Cuptor inteligent Bosch

4
cuptor intelginet bosch imagine
9.8
Cuptor inteligent Bosch
Cuptor inteligent Bosch
Control cu telefonul
Asistenți Virtuali
Programe automate
Senzor de umiditate
Convecție 4D
Autocurățare pirolitică

În ultimii ani tot mai multe persoane aleg un cuptor inteligent în detrimentul unuia clasic, dar de fapt ce este un cuptor inteligent și ce-l face așa de special?

Principala funcție a cuptorului inteligent este posibilitatea de a conecta cuptorul la rețeaua de Wi-Fi sau Bluetooth și de a-l controla prin intermediul telefonului sau a tabletei fără ca utilizatorul să fie în apropierea lui.

După conectarea cu telefonul mobil la cuptorul inteligent utilizatorului îi vor fi disponibile mai multe funcții precum:

 • Activarea/Dezactivarea cuptorului de la distanță printr-o simplă apăsare a butonului de pe telefonul mobil.
 • Preîncălzirea cuptorului astfel încât atunci când ajunge acasă să nu mai piardă timpul cu acesta.
 • Ajustarea parametrilor de funcționare a cuptorului precum durata de funcționare sau setările procesului de gătire.
 • Primirea de notificări direct pe telefon cu privire la starea procesului de gătire.
 • Utilizarea asistenților virtuali precum Amazon Alexa sau Google Assistant pentru controlul cuptorului prin intermediul vocii.
 • Încărcarea de rețete în cuptor astfel încât setările procesului de gătire se vor face automat în funcție de specificațiile acestora.
 • Primirea de alerte în cazul în care utilizatorul pleacă de acasă și a uitat cuptorul în funcțiune.
 • Vizualizarea procesului de gătire datorită camerei video integrate în cuptor.

La o primă vedere se poate spune că în cazul cuptoarelor inteligente rezultatul procesului de gătire trece în plan secund datorită interacțiunii Om–Telefon mobil–Cuptor Inteligent, dar de fapt se reduce interacțiunea fizică a utilizatorului cu aparatul de gătit și toate setările se fac prin intermediul aplicației, fără ca utilizatorul să mai fie nevoit să atingă panoul de control al cuptorului.

În acest moment achiziționarea unui cuptor electric inteligent reprezintă o investiție serioasă. Prețul unuia pornește de pe la 6000 lei și poate ajunge și la 30000 lei, prețul din urmă îl găsim la modele de cuptoare inteligente premium de la Miele.

Chiar am nevoie de un cuptor inteligent?

Pentru a vă ajuta să răspundeți la această întrebare vă prezentăm mai în detaliu funcțiile principale ale unui cuptor inteligent pentru a realiza dacă aveți sau nu nevoie de el:

 • Controlul de la distanță: Cu ajutorul acestei funcții puteți reduce timpul necesar preparării mâncărurilor datorită faptului că preîncălzirea cuptorului se poate face când vă îndreptați spre casă, ceea ce înseamnă că ajuns acasă puteți direct să introduceți preparatul în cuptor, aparatul fiind deja încălzit.
  De asemenea cu ajutorul controlului de la distanță e posibil să opriți procesul de gătire sau să modificați durata de preparare sau temperatura din cuptor.
  Controlul de la distanță este o funcție interesantă oferind o flexibilitate mărită asupra procesului de gătire în comparație cu programatorul normal care permite setarea orei de începere a procesului de gătire fără posibilitatea de a interveni asupra lui de la distanță.
 • Utilizarea asistenților virtuali: Amazon Alexa și Google Assistant sunt cei mai populari asistenți virtuali care prin intermediul comenzilor vocale pot controla funcționarea cuptorului, de exemplu pornirea cuptorului și setarea temperaturii și modului de gătire.
  Sunt puține situațiile în care chiar e nevoie de utilizarea asistenților virtuali pentru a controla cuptorul dar se poate dovedi o funcție utilă când faceți mai multe lucruri simultan.
 • Efectuarea setărilor în funcție de rețetă: Aceasta este una dintre cele mai utile funcții pe care le are un cuptor electric inteligent, deoarece prin simpla încărcare a rețetei în memoria cuptorului acesta este capabil să selecteze în mod automat toți parametrii de funcționare pentru a obține un rezultat excelent.
  Au început să apară mâncăruri semipreparate care au un cod de bare care poate fi citit și interpretat de cuptorul inteligent prin intermediul telefonului mobil astfel încât când utilizatorul scanează codul de bare cuptorul știe exact ce setări trebuie să selecteze pentru a prepara acel aliment.
 • Cameră video integrată în cuptor: Sunt și modele de cuptoare inteligente care încorporează camere video cu ajutorul cărora utilizatorii pot urmări evoluția procesului de gătire.
  Dacă urmați pașii din rețete vor fi puține situațiile în care veți avea nevoie de urmărirea preparatului din cuptor cu ajutorul camerei.
 • Primirea de notificări pe telefonul mobil: Poate fi o funcție utilă pentru persoanele ocupate deoarece pot să se concentreze la muncă fără a se tot uita cât mai durează până este gata mâncarea.

cuptor inteligent boschRecomandare cuptor inteligent

Un model de cuptor inteligent performant este acest model de la Bosch care poate fi conectat prin Wi-Fi și comandat de la distanță grație funcției Home Connect.
Aplicația Home Connect este disponibilă pe dispozitivele Android și iOS și poate fi copiată și testată fără a avea efectiv un cuptor inteligent Bosch.
Aplicația Home Connect de la Bosch este simplu de instalat, iar conectarea cuptorului la rețeaua Wi-Fi este într-un fel asemănător cu conectarea telefonului mobil la aceeași rețea.

 • Control prin intermediul asistentului virtual: Până în acest moment cuptoarele inteligente de la Bosch sunt compatibile doar cu asistentul virtual Amazon Alexa care permite controlul cuptorului prin simpla rostire a comenzilor.
 • Aplicație dedicată: Home Connect este aplicația special construită de Bosch pentru comunicarea telefonului mobil sau a tabletei cu aparatul de gătit.
 • Începerea programului de gătire: Acesta poate fi setat să înceapă cu întârziere, iar dacă pe parcurs apare o situație neprevăzută se poate modifica perioada de începere a procesului de gătire. Nu e problemă dacă prepararea mâncării a început deja deoarece cuptorul va reduce în mod automat temperatura și o va crește din nou pentru a termina gătirea la ora setată.
 • Senzor de control al umidității: În interiorul cuptorului este amplasat un senzor de oxigen care măsoară umiditatea, iar în funcție de valorile măsurate comandă ajustarea parametrilor de funcționare a cuptorului pentru a obținere de fiecare dată rezultate excelente.
 • Convecție 4D: Indiferent de nivelul pe care amplasați mâncarea rezultatele vor fi excelente datorită distribuirii uniforme a căldurii în întreg cuptorul.
 • Gătire asistată: Selectați tipul de preparat pe care doriți să îl gătiți, iar cuptorul va seta în mod automat pentru dumneavoastră modul de gătire, temperatura și durata.
 • Autocurățare pirolitică: Curățarea cuptorului inteligent de la Bosch necesită intervenții minime din partea utilizatorului.

Merită cumpărat un cuptor inteligent?

În comparație cu un cuptor clasic cel inteligent are unele avantaje care îl fac util și poate fi o investiție rentabilă pentru cine chiar are nevoie de exemplu de preîncălzirea cuptorului când pornește de la muncă.
În schimb dacă sunteți o persoană căreia îi place să experimenteze diverse rețete și să le ajusteze conform preferințelor atunci nu prea merită achiziționarea unui cuptor inteligent, deoarece în acest caz este indicat să stați în apropierea cuptorului pentru a urmări evoluția procesului de gătire.

9.8 Total Score
Cuptor inteligent Bosch

Performanțe la gătit
10
Aspect și design
10
Accesorii incluse
9.5
Eficiență energetică
9.5
Siguranță în exploatare
10
Curățare și întreținere
10
PROS
 • Control cu telefonul
 • Asistenți Virtuali
 • Programe automate
 • Senzor de umiditate
 • Convecție 4D
 • Autocurățare pirolitică
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo