Cuptor electric cu aburi de la Bosch

0
Cuptor electric cu aburi de la Bosch
9.7 Total Score
 • Coacere cu aburi
 • Senzor de mancare
 • Senzor de umiditate
 • Programe automate
 • Clasa energetica A+
 • Afisaj digital

Gatirea cu aburi este cel mai sanatos mod de gatire, datorita faptului ca o proportie mare de mineralele si vitamine din interiorul preparatului nu se distrug in timpul procesului de gatire, asa cum se intampla in cazul gatirii intr-un cuptor normal cu aer cald.

Daca doriti sa beneficiati de avantajele gatitului cu aburi va recomandam sa achizitionati acest model de cuptor electric cu aburi de la Bosch.

Bosch este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice, fiind cunoscut pentru performantele ridicate ale produselor sale.
Acest cuptor electric cu aburi de la Bosch este unul foarte performant, avand pe langa functiile de gatire cu aburi si functii de gatire clasice care impreuna cu senzorii amplasati in cuptor fac ca rezultatele procesului de coacere sa fie intotdeauna perfect.

Prezentarea cuptorului electric cu aburi de la Bosch

cuptor cu aburi de la boschCuptorul acesta de la Bosch are 12 moduri de incalzire, cu ajutorul carora se creeaza conditiile ideale pentru a avea intotdeauna rezultate excelente, indiferent de tipul de preparat.
Sunt unele preparate care au nevoie de mai multa caldura de sus, de jos sau aceasta sa fie distribuita un mod uniform, toate conditiile de coacere necesare diverselor preparate nu pot fi obtinute cu ajutorul unei singure functii de gatire, din acest motiv majoritatea cuptoarelor au mai multe functii de gatire.
Pe langa cele 12 moduri de incalzire, cuptorul cu aburi de la Bosch este dotat si cu 4 moduri de incalzire, special concepute pentru gatitului cu aburi.

convectie aer 4dConvectie aer 4D
Caldura in cuptor este generata de elementul incalzitor circular amplasat in partea din spate a cuptorului. De asemenea mai functioneaza si ventilatorul care asigura distribuirea uniforma a caldurii, ceea ce face posibila coacerea pe unul sau mai multe niveluri. Cand se utilizeaza functia de coacere „Convectie aer 4D”, se poate seta temperatura in cuptor in intervalul 30-250 °C.

incalzire inferioara si superioaraIncalzire Sus + Jos
Este functia de incalzire traditionala in care caldura este distribuita in mod uniform de jos si sus, din acest motiv se recomanda a se utiliza coacerea pe un singur nivel. Rezultate excelente se obtin la prepararea prajiturilor zemoase. Temperatura se poate seta in intervalul 30-250 °C.

Convectie aer fierbinte EcoConvectie aer fierbinte ECO
Este un mod de incalzire conceput special pentru reducerea consumului de energie electrica, fiind folosit de catre producator pentru declararea consumului de energie electrica. Din pacate , performantele la coacere nu sunt foarte excelente, si din acest motiv va recomandam sa nu utilizati acest mod de incalzire.

incalzire-inferiaora-superioara-ecoIncalzire Sus + Jos ECO
Si acest mod de incalzire a fost conceput pentru un consum redus de energie electrica, fiind folosita de producator pentru declararea consumului energetic. Aceasta functie de gatire se foloseste de caldura acumulata in cuptor din acest motiv este posibil ca temperatura afisata sa nu corespunda cu realitatea din cuptor.

Grill cu convectie aerGrill cu convectie aer
Se utilizeaza pentru prajirea bucatilor mari de carne. Elementul incalzitor Grill si ventilatorul functioneaza in mod alternativ, si anume cand unul este activ celalalt este dezactivat si invers.

grill suprafata mareGrill suprafata mare
Functioneaza elementul incalzitor Grill si se recomanda folosirea functiei pentru prepararea fripturilor sau carnaciorilor, dar si pentru gratinarea preparatelor.

grill suprafata mica Grill suprafata mica
In acest caz elementul incalzitor nu se incalzeste pe toata suprafata, ci doar in mijloc, din acest motiv cantitatea de caldura generata in aceasta functie este mult mai mica, decat in functia „Grill suprafata mare”. Se recomanda a fi folosita in cazul in care cantitatea de carne este mica.

pizzaPizza
Caldura in cuptor este generata de doi elementi incalzitori, si anume „Elementul Circular” si „Elementul Inferior”, iar distribuirea caldurii in cuptor este facuta de catre ventilator. In aceasta functie se produce o caldura foarte mare, in partea inferioara a cuptorului exact cum necesita toate tipurile de pizza.

preparare delicataPreparare delicata
Se foloseste pentru prepararea lenta a bucatilor de carne, la o temperatura joasa. In cuptor temperatura poate fi reglata in intervalul 70-120 °C.

incalzire inferioaraIncalzire inferioara
Toata caldura este generata doar in partea inferioara a cuptorului, fiind o functie care se foloseste in principal pentru coacerea de final. Temperatura poate fi reglata in intervalul 30-250 °C.

mentinerea la caldMentinerea la cald
Asa cum ii zice si denumirea, se foloseste pentru mentinerea la cald a mancarurilor tocmai terminate. Nu se foloseste ca si functie de incalzire a mancarurilor. Temperatura poate fi setata intre 60-100 °C.

preincalzirea veseleiPreincalzirea veselei
Si denumirea acestei functii este foarte sugestiva, si anume se foloseste doar pentru a incalzi vesela. Temperatura in cuptor poate fi setata in intervalul 30-70°C.

Modurile de gatire de mai sus sunt cele traditionale si sunt prezente in dotarea multor modele de cuptoare, dar functiile de gatire cu aburi au foarte putine cuptoare, iar acest cuptor de la Bosch are 4 functii de gatire cu aburi:

preparare la aburPreparare la abur
Acesta este modul de incalzire pe care trebuie sa il alegeti cand intentionati sa gatiti cu aburi. Temperatura in cuptor poate fi setata in intervalul 30-100 °C.

regenerareRegenerare
Preparatele reincalzite cu aceasta functie vor avea gustul ca si cand au fost preparate, acest lucru se datoreaza aditiei de aburi, care face ca preparatul sa nu se usuce. Temperatura in cuptor se poate seta in intervalul 80-180 °C.

treapta de dospireDospire
Dospirea aluatului la temperatura camerei face ca suprafata lui sa devina uscata, acest lucru nu se intampla cu aceasta functie care adauga aburi in cuptor, astfel incat aluatul dospeste mai repede si suprafata lui ramane umeda. In acest mod de incalzire temperatura in cuptor poate fi setata in intervalul 30-50 °C.

decongelareDecongelare
Umezeala din cuptor face ca decongelarea preparatului sa fie efectuata intr-un mod delicat, astfel incat peparatul nu se deformeaza sau nu se usuca la surpafata.

Prepararea la abur

Prepararea la abur consta in introducerea in cuptor a unei cantitati de vapori care inconjoara preparatele, astfel incat se previne pierderea de minerale si vitamine din alimente.
Modul de preparare cu abur permite alimentelor sa isi pastreze aroma, culoarea si forma .
Cuptorul este dotat cu un rezervor de apa din care generatorul de aburi se alimenteaza cu apa, pentru a introduce in cuptor cantitatea necesara de aburi.
Principiul de functionare a prepararii cu aburi consta in introducerea in interiorul cuptorului a unei cantitati de aburi la anumite intervale de timp, de asemenea cantitatea de aburi care este introdusa in cuptor este variabila si depinde de masuratorile efectuate de senzorul de umiditate.

In functie de preferinte, utilizatorul are optiunea de a seta intensitatea aburului, si anume se pot seta 3 trepte pentru intensitate:

● Treapta 1 – Intensitate scazuta.
● Treapta 2 – Intensitate media.
● Treapta 3 – Intensitate puternica.

Prin prepararea alimentelor cu abur face ca acesta sa aiba urmatoarele caracteristici:

● Suprafata preparatului devine lucioasa.
● Crusta este crocanta, acest lucru nu se poate obtine in cazul unui mod de incalzire traditional.
● Interiorul preparatului se mentine fraged si zemos.
● Volumul preparatului este mare.

rezervor de apa cuptor cu aburiRezervor cu apa
Generatorul de aburi se alimenteaza cu apa dintr-un rezervor de 1.1 Litri, amplasat in spatele panoului de comanda.
Inainte de inceperea procesului de gatire cu aburi trebuie sa umpleti rezervorul cu apa de la robinet sau cu apa dedurizata.
Functionarea cuptorului face ca rezervorul cu apa sa se incalzeasca, din acest motiv trebuie sa umpleti rezervorul doar cand cuptorul este rece, evitandu-se astfel eventualele accidente.
Se mai intampla ca rezervorul sa raman fara apa in timpul procesului de gatire cu aburi, pentru a continua procesul de gatire cu aburi trebuie doar sa reumpleti rezervorul, acest proces trebuie facut cu grija in cazul in care rezervorul este cald.

Dupa fiecare utilizare a programului de gatire cu aburi trebuie sa goliti rezervorul de apa si sa il spalati cu apa si detergent de vase.

In meniul cuptorului trebuie sa setati duritatea apei folosite, aceasta variaza de la o sursa de apa la alta. Daca folositi doar apa dedurizata, atunci in setarile cuptorului trebuie sa alegeti optiunea „dedurizat”, iar daca folositi apa minerala (fara dioxid de carbon) setati nivelul 4, care reprezinta apa foarte dura.
Daca se foloseste apa demineralizata sau filtrata este posibil ca aceasta sa genereze unele erori, si anume cuptorul sa va ceara sa umpleti rezervorul chiar daca acesta e plin.

Inainte de prima utilizare a cuptorului trebuie sa setati gradul de duritate a apei utilizate, iar in meniul cuptorului aveti 5 optiuni:
0 – Apa dedurizata.
1 – Duritate scazuta (mai mic de 1.3 mmol/l ).
2 – Duritate medie ( intre 1.3 si 2.5 mmol/l ).
3 – Apa dură (intre 2.5 si 3.8 mmol/l ).
4 – Apa foarte dură (peste 3.8 mmol/l ).

Deoarece temperatura de fierbere a apei este influentata de presiunea atmosferica este necesara efectuarea unei calibrari, prin intermediul careia se stabileste presiunea atmosferica de la locul instalarii.

Procesul de calibrare se face in mod automat cand se foloseste pentru prima data modul de gatire cu abur. In timpul calibrarii se genereaza o cantitate mare de aburi.

Utilizatorul are optiunea de a activa functia Abur si la unele functii de gatire, si anume: Mentinere la cald, Grill cu convectie aer, Convectie aer 4D, Incalzire Jos+Sus.

De fiecare data cand procesul de gatire cu abur se termina, cuptorul va emite un semnal acustic, iar pe afisajul digital apare valoarea 0.

tava colectare apaTava de colectare a picaturilor
In timpul procesului de gatire cu abur pe geamul interior al usii cuptorului apar picaturi, care in momentul deschiderii usii se scurg in tava de colectare a picaturilor.

perfectbakeSenzor de coacere
Acest cuptor de la Bosch este dotat cu un senzor de coacere, care masoara umiditatea din cuptor si in functie de aceasta ajusteaza temperatura, modul de gatire si durata procesului de coacere astfel incat sa se obtina rezultate perfecte. Umiditatea din cuptor este un indicator foarte precis, cu privire la stadiul procesului de coacere.
Senzorul de umiditate se activeaza in mod automat, cand ati selectat un preparat din categoriile: Prajituri, Paine sau Pizza.
Cand procesul de gatire se termina, cuptorul va decupla elementii incalzitori si va emite un semnal acustic.
Cat timp este activa functia de gatire pe afisajul cuptorului va aparea mesajul „Nu deschideti usa”, daca ignorati acest mesaj si deschideti totusi usa, setarile cuptorului vor fi anulate.

senzor de mancareSenzor de mancare
Un accesoriu foarte important este senzorul de mancare care permite masurarea temperaturii din interiorul preparatului, iar cand valoarea masurata este egala cu cea setata de utilizator, se termina procesul de gatire. Senzorul de mancare furnizat impreuna cu acest cuptor este capabil sa masoare temperatura in intervalul 30-99 °C.
Cand utilizati senzorul de mancare cuptorul va cere sa introduceti doua temperaturi, si anuma:

● Temperatura in interiorul preparatului, poate fi maxim 99 °C.
● Temperatura in interiorul cuptorului, pentru ca sa nu se deterioreze senzorul de mancare, trebuie sa setati maxim 250 °C.

Nu toate functiile de gatire accepta coacerea cu senzor de mancare, ci doar: Convectie aer 4D, Incalzire Sus+Jos, Convectie aer ECO, Incalzire Sus+Jos ECO, Grill cu convectie aer, Pizza, Preparare la abur , Regenerare.

Cateva exemple pentru Temperaturile interioare:

● Pui: 80-85 °C;
● Piept de rata (sange-mediu): 55-60 °C;
● Ceafa de porc: 85-90 °C;
● Peste intreg: 65-70 °C.

gatire asistataGatire asistata
Acest cuptor de la Bosch este dotat cu o functie de gatire asistata, in care utilizatorul trebuie sa seteze tipul de preparat, iar cuptorul va seta in mod automat functia de gatire, durata procesului de gatire si temperatura in cuptor. La unele preparate trebuie sa introduceti si greutatea.
Rezultatul procesului de gatire depinde mult de calitatea preparatului si de vasul folosit.
Pentru rezultate excelente la unele preparate se va activa in mod automat functia de aburi.

La acest cuptor electric cu aburi de la Bosch functia de Gatire Asistata are urmatoarele categorii:

Prajituri, Pizza, Paine: Prajituri, Produse de patiserie, Fursecuri, Paine, Chifle, Pizza, Tarte.
Mancaruri la caserola, sufleuri: Sufleu picant, Lasagna proaspata, Cartofi gratinati, Sufleu dulce.
Alimente congelate: Pizza, Sufleuri, Produse din cartofi, Carne de peste, Carne de pasare, Legume.
Pasare: Rata, Gasca, Curcan, Pui.
Carne: Carne de porc, Carne de vita, Carne de vitel, Carne de miel, Vanat, Preparate din carne.
Peste: Peste intreg, Fileuri de peste, Medalioane de peste, Preparate din peste, Fructe de mare
Garnituri, Legume: Cartofi, Cereale, Orez, Leguminoase, Oua, Galuste, Taietei.
Deserturi: Crema de zahar ars, Galuste umplute, Iaurt in borcan, Orez cu lapte, Compot de fructe
Conservare, Dezinfectare: Conservare, Extragerea sucului, Dezinfectarea biberoanelor.
Regenerare, Reincalzire: Garnituri, Produse de brutarie si patiserie
Decongelare: Legume, Fructe

afisaj digitalPanoul de comanda
Pe placa frontala a cuptorului este amplasat panoul de comanda, cu ajutorul caruia se seteaza si se urmareste evolutia procesului de gatire.
Principalele elemente ale panoului de comanda sunt: Tastele, Campurile tactile, Inelul central de operare, Afisajul digital, Afisaje tactile.
Tastele: Acestea se folosesc pentru a porni/opri aparatul sau pentru a incepe procesul de gatire.
Campurile tactile: Sub fiecare simbol din panoul de comanda se afla, de fapt, senzori tactili.
Inelul de operare: Se utilizeaza pentru navigarea in meniuri, poate fi rotit in ambele sensuri , iar cand se doreste selectarea unei functii trebuie doar apasat. Cand cuptorul functioneaza in interiorul inelului vor aparea informatii precum: timpul ramas si temperatura in cuptor.
Indicatorul de temperatura are pe langa functia de afisare a temperaturii in cuptor si functia de indicator de caldura reziduala, acest lucru inseamna ca chiar daca cuptorul nu functioneaza pe afisajul sau va aparea o linie inelara care indica ca cuptorul este cald, cand acesta devine rece linia inelara dispare.
Afisaje tactile: Se afiseaza optiunile curente care pot fi confirmate prin simpla atingere a afisajului.

usa deschidere si inchidere linaUsa cu deschidere si inchidere lină
Usa cuptorului este dotata cu un sistem de deschidere / inchidere lină, acest lucru inseamna ca usa se va deschide si inchide foarte usor, si in acelasi timp silentios.
Aceasta caracteristica este specifica produselor premium, asa cum este si acest cuptor de la Bosch.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Pentru a avea rezultate excelente trebuie sa folositi accesorii foarte bune, iar acest cuptor cu aburi de la Bosch este livrat cu 7 accesorii, care va ajuta sa aveti rezultate perfecte.
Gratar: Se foloseste pentru prepararea la grill a fripturilor sau ca si suport pentru formele de prajituri. Gratarul se introduce in cuptor intotdeauna cu curbura orientata in jos.
Tava simpla: Se utilizeaza la prepararea prajiturilor si a produselor de patiserie.
Tava universala: In comparatie cu tava simpla aceasta este mai adanca, avand dubla folosinta, si anume ca si tava colectoare si ca si tava pentru prepararea bucatilor mari de carne sau a prajiturilor siropoase.
Se introduce in cuptor in asa mod incat partea inclinata a tavii sa fie intreptata inspre usa cuptorului.
Recipient de aburi perforat (marimea S): Se foloseste pentru amplasarea pe el a legumelor in timpul prepararii cu aburi. Recipientul este perforat pentru a se putea scurge lichidele generate in timpul procesului de gatire.
Recipient de aburi neperforat (marimea S): Se foloseste pentru prepararea orezului, cerealelor si a legumelor. De asemenea se amplasaseaza pe nivelul 1 al cuptorului, pentru ca lichidul din racipientul perforat sa se scurga in el.
Recipient de aburi perforat (marimea XL): Diferenta dintre cele doua recipiente este doar marimea, si anume acesta este mult mai mare.
Senzor de mancare: Masoara temperatura in interiorul preparatului, permitand coacerea lui exact asa cum se doreste (in sange, mediu, bine facut).
Este posibil ca in timpul utilizarii unele accesorii sa se deformeze, acest lucru nu influenteaza procesul de gatire.

niveluri de amplasare a accesoriilorNivelurile de amplasare a accesoriilor
Pentru a avea rezultate excelente este foarte important ca toate accesoriile sa fie amplasate la nivelul corespunzator, in caz contrar exista riscul ca preparatul sa se arda in partea superioara/ inferioara sau sa nu fie bine facut.
Acest cuptor de la Bosch este dotat cu 5 niveluri, numerotarea lor incepand de jos inspre sus.
De exemplu, daca se foloseste functia de preparare la abur trebuie ca recipientul marimea S sa fie amplasat pe nivelul 5, iar recipientul de marimea XL trebuie amplasat pe nivelul 3, in timp ce tava universala se amplaseaza pe nivelul 1, deoarece in acest caz se foloseste ca si tava colectoare.

De exemplu, daca doriti sa preparati „File de somon congelat” trebuie sa faceti urmatoarele setari:

● Recipient: De aburi neperforat (marimea S);
● Nivel: 5;
● Functie de cuptor: Preparare la abur;
● Temperatura: 100 °C;
● Durata: 20 min.

curatarea cuptoruluiCuratarea cuptorului
Pentru ca acest cuptor de la Bosch sa functioneze o perioada cat mai indelungata este foarte importanta mentinerea lui curata, din acest motiv va recomandam sa il curatati dupa fiecare utilizare.

Inainte de a va oferi sfaturi despre cum se curata cuptorul este necesar sa va anuntam ce produse nu aveti voie sa folositi, deoarece acestea pot sa deterioreze cuptorul:
● Substante de curatare abrazive, de exemplu, daca veti curata suprafata din inox a cuptorului cu substante de genul „Cif Crema” cu siguranta veti distruge suprafata din inox.
● Bureti abrazivi.
● Solutii cu continut mare de alcool.

Pentru curatarea cuptorului se pot folosi solutii speciale de curatare, dar nu este obligatoriu, rezultate excelente se obtin si cu apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase.

Masca din otel inoxidabil: Ca si solutie de curatare va recomandam sa folositi apa calda in care sa dizolvati detergent de vase, iar cu o laveta moale sa curatati suprafata. Dupa ce ati terminat de curatat puteti folosi si hartie moale pentru a sterge urmele ramase. Urmele de calcar sau grasime trebuie curatate imediat, deoarece favorizeaza aparitia ruginii.
Material plastic: Cuptorul are foarte putin material plastic, iar curatarea lui se poate face foarte usor cu apa calda in care se dizolva detergent de vase. Cand curatati materialele din plastic este foarte important sa nu folositi razuitoare, deoarece acestea pot deteriora materialul.
Suprafete vopsite: Pentru curatarea suprafetelor vopsite va recomandam sa folositi detergent de vase dizolvat in apa calda.
Panoul de comanda: Se curata foarte bine cu ajutorul unei lavete moale si apa calda cu detergent de vase, dupa care se sterge cu servetel moale. Daca pe panoul de comanda ajung solutii anticalcar, trebuie sa le curatati imediat, deoarece acestea produc urme care nu se mai pot elimina.
Geamurile usilor: Usa cuptorului se demonteaza foarte usor, ceea ce face ca curatarea panourilor de sticla sa fie simplu de facut. Ca si solutie pentru curatarea panourilor de sticla va recomandam sa folositi apa fierbinte, in care sa dizolvati detergent de vase, iar cu ajutorul unei lavete moale sa curatati panourile. Este interzis folosirea buretilor abrazivi, deoarece acestia pot distruge stratul atermic cu care sunt acoperite panourile de sticla.
Manerul usii: Se curata simplu cu o laveta moale si apa fierbinte in care s-a dizolvat detergent de vase.
Garnitura de etansare a usii: Nu se demonteaza pentru a o curata, ci se curata montata folosindu-se o laveta moale si solutie de apa calda si detergent de vase.
Accesoriile: Pentru o curatare usoara este bine sa se faca prima data inmuierea lor intr-o solutie formata din apa fierbinte si detergent de vase.
Rezervor de apa: Curatarea lui se face demontat, folosindu-se o solutie de apa si detergent de vase. Dupa ce l-ati curatat este indicat lasarea lui cu capacul deschis astfel incat sa se usuce si in interior. Nu este recomandata curatarea lui in masina de spalat vase.
Peretele posterior al cuptorului: Acesta nu trebuie curatat, deoarece este acoperit cu un strat poros care se curata singur transformand grasimea in aburi si dioxid de carbon. Stratul poros risca sa fie distrus daca incercati sa il curatati cu bureti abrazivi. In cazul in care observati ca pe peretele posterior au aparut pete inseamna ca capacitatea de autocuratare s-a redus, acest lucru poate fi rezolvat foarte usor prin scoaterea accesoriilor din cuptor, setarea functiei de cuptor „Convectie aer 4D” si lasarea cuptorului sa functioneze pentru o ora, la temperatura maxima, in acest mod se regenereaza stratul ceramic.
Peretii emailati ai cuptorului: Cu exceptia peretelui posterior toti ceilati pereti sunt acoperiti cu un email care ofera suprafetei un aspect neted. Acesti pereti emailati se curata cu laveta moale si solutie de apa fierbinte in care s-a dizolvat detegent de vase. Dupa ce s-au curatat peretii cuptorului trebuie sa ii stergeti cu ajutorul unui servet moale.
Generatorul de aburi: In timpul functionarii generatorului de aburi pot sa apara depuneri de calcar pe instalatie, din acest motiv cuptorul este dotat cu functia de „Decalcifiere”, care are rolul de a indeparta toate depunerile de calcar din generatorul de aburi.
Procesul de „Decalcifiere” trebuie efectuat regulat, din acest motiv cuptroul are o functie de reamintire.
Decalcifierea dureaza de obicei 70-95 minute si este formata din mai multi pasi:

 1. In 400 ml de apa adaugati 200 ml de agent anticalcar, obtinandu-se astfel o solutie care trebuie introdusa in rezervorul de apa, dupa care se porneste procesul de Decalcifiere accesand campul meniu. Acest pas dureaza aproximativ 55 – 70 minute, dupa care la expirarea timpului trebuie sa goliti rezervorul si sa il umpleti cu apa curata de la robinet.
 2. Dupa ce ati umplut rezervorul cu apa curata introduceti-l la locul lui si apasati tasta start. In acest pas se executa spalarea, cand acest pas se termina cuptorul va emite un semnal acustic. Dureaza intre 9 si 12 minute. La expirarea acestui pas scoateti rezervorul de apa si goliti-l, dupa care umpleti-l cu apa proaspata de la robinet.
 3. Dupa ce ati umplut rezervorul cu apa proaspata trebuie sa il introduceti din nou in cuptor si sa apasati tasta start. Si acest pas dureaza aproximativ 9-12 minute, la terminarea lui se emite un semnal acustic.
  Cand s-a terminat si acest pas trebuie doar sa scoateti rezervorul de apa, sa-l clatiti cu apa proaspata dupa care trebuie sa il lasati sa se usuce. Procesul de Decalcifiere fiind astfel terminat.

Interior iluminat
Interiroul cuptorului este iluminat cu ajutorul unui bec LED fapt care asigura o vizibilitate excelenta, cu un consum redus de energie electrica.
Iluminatul cuptorului se activeaza in mod automat la activarea unei functii de gatire, dar si cand se deschide usa cuptorului fara selectarea unei functii. Daca usa cuptorului ramane deschisa mai mult de 15 minute, atunci iluminarea cuptorului se inchide in mod automat.

ventilator de racireVentilator de racire
Sub placa frontala a cuptorului este amplasata o fanta de evacuare a aerului cald din jurul modulelor electronice, acest lucru este efectuat de un ventilator de racire.
Functionarea ventilatorului de racire depinde de temperatura din cuptor, din acest motiv este posibil ca acesta sa functioneze chiar si dupa ce modul de gatire s-a terminat. Durata de functionare a ventilatorului de racire dupa terminarea procesului de gatire poate fi modificata, accesand meniul cuptorului.

sistem protectie copiiProtectie copii
Acest cuptor cu aburi de la Bosch este dotat cu un sistem de protectie copii care blocheaza accesul la setarile cuptorului, prevenind astfel modificarea accidentala a acestora.
Cand functia de Protectie Copii este activa e posibila doar pornirea sau oprirea cuptorului.
Activarea functiei de Protectie Copii se realizeaza prin apasarea pentru 4 secunde a simbolului „cheita” de pe panoul de comanda, iar dezactivarea se face prin apasarea aceluiasi simbol tot pentru 4 secunde.

clasa energetica aConsumul energetic
Acest cuptor cu aburi de la Bosch are un consum mic de energie electrica incadrandu-se in clasa energetica A+, cu un consum declarat de producator de:
– 0.87 kWh / ciclu: In functia Incalzire Sus + Jos ECO.
– 0.69 kWh / ciclu: In functia Convectie aer fierbinte ECO.

 

date tehniceDate tehnice
Tip: Cuptor electric multifunctional;
Gatire cu aburi;
Putere electrica: 3600 W;
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Inaltime / Latime / Adancime: 595 mm / 594 mm / 548 mm;
Culoare: Inox.

9.7 Total Score
Cuptor electric cu aburi de la Bosch

Performante la gatit
10
Aspect si design
10
Accesorii incluse
9.5
Eficienta energetica
9.5
Siguranta in exploatare
10
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Coacere cu aburi
 • Senzor de mancare
 • Senzor de umiditate
 • Programe automate
 • Clasa energetica A+
 • Afisaj digital
Aprecierea utilizatorilor: Fii primul!
Parerea ta despre acest articol

Lasa un comentariu

Login/Register access is temporary disabled