curat.
Ușă rece
Datorită faptului că ușa cuptorului este dotată cu 3 panouri de sticlă temperatura panoului exterior este foarte mică fapt care face posibilă atingerea lui chiar și când temperatura în interiorul cuptorului este mare astfel încât se elimină accidentele cauzate de atingerea unei uși fierbinți.
Panoul de sticlă interior este mai special în sensul că este de tipul Low-e care reflectă căldura.
Ușa cuptorului este demontabilă fapt care ușurează foarte mult curățarea celor 3 panouri de sticlă care se murdăresc în timpul procesului de gătire.
Programator electronic
În centrul panoului de comandă este amplasat un programator electronic cu ajutorul căruia se controlează funcționarea cuptorului și anume puteți seta durata procesului de gătire precum și ora la care să se termine acesta, la finalul procesului de gătire programatorul va emite un semnal acustic.
Programatorul electronic se controlează cu ajutorul butoanelor amplasate sub afișajul electronic.
Butoane retractabile
Pe panoul de comandă al cuptorului sunt amplasate două butoane cu ajutorul cărora se reglează modul de gătire și temperatura în cuptor.
Cele două butoane sunt de tipul retractabil ceea ce înseamnă că acestea pot fi introduse în interiorul panoului de comandă ușurând astfel procesul de curățare.
De asemenea butoanele retractabile ajută și la aspectul modern al cuptorului.
Iluminare interioară
Interiorul cuptorului este iluminat cu ajutorul unui bec care se activează prin simpla rotire a butonului de funcții.
Iluminarea cuptorului poate fi făcută și fără activarea vreunei funcții de gătire prin selectarea funcției „Iluminare cuptor” fapt care facilitează procesul de curățare a cuptorului.
Rețete pe ușă
Pe ușa cuptorului sunt amplasate mai multe rețete pentru a ajuta utilizatorul să știe ce setări trebuie să facă pentru a prepara diverse tipuri de alimente.
Informațiile care apar pe rețetele de pe ușă sunt:
● Tipul de aliment
● Funcția de cuptor
● Temperatura recomandată
● Nivelul de amplasare a tăvii
● Durata procesului de gătire
Accesoriile cuptorului
● Tavă adâncă: Este folosită ca și tavă colectoare sau ca și tavă pentru prepararea alimentelor suculente.
● Tavă plată: Se utilizează în special la prepararea specialităților de panificație.
● Grătar de sârmă: Se folosește pentru prepararea la grătar a diverselor tipuri de carne.
● Rotisor: Are rolul de a roti mâncarea în timpul preparării la grill. Rotisorul este astfel conceput încât din când în când își schimbă sensul de rotație pentru a asigura o preparare uniformă a cărnii.
După cum se poate vedea acest cuptor Hansa cu autocurățare catalitică este destul de performant, iar prețul de sub 900 lei îl face o opțiune serioasă pentru multe persoane aflate în căutarea unui cuptor cu mai multe dotări dar cu un preț acceptabil.