Cuptor electric in clasa energetica A++

12
10
Cuptor electric in clasa energetica A++
Cuptor electric in clasa energetica A++
Cuptor multifunctional cu functii de aburi
Consum redus de energie
Ventialtor de racire
Afisaj digital
Retete incorporate
Senzor de mancare

Consumul de energie electrica al unui cuptor este un factor foarte important, iar de multe ori alegerea unui cuptor electric in defavoarea altuia, se face si in functie de cat de multa energie electrica consuma acel cuptor electric.

In acest moment pe piata din Romania majoritatea cuptoarelor electrice se incadreaza in clasa energetica A sau A+, dar exista si unele exceptii precum: acest cuptor de la AEG,  care se incadreaza in clasa energetica A++, cu un consum declarat in functia cu convectie fortata de doar 0.52 kWh/ciclu si un volum al cuptorului de 70 Litri.

Cand comparati consumul energetic la un cuptor electric trebuie sa tineti cont si de volumul cuptorului, deoarece un volum mai mare al cuptorului inseamna si un consum mai mare de energie, iar pentru a compensa acest lucru inginerii care proiecteaza cuptoare electrice aleg sa aplice solutii tehnice care cresc pretul final al cuptorului electric.

Producatorii de cuptoare electrice sunt obligati de legislatia europeana sa declare consumul de energie electrica in doua functii, si anume: convectie naturala (static) si convectie fortata (cu ventilator), in toate cazurile consumul de energie este mai mic in functia cu ventilator, iar din acest motiv va recomandam sa folositi in majoritatea cazurilor functiile cu ventilator, care pe langa consumul redus de energie mai au avantajul ca reduc durata procesului de gatire.

Pentru a obtine un cuptor electric cu un consum redus de energie care sa se incadreze in clasa energetica A++, trebuie ca acesta sa aiba unele caracteristici care se gasesc de obicei doar pe produsele mai scumpe, si anume:

 • Mai multe straturi de izolatie ale cuptorului
 • 4 panouri de sticla in cadrul usii cuptorului
 • Panouri de sticla cu strat de protectie termica (Low e)
 • Evacuarea gazelor din cuptor controlata
 • Turatia ventilatoarelor controlata

Recomandare cuptor electric cu clasa energetica A++

clasa energetica a++Daca sunteti in cautarea unui cuptor electric foarte performant, dar in acelasi timp cu consum redus de energie electrica, atunci recomandarea noastra este acest model de cuptor de la AEG,  care se afla in clasa energetica A++.

Pe langa consumul redus de energie electrica acest model de cuptor exceleaza si prin performantele la gatit, iar senzorii de umiditate si de mancare va ajuta sa obtineti de fiecare data rezultate foarte bune la gatit.

Cuptorul recomandat are un volum destul de mare, si anume 70 de Litri, ceea ce va permite sa gatiti aproape orice tip de mancare.

Chiar daca volumul este unul destul de mare consumul declarat de producator este unul mic, si anume:
• 0.89 kWh / ciclu – in functia statica
• 0.52 kWh / ciclu – in functia cu ventilator

In filmuletul de mai jos aveti o prezentare detaliata a cuptorului electric recomandat de noi:


10 Total Score
Cuptor incorporabil pentru rezultate excelente la gatit

Design
10
Performante
10
Siguranta in utilizare
10
Consum energetic
10
Protectie copii
10
Accesorii incluse
10
PROS
 • Cuptor multifunctional cu functii de aburi
 • Consum redus de energie
 • Ventialtor de racire
 • Afisaj digital
 • Retete incorporate
 • Senzor de mancare
CONS
 • Pretul
User Rating: 2.38 (13 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo