Plite incorporabile – Avantaje si dezavantaje

Cand decideti sa va schimbati mobila din bucatarie trebuie sa aveti mare grija la selectarea aparatelor electrocasnice, precum si la pozitia pe care o va ocupa fiecare in cadrul bucatariei dumneavoastra. Cand va pozitionati aparatele electrocasnice in bucatarie trebuie sa le aranjati in asa fel incat, sa va reduceti cat mai mult munca, iar in ultimul timp bucatariile moderne ofera foarte multe in acest sens, iar una dintre solutii este inlocuirea electrocasnicelor de sine statatoare cu cele incorporabile.
Inainte de a va decide ce tip de plita doriti la aragazul dumneavoastra iata cateva avantaje si dezavantaje ale plitelor incastrabile.

Avantaje plite incorporabile

plita gaz bosch•   Design placut: principalul motiv pentru care plitele incorporabile castiga tot mai multa popularitate, este faptul ca se incadreaza foarte bine in mobilierul bucatariei, iar aspectul pe care il confera este unul foarte modern.
Bucataria este cel mai important spatiu din cadrul unei case, fiind locul in care se aduna toti membri familiei, iar acest lucru face ca bucataria sa fie un spatiu in care sa se simta toata lumea bine, iar plita incastrabila contribuie din plin la acest aspect.
Plita incastrabila ii ofera bucatariei un aspect modern, iar pe langa acest lucru este foarte usor si de intretinut ceea ce este un lucru foarte important.
De exemplu aceasta plita incorporabila de la Bosch are un design foarte placut incadrandu-se foarte bine intr-o bucatarie moderna.

•   Amplasarea in orice zona, plitele incorporabile sunt o solutie pentru bucatariile cu spatii mici, deoarece pot fi plasate in orice zona a bucatariei fara a fi nevoie si de plasarea cuptorului in acelasi loc.

•   Functii multiple, plitele incorporabile au in cele mai multe cazuri o multime  de functii precum: detectarea automata a vasului, oprirea automata a zonei de gatit etc.

•   Intretinerea usoara, plitele incorporabile sunt foarte usor de curatat si intretinut.

Dezavantajele plitei incorporabile

plita pe inductie aeg•   Pretul este destul de mare, de exemplu, plitele incorporabile cu inductie au de multe ori preturi care egaleaza aragazele electrice clasice ( cuptorul si plita in acelasi structura). Chiar daca au preturi mari plitele cu inductie arata foarte bine intr-o bucatarie.

•   Montarea plitelor incorporabile este una simpla, dar trebuie pregatita dimensiunea mobilei de bucatarie astfel incat, daca decuparile in blatul de bucatarie nu sunt efectuate in functie de dimensiunile plitei este posibil sa nu o puteti monta iar crearea unei noi decupari reprezinta costuri suplimentare.

•   Modificarea instalatiei electrice, plitele incorporabile electrice sunt printre cele mai populare, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca o plita incorporabila electrica necesita si un circuit de alimentare separat care inseamna costuri suplimentare.

Dupa cum puteti vedea plitele incorporabile au avantaje si dezavantaje, astfel incat, inainte de a va cumpara una trebuie sa fiti convins ca alegerea facuta corespunde cerintelor dumneavoastra atat din punct de vedere estetic dar si al consumului energetic.

In continuare va prezentam care sunt recomandarile noastre pentru plite incorporabile in functie de tipul de alimentare:

Plita incorporabila cu inductie

Plita electrica mieleAcest tip de plite sunt cele mai bune, iar la modele mai scumpe inductia este pe toata suprafata.
Pe langa eficienta energetica foarte buna plitele cu inductie permit si o incalzire rapida si intensa, asa cum necesita unele preparari.
Unele plite pe inductie mai avansate permit pastrarea temperaturii optime in vasul de gatit, astfel incat rezultatele sunt excelente de fiecare data.

Plita incorporabila vitroceramica

plita vitroceramicaPentru persoanele cu bugetul mai limitat, plita vitroceramica este solutia ideala, iar recomandarea noastra este Bosch PKE611D17E.
Fata de plitele pe inductie, cele vitroceramice nu necesita vase speciale, astfel incat la achizitionarea unui asemenea produs puteti sa folositi vasele actuale. Indicatorul de caldura reziduala va indica daca zona unei plite vitroceramice este calda, astfel incat se elimina cu usurinta eventualele accidente.
Datorita faptului ca, plita vitroceramica este plata, curatarea ei se poate face foarte usor, iar mentinerea ei curata nu este o problema.

Plita incorporabila cu gaz

plita cu gazVa recomandam ca si plita incorporabila cu gaz  modelul Electrolux EGT7353YOK care are un aspect foarte placut, iar garantia de 5 ani face sa fie o alegere excelenta.
In cazul persoanelor cu un buget limitat sau care nu doresc sa isi modifice actuala instalatie pe gaz, atunci plitele cu gaz sunt cea mai buna solutie.
Este indicat sa cumparati plita incorporabila cu gaz care are in dotarea ei aprindere electronica si siguranta la fiecare zona de gatit.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo