Cuptor Samsung combi cu microunde, curatare cu aburi si programe automate de gatire

9
cuptor samsung cuptor cu microunde
9.2
Cuptor Samsung combi cu microunde, curatare cu aburi si programe automate de gatire
Cuptor Samsung combi cu microunde, curatare cu aburi si programe automate de gatire
Cuptor electric multifunctional
Cuptor cu microunde
Curatare cu aburi
Programe automate
Afisaj digital
inchidere silentioasa a usii

Samsung a dezvoltat acest model de cuptor cu dimensiuni mici care este de fapt doua cuptoare in unul singur, si anume acesta este un cuptor electric clasic ,dar este in acelasi timp si cuptor cu microunde.
Functia de „Cuptor cu microunde” poate fi folosita singura, asemenea unui cuptor clasic cu microunde, sau in combinatie cu o functie de gatire, astfel incat caldura in cuptor este generata de elementii incalzitori si suplimentata de cuptorul cu microunde.
Cuptorul este dotat cu functii manuale de gatire la care utilizatorul face toate setarile, dar si cu functii automate in care cuptorul face toate setarile in functie de tipul de preparat, acestea din urma fiind foarte bune pentru incepatori.

functiile cuptorului

Functii manuale

 • Convectie, caldura din cuptor este produsa de catre elementul circular pozitionat pe panoul din spate. Impreuna cu elementul incalzitor functioneaza si ventilatorul din cuptor, care asigura distribuirea uniforma a caldurii astfel incat preparatele se vor coace uniform pe toata suprafata. Cand setati aceasta functie cuptorul propune automat temperatura in cuptor de 180 °C
 • Gratar Mare, se foloseste in special pentru prepararea bucatilor de carne, intreaga caldura este generata de catre elementul incalzitor Grill, amplasat in partea superioara a cuptorului.
 • Gratar Mic, elementul incalzitor Grill functioneaza doar pe o suprafata mica, aceasta functie se recomanda pentru prepararea alimentelor care au nevoie de caldura mai putina, de exemplu peste.
 • Cuptor cu microunde, aceasta activeaza doar functia clasica a unui cuptor cu microunde, fara alti elementi incalzitori.
 • Convectie Combo, aceasta este o functie combinata in care se activeaza modul de gatire „Convectie” impreuna cu „Cuptor cu microunde”. In acest mod de gatire sunt doua surse de caldura, si anume elementul incalzitor circular si cuptorul cu microunde.
 • Gratar Combo, si aceasta este tot o functie combinata, dar in loc de elementul incalzitor circular se activeaza elementul Grill la care se adauga functia „Cuptor cu microunde”.

Functii automate

 • Legume, aveti la dispozitie 10 programe automate de gatire a legumelor, dumneavoastra trebuie doar sa alegeti tipul de leguma pe care doriti sa o preparati.
  Cele 10 tipuri de legume disponibile in meniu sunt: Broccoli, Conopida, Felii de morcov, Cartofi in coaja, Cartofi noi, Dovlecei, Felii de vinete, Ceapa taiata, Mix de legume, Orez Alb.
 • Auto, este functia ideala pentru persoanele incepatoare, deoarece cu ajutorul celor 10 programe automate puteti sa gatiti usor urmatoarele tipuri de macare: Mancare la tava, Pizza inghetata, Lasagna inghetata, Pui intreg, Bucati de pui, Friptura de miel, Chipsuri inghetate la cuptor, Cartofi copti, Prajitura cu mere, Tort olandez de fructe.
 • Dezghetare, aveti la dispozitie 5 programe automate de dezghetare, in functie de tipul ales cuptorul va seta in mod automat nivelul de putere si de timp, cele 5 programe sunt: Carne, Pasari de curte, Peste, Paine, Fructe.

Functii speciale

 • Mentinere cald, se utilizeaza pentru mentinerea calda a mancarurilor.
 • Curatare cu aburi, este functia speciala conceputa pentru curatarea cuptorului cu ajutorul puterii aburilor.

Accesoriile cuptorului

 • Tava ceramica: Aceasta se poate folosi pentru functia de „Cuptor cu microunde, pe ea apare si inscriptia „Use in MWO Mode”, astfel incat este usor sa nu incurcati cele doua tavi.
 • Tava pentru copt, este o tava normala pe care o puteti folosi cand preparati diverse tipuri de alimente.
 • Gratar de sarma, se foloseste pentru amplasarea pe el a bucatilor de carne sau a diverselor forme de prajituri.

Fiind un cuptor mai special care pe langa cuptorul electric clasic este si un cuptor cu microunde trebuie sa fiti atent la accesoriile folosite, deoarece cele metalice nu sunt compatibile cu functia de „Cuptor cu microunde”.
In general vasele realizate din urmatoarele materiale pot fi utilizate in siguranta: Portelan, Ceramica, Sticla, Plastic termorezistent.

accesoriile cuptorului

Curatarea cuptorului

Curatarea cuptorului se face foarte usor cu ajutorul acestei functii, deoarece toata murdaria din cuptor se inmoaie datorita aburilor, iar cu ajutorul unei carpe moale stergeti toata murdaria din cuptor.
Inainte de a activa functia de curatare cu aburi trebuie sa amplasati 100 ml de apa pe fundul cuptorului, dupa care rotiti selectorul de functii in dreptul modului de gatire „Curatare cu aburi”.

9.2 Total Score
Cuptor Samsung combi cu microunde si curatare cu aburi

Performante la gatit
9.5
Aspect si design
9.5
Accesorii incluse
9
Siguranta in utilizare
9
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Cuptor electric multifunctional
 • Cuptor cu microunde
 • Curatare cu aburi
 • Programe automate
 • Afisaj digital
 • inchidere silentioasa a usii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo