Cuptor incorporabil electric sau pe gaz ?

exemplu cuptor miele incorporabilCuptor incorporabil electric sau pe gaz ? aceasta este intrebarea pe care multi cumparatori o au cand vine vorba de achizitionarea unui cuptor incorporabil, deoarece acesta este cel mai important electrocasnic din bucatarie.
Fiecare dintre cele doua tipuri de cuptoare au avantaje si dezavantaje, de care trebuie sa tineti cont cand va alegeti cuptorul, in continuare va prezentam un ghid care sa va ajute sa faceti cea mai buna alegere.

Pe piata se gasesc o multime de modele de cuptoare incorporabile, iar alegerea unui model poate necesita alocarea unui timp destul de mare. Legat de cuptoarele electrice si pe gaz, trebuie sa stiti ca ambele au avantaje si dezavantaje, iar alegerea pe care o faceti, trebuie sa depinda de necesitatile dumneavoastra in materie de gatit.

9.3
Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica

Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica

Acest cuptor de la Zanussi cu autocuratare pirolitica reprezinta o solutie ideala pentru persoanele aflate in cautarea ...

Pentru multa lume, primul lucru de care depinde achizitionarea unui cuptor incorporabil este pretul. In general cuptoarele electrice incorporabile sunt mai usor de fabricat, decat cele pe gaz, astfel incat si pretul lor este mai mic, de exemplu, in acest moment cel mai ieftin cuptor incorporabil pe gaz este acest model si costa peste 1600 Ron, pe cand cel mai ieftin cuptor electric este acesta  si costa 600 Ron.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este alimentarea cuptorului, care in cazul cuptorului electric este mult mai ieftin de realizat, deoarece orice modificare a instalatiei de gaz necesita si un proiect, pe langa efectuarea propriu zisa.

Siguranta, este un factor foarte important de care trebuie tinut cont cand se alege un cuptor incorporabil, ambele au masuri de siguranta, dar parca existenta posibilitatilor de scurgeri de gaze la cuptoarele pe gaz nu va ofera acelasi confort ca si un cuptor electric. La cuptoarele pe gaz, flacara este deschisa, astfel incat usor pot aparea accidente.

Inainte de a lua o decizie cu privire la ce cuptor incorporabil sa achizitionati, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, iar in continuare va prezentam avantaje si deazavantaje ale cuptoarelor incorporabile.

Avantajele cuptoarelor electrice incorporabile

cuptor cu pirolizaCuratarea foarte usoara, acesta este un aspect foarte important cand vine vorba de alegerea unui cuptor incorporabil, deoarece, daca un cuptor este greu de intretinut, va transforma placerea gatitului intr-un chin. Unele cuptoare electrice au elementii incalzitori rabatabili, astfel incat stergerea murdariei din spatele elementilor se face foarte usor.

•  Aspectul placut, la cuptoarele electrice incorporabile aspectul interior este placut ochiului.

•  Performante ridicate, datorita functiei cu convectie, cuptoarele electrice sunt mult mai performante, avand distribuita uniform temepratura in cuptor, ceea ce se traduce printr-o coacere uniforma.

•  Mai multe functii de gatit decat cuptoarele pe gaz, acest aspect este foarte important, deoarece cu un cuptor electric multifunctional se poate coace aproape orice mancare. Ca si cuptoare electrice incorporabile, va recomandam acest Whirlpool AKZ 6230 NB.

Dezavantajele cuptoarelor electrice incorporabile

•  Intreruperea energiei electrice face imposibila folosirea cuptorului, pe cand, in cazul cuptorului pe gaz intreruperea energiei electrice nu afecteaza procesul de gatire.

•  Durata de viata, avand mai multe componente decat cuptoarele pe gaz, cele electrice tind sa aiba o durata de viata mai mica, acest aspect poate fi unul important pentru unele persoane. Acest aspect poate fi depasit daca va alegeti un cuptor electric incorporabil cu o garantie cat mai mare, de exemplu acest Electrolux EOA3454AOX, care are garantie 5 ani.

Avantajele cuptoarelor incorporabile pe gaz

•  Incalzirea rapida, cuptorul pe gaz se incalzeste foarte rapid, putand fi folosit la putin timp dupa ce a fost pornit.

•  Pretul gazului este mai mic decat al curentului electric, astfel incat pe termen lung economisiti bani daca folositi un cuptor pe gaz decat unul electric, suma economisita nu este mare, dar pentru unele persoane conteaza si acest aspect. Ca si cuptor incorporabil pe gaz va recomandam acest produs Beko BIG22102X.

Dezavantajele cuptoarelor incorporabile pe gaz

•  Pretul de achizitie mai mare, cuptoarele incorporabile pe gaz au un pret mai mare de achizitie decat cuptoarele incorporabile electrice.

•  Distributia neuniforma a caldurii intr-un cuptor incorporabil pe gaz

•  Reglarea temperaturii in cuptor este imprecisa

•  Curatarea cuptorului pe gaz este mult mai greoaie, decat a unuia electric

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo