Cum se fabrica plitele cu inductie

Daca ati accesat aceasta pagina inseamna ca sunteti curios sa aflati cum se fabrica plitele cu inductie, iar pentru a va satisface aceasta curiozitate, trebuie doar sa urmariti filmuletul de aproape 5 minute prezent mai jos.

Plitele cu inductie reprezinta cea mai buna optiune pentru alegerea tipului de plita, fata de plita cu gaz sau plita vitroceramica, cea cu inductie are foarte multe avantaje, dintre care cele mai importante sunt eficienta energetica ridicata si consumul de energie scazut.
Daca doriti sa vedeti care sunt cele mai bune plite cu inductie, va invitam sa accesati pagina Top plite cu inductie.

Prezentat intr-un mod simplificat, o plita cu inductie transfera energia electrica prin inductie de la bobina de cupru, situata sub sticla plitei la vasul de gatit care trebuie sa fie feromagnetic.
Prin bobina de cupru al plitei cu inductie, circula un curent alternativ cu o frecventa ridicata (24 kHz).

Componentele de baza ale plitei cu inductie

  • Placa de aluminiu: Este situata sub bobina de inductie si are rolul de a proteja componentele electronice situate pe placa de inductie. In principal aceasta placa de aluminiu asigura protectie impotriva caldurii si a campurilor electromagnetice.
  • Feritele: Plasarea lor sub fiecare bobina de inductie are rolul de a „ respinge” campul magnetic, pe care il concentreaza pe vasele de gatit.
  • Diverse componente electronice (tranzistoare IGBT, microprocesoare, senzori de temperatura etc): Toate aceste componente au rolul de a face ca plita cu inductie sa functioneze in mod normal, iar daca apar unele probleme de supraincalzire, sa reduca nivelul de putere pana la un nivel de siguranta.
  • Bobinele din cupru: Acestea au rolul de a induce curent in fundul vasului, care face ca vasele sa se incalzeasca . Modul exact cum aceste bobine incalzesc partea inferioara a vasului va este prezentat in articolul Cum functioneaza plita cu inductie.
  • Panoul de control: In general acest panou are afisaj digital, iar comanda lui se poate face prin atingere sau prin intermediul butoanelor.

Filmul de mai jos, in care se arata cum se fabrica plitele cu inductie a fost realizat intr-o fabrica a companiei multinationale Electrolux si va prezinta toate etapele de productie, de la debitarea tablei pana la testarea produsului final. Componentele de baza prezentate mai sus apar si in cadrul acestei prezentari.

Filmul cu fabricarea plitelor cu inductie este destul de interesant, iar dupa vizualizarea lui nu mai trebuie sa va desfaceti plita dumneavoastra pentru a va satisface curiozitatea cu ce contine o plita cu inductie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo
Enable registration in settings - general