Plită pe gaz și suprafața din sticlă neagră

0
Plită pe gaz și suprafața din sticlă neagră imagine
9.1
Plită pe gaz și suprafața din sticlă neagră
Plită pe gaz și suprafața din sticlă neagră
Aspect plăcut
Curățare ușoară
Sticlă securizată
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Grătare din fontă

Plitele cu suprafața din sticlă securizată reprezintă principala alegere a persoanelor aflate în căutarea unei plite încorporabile pe gaz, datorită faptului că prezintă două avantaje importante în comparație cu cele cu suprafața metalică, și anume:

  1. Aspect plăcut: Majoritatea persoanelor care au achiziționat o astfel de plită apreciază acest aspect, iar încadrarea ei într-o bucătărie modernă nu este o problemă.
  2. Curățare ușoară: Suprafața fiind realizată dintr-o sticlă netedă face ca eliminarea depunerilor de murdărie să fie foarte ușor de făcut.

Sistem de siguranță la toate arzătoarele

Plită pe gaz și suprafața din sticlă neagrăUna dintre cele mai bune plite pe gaz cu suprafața din sticlă securizată și care prezintă un raport preț/performanțe bun este acest model de la producătorul suedez Electrolux.
Plita are o lățime de 60 cm și este dotată cu 4 arzătoare cu o putere totală de 7650 W. Ea poate fi alimentată cu gaz natural de la rețea sau cu gaz petrolier lichefiat, de la butelie.

Stânga Față: Este un arzător de tipul „Rapid” cu o putere nominală de 2400 W, pe care producătorul recomandă amplasarea vaselor cu diametrul în intervalul 180 mm–260 mm.
Stânga/Dreapta Spate: Cele două arzătoare sunt de tipul „Semi Rapid” cu puterea nominală de 2000 W și diametrul recomandat al vaselor este de 120 mm–220 mm.
Dreapta Față: Este cel mai mic arzător de pe această plită cu suprafața din sticlă, și are o putere nominală de 1000 W, iar diametrul minim și maxim al vaselor care se pot amplasa pe el este de 80 mm respectiv 180 mm.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

sistem de sigurantaToate cele patru arzătoare ale plitei sunt dotate cu sistemul de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra arzătorului se stinge în mod accidental.
De asemenea, acest sistem de siguranță nu permite scurgerea de gaze în cazul în care butonul de comandă se învârte fără însă să se activeze și sistemul de aprindere al arzătorului.

Sistem de aprindere electrică

sistem de aprindere electricaUn alt sistem montat pe acest model de plită pe gaz cu suprafața din sticlă securizată este cel de aprindere electrică ce permite aprinderea plitei prin apăsarea și rotirea butonului de comandă.
Componenta vizibilă a acestui sistem este bujia de aprindere montată în interiorul arzătorului, care necesită curățare regulată pentru a menține funcțional sistemul de aprindere o perioadă de timp cât mai lungă.

Reglarea precisă a nivelului de căldură

reglarea precisa a nivelului de calduraAcest lucru este posibil datorită supapelor progresive montate pe plită, care fac posibilă reglarea cu precizie a nivelului de căldură.
Pentru a obține rezultate excelente la gătit este important ca setarea nivelului de căldură să fie precis și să nu sufere modificări în timp, datorită variațiilor de presiune a gazului.

Aspect plăcut

aspect placutÎn majoritatea comentariilor de la persoanele care au achiziționat această plită pe gaz cu suprafața din sticlă, se scoate în evidență aspectul plăcut. Acest lucru este datorat în principal următoarelor componente:
Suprafață din sticlă securizată: Culoarea neagră a sticlei contribuie decisiv la aspectul plitei.
Grătar din fontă: Oferă o stabilitate ridicată vaselor, dar în același timp contribuie și la aspectul plăcut al plitei.

Butoanele de comandă

butoanele de comandaPoziționarea butoanelor de comandă este diferită față de plitele clasice. Dacă la cele clasice sunt amplasate în partea din față, la acest model de la Electrolux sunt poziționate în partea laterală dreaptă. Cele patru butoane de comandă sunt de tipul rotativ și sunt ușor de utilizat, permițând reglarea precisă a nivelului de căldură. În jurul fiecărui buton de comandă se găsesc mai multe simboluri și anume: zona de gătit comandată, nivelul minim și maxim de căldură, respectiv aprinderea electrică.

Cu ce tip de gaz funcționează plita?

duze pentru alimentarea cu gaz de la butelieFoarte multe persoane dornice să achiziționeze acest model de plită pe gaz întreabă dacă plita poate fi conectată și la butelie, iar răspunsul este afirmativ.
Plita funcționează cu ambele tipuri de gaze disponibile în acest moment în România:

Gaz Natural: Este tipul de gaz cel mai folosit datorită faptului că rețeaua națională de gaze o furnizează. Plita este echipată din fabrică pentru utilizarea cu acest tip de gaz, ceea ce înseamnă că nu trebuie înlocuite injectoarele arzătoarelor și reglat debitul minim în cazul alimentării cu gaz natural.

Gaz Petrolier Lichefiat: Este tipul de gaz găsit în butelii, și care poate fi folosit la alimentarea acestei plite de la Electrolux.
Când se utilizează acest tip de gaz este obligatorie înlocuirea injectoarelor de la cele 4 arzătoare cu cele furnizate de către Electrolux ca și accesorii.
Din motive de siguranță vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru a efectua conectarea plitei, înlocuirea injectoarelor și reglarea debitului minim.
Pentru înlocuirea injectoarelor este nevoie de o cheie tubulară de 7.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Suprafață: Sticlă securizată
• Număr arzătoare: 4
• Puterea maximă: 7650 W
• Culoare: Negru
• Alimentare: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat

• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Cablu de alimentare: Da
• Grătar: Fontă
• Aprindere electrică: Da
• Greutate: 11.9 kg
• Lățime: 580 mm
• Adâncime: 510 mm

9.1 Total Score
Plită pe gaz și suprafața din sticlă neagră

Design
9.5
Confort
9
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Aspect plăcut
  • Curățare ușoară
  • Sticlă securizată
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Grătare din fontă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo