Accesoriile unui cuptor electric

Producatorii de aragaze sau cuptoare electrice ofera si unele accesorii care ii ajuta pe utilizatori sa foloseasca acel produs.
Principalele accesorii cu care vin cuptoarele electrice sunt: Gratar sarma, Tava adanca, Tava putin adanca, Senzor de mancare sau Ghidaje telescopice. De exemplu, acest cuptor electric de la Electrolux are toate accesoriile mentionate anterior, fiind un cuptor pe care trebuie sa il aveti pe lista, in cazul in care doriti sa va achizitionati un cuptor electric performant.


Accesorii de baza

  • Gratar de sarma

gratar de sarma

Gratarul de sarma este folosit in principal pentru prepararea bucatilor de carne sau ca si suport pentru vasele de copt in cuptor.
In cazul in care frigeti carne si utilizati gratarul de sarma trebuie ca in partea inferioara a cuptorului, pe nivelul 1, sa plasati o tava adanca in care se va scurge grasimea sau apa din carnea aflata la gatit.

In mod normal, fiecare producator ofera cate un gratar cu sarma, dar acest accesoriu poate fi comandat si separat, din acest motiv cand va cumparati unul nou trebuie sa va asigurati ca cel nou este compatibil cu cuptorul dumneavoastra si are dimensiunea corecta.

Toate cuptoarele electrice, mai nou, au gratarele de sarma mai speciale, si anume acestea sunt construite cu un sistem de siguranta, care blocheaza miscarea gratarului, din acest motiv cand introduceti sau scoateti gratarul din cuptor trebuie sa il ridicati un pic.

  • Tava putin adanca

tava de cuptor putin adanca

Aceasta tava este recomandata, in special, doar pentru anumite produse de patiserie si pentru prajituri.

De obicei, tavile putin adanci, au un strat de protectie antiaderent, care face ca utilizarea hartiei de copt sa nu fie necesara, iar curatarea tavii se face foarte usor.

Si in cazul tavilor putin adanci trebuie sa aveti mare grija cand le cumparati, deoarece trebuie sa va alegeti una care sa corespunda dimensiunilor cuptorului dumneavoastra.

  • Tava adanca

tava adanca si gratar sarma

Tava adanca se foloseste in cazul cuptoarelor pentru prepararea fripturilor, iar cand se utilizeaza gratarul din sarma, tava adanca se poate folosi si ca tava de picurare, in care se scurge grasimea si apa din carne.
In cazul in care tava adanca o folositi ca si tava de picurare, atunci va recomandam, sa puneti o mica cantitate de apa in ea, pentru ca grasimea care ajunge in tava sa nu se arda producand astfel un fum neplacut.

Exista unii producatori de cuptoare electrice care ofera la tava adanca si un gratar de sarma, care se monteaza perfect in tava precum in imaginea de mai sus.

Acestea sunt accesoriile furnizate de majoritatea producatorilor de aragaze sau cuptoare electrice, iar daca doriti si alte tipuri de accesorii trebuie sa vizitati paginile producatorilor, de exemplu, producatorul suedez de electrocasnice, Electrolux, ofera ca si accesorii pentru cuptoarele sale si kituri complete de curatare.

Accesorii optionale

Unele accesorii optionale sunt prezente doar pe modelele de cuptoare mai scumpe iar altele accesorii se pot achizitiona doar contra cost.
Dintre aceste accesorii optionale amintim: Senzor de mancare, Tava de cuptor extensibila, Manusa din silicon, Spray curatare cuptor.

  • Senzor de mancare

senzor de mancare

Senzorul de mancare va permite sa gatiti carnea exact cum doriti dumneavoastra, deoarece masoara temperatura din interiorul produsului aflat la gatit, iar cand aceasta este egala cu valoarea setata de dumneavoastra are loc oprirea functiei de cuptor, insemnand ca procesul de gatire s-a terminat.

Pentru carnea de vita, iata temperaturile pe care trebuie sa le setati la senzorul de temperatura:
• Carne Cruda: 40 – 45 °C
• Carne In Sange: 55 – 60 °C
• Carne Medie: 65 – 70 °C
• Carne Bine Facuta: 75 – 80 °C

  • Tava de cuptor extensibila

tava cuptor extensibila

Acest tip de tava este compatibila cu aproape orice cuptor, deoarece latimea ei este reglabila, iar un strat antiaderent face ca curatarea ei sa se realizeze foarte usor.

Tava extensibila din imaginea de mai sus are o latime reglabila intre 38 cm si 52 cm, iar ca si inaltime are 3 cm.

  • Manusa din silicon

manusa din silicon

Manusa din silicon asigura protectie in timp ce lucrati cu tavi sau tigai fierbinti. Indiferent daca sunteti stangaci sau dreptaci utilizarea acestei manusi nu este o problema, deoarece a fost conceputa sa poata fi utilizata cu ambele maini.
Pe langa protectia la temperaturi ridicate aceasta manusa asigura protectie si la alunecare, iar faptul ca poate fi spalata in masina de spalat vase, o face o optiune foarte buna pentru cine este in cautarea unei manusi care sa asigure protectie in timpul manipularii produselor fierbinti.
Puteti sa cumparati manusa de silicon de aici.

  • Tava de cuptor cu perforatii

tava de cuptor cu perforatii

Acest tip de tava este ideala pentru a fi folosita la prepararea produselor de patiserie, la care este necesar ca exteriorul sa fie crocant, iar interiorul sa fie moale.
Numarul mare de perforatii prezente in tava, fac ca aerul fierbinte sa circule cu usurinta in jurul produselor aflat la copt.
Daca va place sa uscati alimente sau legume atunci este obligatoriu sa utilizati o astfel de tava, deoarece va ofera cele mai bune rezultate.

  • Ghidaje telescopice extensibile

ghidaje telescopice

Ghidajele telescopice extensibile sunt foarte utile intr-un cuptor electric, deoarece permit utilizatorului sa scoata produsul fierbinte din cuptor, fara ca acesta sa se arda.

De obicei, gradenele telescopice, nu sunt montate in cuptor, ci utilizatorul trebuie sa le monteze cand doreste, iar in cazul cuptoarelor cu autocuratare pirolitica, majoritatea producatorilor recomanda scoaterea gradenelor din cuptor cand se activeaza functia de autocuratare pirolitica.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo