Aragaz electric cu autocuratare catalitica

aragaz electric cataliticCuratarea cuptorului electric poate fi o problema pentru unele persoane, iar solutia pentru acestea este un cuptor cu autocuratare catalitica, cuptorul cu autocuratare catalitica pe care il recomandam este acesta.

Cuptorul cu autocuratare catalitica contine un email special care face ca eventualele depuneri de mancare din cuptor sa se transforme in cenusa fina, ceea ce este foarte important este ca aceasta transformare se efectueaza in jurul temperaturii de 200 °C, care este folosita in majoritatea cazurilor cand se foloseste cuptorul.

Pentru a avea o eficienta cat mai mare in curatarea cuptorului este indicat ca macar o data pe luna sa incalziti cuptorul la o temperatura de 220 °C – 230 °C timp de 30 min – 60 min. Unele cuptoare cu autocuratare catalitica nu au toti peretii aceoperiti cu acest email special, astfel incat partea care nu este acoperita cu acest email special trebuie sa o curatati ca si pe un cuptor clasic.

Acest email special folosit in cazul cuptoarelor cu autocuratare catalitica este unul poros si asigura protectie la zgaraieturi, iar pentru curatarea lui nu este necesarea folosirea detergentilor, ci doar o carpa uscata.

In acest moment pe piata aragazelor cu curatare catalitica exista unele modele care nu au acoperiti toti peretii cuptorului cu acest email special,  cand doriti sa achizitionati unul, va recomandam sa verificati acest aspect.
De exemplu, multi producatori au in oferta lor aragaze la care partea inferioara a cuptorului este tratata cu email normal, astfel incat curatarea acestei zone trebuie sa o faceti dumneavoastra.

Fata de autocuratarea cu piroliza, cea catalitica are marele avantaj ca nu genereaza fum sau mirosuri neplacute la descompunerea depunerilor, asadar in spatii care nu sunt ventilate bine, cuptorul cu autocuratare catalitica este solutia mult mai buna fata de curatarea cu piroliza.

Daca bugetul va este limitat, atunci trebuie sa stiti ca un cuptor cu autocuratare catalitica este mult mai ieftin fata de unul cu autocuratare cu piroliza.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo