Cuptor cu termometru pentru carne

0
Cuptor cu termometru pentru carne imagine
9.4
Cuptor cu termometru pentru carne
Cuptor cu termometru pentru carne
Termometru de carne
Autocurățare EcoClean
10 programe automate
Convecție aer 3D
Gradene telescopice
5 ani garanție

Prepararea cărnii trebuie să fie o experiență plăcută și nu ar trebui să producă utilizatorului îngrijorări referitoare la gătirea corespunzătoare a acesteia, iar cea mai simplă metodă de stabilire a stadiului de preparare este prin măsurarea temperaturii interioare.

Pentru multe tipuri de mâncare, nu numai pentru carne, măsurarea temperaturii interne este cea mai bună metodă pentru determinarea gradului de preparare a mâncării conform cerințelor. Această măsurare se poate face cu ajutorul unui termometru pentru carne care transmite valorile măsurate către modulul electronic de control al cuptorului.

La ce se folosește termometrul pentru carne într-un cuptor?

Termometrul pentru carne este cel mai util accesoriu pe care îl poate avea un cuptor deoarece permite prepararea cu exactitate a alimentelor prin măsurarea temperaturii din interiorul alimentelor și oprirea procesului de gătire atunci când valoarea măsurată a ajuns la valoarea setată.

Cum măsoară temperatura termometrul pentru carne?

Majoritatea termometrelor pentru carne de la cuptoarele electrice se bazează pe principiul de funcționare al termocuplei sau a termistorului.

 • Termocuplu: Este realizat din două materiale diferite care sunt sudate la un capăt și care pe baza efectului Seebeck produc o diferență de tensiune în funcție de temperatură.
 • Termistor: Este de fapt un rezistor care își modifică rezistența în funcție de temperatură. Majoritatea termistorilor utilizați ca și termometru pentru carne sunt de tipul NTC, la care rezistența rezistorului scade când temperatura crește.

Recomandare cuptor cu termometru pentru carne

Cuptor cu termometru pentru carne imagineUn cuptor electric încorporabil foarte bun și care este dotat cu termometru pentru carne este acest model de la producătorul german Bosch, care pe lângă funcțiile clasice de cuptor mai are și 10 programe automate. Acestea în funcție de programul selectat efectuează alegerea modului de gătire, temperatura și durata de preparare pentru obținerea celor mai bune rezultate.
După ce ați utilizat cuptorul pentru prepararea mâncărurilor preferate nu trebuie să vă faceți griji cu privire la curățarea lui deoarece cuptorul se curăță singur datorită emailului special cu care sunt acoperiți cei 4 pereți ai cuptorului (Posterior, Laterali, Superior).

Ce funcții de cuptor se pot folosi cu termometrul de carne?

Chiar dacă acest cuptor de la Bosch are 11 funcții nu toate pot fi folosite cu termometrul de carne, ci doar următoarele:

● Convecție de aer fierbinte 3D
● Convecție delicată de aer fierbinte
● Pizza
● Grill cu convecție de aer
● Încălzire Inferioară + Superioară

Cum se folosește termometrul de carne la cuptorul Bosch?

Înainte de a afla cum se folosește termometrul de carne trebuie să știți că acesta este capabil să măsoare temperaturi în intervalul 30°C–99°C, ceea ce înseamnă că valoarea temperaturii pe care o setați dumneavoastră trebuie să se încadreze între aceste valori, în caz contrar cuptorul va emite un semnal acustic de atenționare.

 1. Introduceți vârful ascuțit al termometrului de carne în interiorul preparatului. Pentru rezultate excelente este indicat ca vârful termometrului să fie poziționat în centrul preparatului deoarece aceasta este zona în care se măsoară temperatura.
 2. Introduceți termometrul de carne în locul special din cuptor, asigurați-vă că termometrul este introdus în întregime, în caz contrar cuptorul nu va putea măsura temperatura înregistrată de termometru.
 3. Setați una dintre cele 5 funcții de gătire care sunt capabile să funcționeze cu termometrul de carne. Pe afișajul cuptorului apare indicatorul de temperatură din interiorul preparatului.
 4. Utilizați tastele „+” sau „-” pentru a seta temperatura din interiorul alimentului.
 5. Setați temperatura din interiorul cuptorului folosind butonul de temperatură de pe panoul de comandă.
  Pentru ca aparatul să funcționeze este obligatoriu ca valoarea temperaturii din cuptor să fie setată cu cel puțin 10°C mai mult decât temperatura setată în interiorul preparatului.
  Datorită materialului din care este construit, termometrul nu rezistă la o temperatură mai mare de 250°C și din acest motiv vă sfătuim să nu setați o valoare a temperaturii mai mare decât aceasta.
 6. La puțin timp după ce au fost efectuate toate setările va începe în mod automat procesul de gătire, iar când valoarea temperaturii măsurate cu termometrul de carne corespunde cu valoarea setată de utilizator se va opri procesul de gătire și se va emite un semnal acustic.
 7. După terminarea procesului de gătire se va deconecta cuptorul și se va scoate termometrul de carne din cuptor.
 8. Acum puteți scoate termometrul de carne din interiorul preparatului. Acest pas trebuie efectuat cu grijă deoarece termometrul de carne este fierbinte și poate produce arsuri.

Sfaturi privind utilizarea termometrului de carne la cuptorul electric

 • Utilizați doar termometrul furnizat de Bosch, în caz contrar există riscul ca valoarea temperaturii măsurate să difere de cea înregistrată în realitate.
 • Păstrați o distanță corespunzătoare între termometrul de carne și elementul încălzitor grill ținând cont de faptul că în timpul procesului de gătire carnea se umflă.
 • Introduceți cu grijă termometrul în mufa din interiorul cuptorului asigurându-vă în același timp că este introdus în totalitate.
 • În cazul bucăților de carne cu os introduceți vârful termometrului în zona în care carnea are cea mai mare grosime și evitați ca vârful termometrului să atingă osul.
 • Vârful termometrului nu se introduce într-un strat de grăsime.
 • Vârful termometrului nu trebuie să atingă vasul în care este amplasat preparatul.
 • Nu păstrați termometrul în interiorul cuptorului, ci utilizați-l doar când este necesar.
 • Nu lăsați termometrul de carne în interiorul cuptorului când se activează funcția de autocurățare EcoClean.
 • În cazul bucăților de carne congelate utilizați termometrul doar după ce acestea s-au decongelat complet.
9.4 Total Score
Cuptor cu termometru pentru carne

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9.5
Eficiență energetică
9
Siguranță în exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
 • Termometru de carne
 • Autocurățare EcoClean
 • 10 programe automate
 • Convecție aer 3D
 • Gradene telescopice
 • 5 ani garanție
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo