Cuptor cu program Sabat

0
cuptor cu program sabat imagine
9.6
Cuptor cu program Sabat
Cuptor cu program Sabat
Program Sabat
13 funcții de încălzire
10 programe automate
Autocurățare pirolitică
Ușă rece
Clasa energetică A+

Evreii ortodocși au o zi specială denumită Sabat și care este dedicată odihnei astfel încât în acea zi este interzisă munca, iar anumite funcții ale cuptorului electric intră sub incidența regulilor stabilite de această sărbătoare.
În principal restricțiile impuse asupra utilizării cuptorului electric sunt:

 • Pornire/Oprire cuptor
 • Utilizarea panoului de comandă a cuptorului
 • Activarea sunetelor
 • Activarea luminilor
 • Activarea ventilatorului

Pentru a veni în ajutorul persoanelor care au Sabat, majoritatea producătorilor de electrocasnice au dezvoltat funcții speciale denumite „Program Sabat” astfel încât cuptorul poate fi folosit și în această perioadă fără însă să fie încălcate regulile impuse de religie.

Ce este programul Sabat la un cuptor electric?

În mod normal un cuptor electric se oprește automat după mai multe ore de funcționare, însă atunci când se activează programul Sabat cuptorul dezactivează funcția de protecție astfel încât aparatul va continua să funcționeze pentru o perioadă de 74 ore.
Acest lucru înseamnă că aparatul va rămâne activ pentru o perioadă de 74 ore și va putea fi folosit în toată această perioadă pentru coacerea și încălzirea mâncării.

Când la un cuptor electric este activat programul Sabat unele funcții vor fi dezactivate/activate în mod automat.
Dintre funcțiile cuptorului care sunt dezactivate amintim:

 • Iluminarea cuptorului: Activarea funcției de iluminare a cuptorului nu se poate face când se pornește Programul Sabat. Deschiderea sau închiderea ușii cuptorului nu va porni iluminarea interioară a cuptorului așa cum se întâmplă în mod normal.
 • Autocurățare: Procesul de autocurățare nu poate fi activat în această perioadă.
 • Afișarea temperaturii: Când este activat Programul Sabat nu se afișează temperatura.

Recomandare cuptor cu Program Sabat

cuptor cu program sabatDacă sunteți în căutarea unui cuptor electric performant și care să aibă Program Sabat atunci vă recomandăm acest model de la Bosch care are 10 programe automate, 13 funcții de încălzire și funcție de autocuratare pirolitica.
Activarea programului Sabat se face din meniul setărilor de bază unde la setarea „Reglaj Sabat” aveți opțiunea de a selecta Conectat/Deconectat.
După ce ați activat Programul Sabat acesta va fi disponibil în meniul cu modurile de gătire pe ultima poziție a meniului.
La acest model de cuptor electric de la Bosch pornirea Programului Sabat activează modul de gătire „Încălzire Sus + Jos”, iar temperatura care poate fi setată în interiorul cuptorului este situată în intervalul 85°C–140°C.

Cum se pornește Programul Sabat la cuptorul Bosch?

 1. Activați programul Sabat din meniul „Setări de bază”.
 2. Cu ajutorul inelului de operare selectați modul „Reglas Sabat”
 3. Atingeți senzorul tactil simbol temperatura și selectați temperatura dorită a fi menținută în timpul în care este activ Programul Sabat.
 4. Atingeți senzorul de timp simbol timp și folosiți inelul rotativ pentru a seta perioada de timp în care să fie activ Programul Sabat .
 5. Porniți programul cu ajutorul tastei Start/Stop.

După ce ați apăsat pe butonul Start cuptorul va începe să se încălzească până la valoarea setată și va menține această temperatură până la expirarea Programului Sabat.
Sfârșitul Programului Sabat este indicat prin emiterea unui semnal acustic, iar pe afișajul cuptorului apare durata de funcționare 00m 00s.

9.6 Total Score
Cuptor cu program Sabat

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9.5
Siguranță în exploatare
10
Curățare și întreținere
10
PROS
 • Program Sabat
 • 13 funcții de încălzire
 • 10 programe automate
 • Autocurățare pirolitică
 • Ușă rece
 • Clasa energetică A+
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo