Cea mai buna plita pe gaz AEG

4
Cea mai buna plita pe gaz AEG
9.3
Cea mai buna plita pe gaz AEG
Cea mai buna plita pe gaz AEG
Plita gaz pe sticla
Aprindere electrica
Siguranta la fiecare arzator
Indicator caldura reziduala
Avertizare sonora
Timer
Conectare Plita - Hota
Gratar de fonta

Datorita faptului ca „AEG” este o marca premium, face ca oferta de plite pe gaz AEG sa fie destul de mica, iar alegerea celei mai bune plite pe gaz de la AEG nu a fost foarte greu de facut, deoarece caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca „Cea mai buna plita pe gaz AEG” le-a avut doar acest model de plita.

Prezentarea generala a celei mai bune plite pe gaz de la AEG

prezentarea generala a celei mai bune plite pe gaz aeg• Plita gaz pe sticla;
• 4 zone de gatit;
• Control iluminat;
• Aprindere electrica;
• Siguranta la fiecare arzator;
• Suport de vase din fonta;
• Conectare plita-hota;
• Indicator caldura reziduala;

4 zone de gatit4 zone de gatit
Aceasta plita de la AEG este dotata cu 4 arzatoare, cu o putere maxima de 8900 W, distribuita in urmatorul fel:

• Stanga Fata: Arzator cu coroana multipla, cu o putere maxima de 3900 W si diametrul recomandat al vasului de gatit de 180-260 mm.

• Stanga Spate: Arzator semi-rapid, cu puterea maxima de 2000 W si diametrul recomandat al vasului de gatit de 120-220 mm.

• Dreapta Fata: Arzator auxiliar, cu puterea maxima de 1000W si cu diametrul recomandat al vasului de gatit de 80 – 180 mm.

• Dreapta Spate: Arzator semi-rapid, cu puterea maxima de 2000 W si diametrul recomandat al vasului de gatit de 120-220 mm.

indicatoare cu ledIndicatoare de caldura
Cea mai buna plita pe gaz de la AEG este dotata cu indicatoare cu LED, care informeaza utilizatorul daca o zona de gatit este pornita sau nu, astfel incat veti sti cu siguranta daca ati stins sau nu arzatoarele plitei.
Datorita faptului ca aceasta plita de la AEG este un produs premium, face ca sa fie dotata si cu indicator de caldura reziduala, aceasta functie este foarte utila, deoarece va informeaza daca un suport de vase este inca fierbinte, evitandu-se astfel eventualele accidente, care pot sa apara prin atingerea gratarelor fierbinti.
Indicatoarele plitei sunt foarte usor de urmarit, datorita faptului ca acestea au culoarea rosie, care iese in evidenta pe fundalul negru al plitei.

termocuplu pentru sigurantaTermocuplu pentru siguranta
Fiecare zona de gatit este dotata cu un termocuplu, care are rolul de a opri alimentarea cu gaz a plitei, in cazul in care se stinge in mod accidental flacara, de la o zona de gatit.
Datorita sistemului de siguranta cu termocuplu, trebuie ca la fiecare pornire sa fie tinut apasat butonul de comanda pentru un timp de cateva secunde, acestea fiind necesare pentru incalzirea termocuplului.

aprindere electricaAprindere electrica
Aprinderea electrica a arzatoarelor este o functie foarte utila si necesara la o plita pe gaz, deoarece elimina necesitatea utilizarii chibriturilor.
Fiecare arzator are incorporat o bujie de culoare alba, care are rolul de a produce scanteia care aprinde gazul.
Pentru o buna functionare a sistemului de aprindere electrica, este recomandata mentinerea lui intr-o stare foarte curata.
Aprinderea electrica nu functioneaza fara alimentare cu energie electrica, din aceasta cauza cand se intrurupe alimentarea cu energie electrica trebuie sa aprindeti zonele de gatit cu ajutorul chibriturilor.

avertizare sonora Avertizare sonora
In cazul in care o zona de gatit va ramane aprinsa pentru o perioada mai lunga de timp, plita emite un semnal acustic, cu ajutorul acestei functii de atentionare nu veti mai uita plita aprinsa, pentru o perioada lunga de timp.
De asemenea, avertizarea sonora apare si cand se foloseste functia „Cronometru”, cand expira timpul setat de utilizator.
Functia „Cronometru” nu opreste alimentarea cu gaz a zonei de gatit la expirarea timpului setat, ci doar emite un semnal acustic, din acest motiv trebuie ca utilizatorul sa opreasca manual alimentarea cu gaz.

comunicare plita hotaComunicare Plita – Hota
Cea mai buna plita pe gaz de la AEG este dotata cu un sistem de comunicare wireless, care ii permite sa controleze in mod automat functionarea hotei.
Din fabricatie functia este dezactivata, din acest motiv pentru a putea utiliza aceasta functie trebuie sa efectuati setarile necesare.

gratar de fontaGratar de fonta
Suportii din fonta asigura o stabilitatea foarte buna a vaselor de gatit si se elimina posibilitatea de alunecare a vaselor, amplasate pe suport.
Dezavantajul graterelor din fonta este ca nu pot fi spalate in masina de spalat vase, ci trebuie spalate manual.

alimentare cu gaz natural si butelieAlimentare cu gaz natural si de la butelie
AEG a proiectat aceasta plita pentru a putea fi alimentata cu gaz natural sau cu gaz de la butelie.
Din fabricatie plita este dotata cu injectoare pentru alimentarea cu gaz natural, daca doriti sa alimentati plita cu gaz de la butelie trebuie doar sa se inlocuiasca injectoarele de gaz natural cu cele de gaz lichefiat, acestea din urma sunt furnizate de AEG impreuna cu plita si le gasiti ambalate intr-o punga mica transparenta.

date tehniceDate tehnice
Tip plita: Gaz pe sticla;
Arzatoare: 4;
Putere nominala: 8900 W;
Latime: 590 mm;
Adancime: 520 mm;
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: 1.1 m;
Aprindere electrica;
Termocuplu.

9.3 Total Score
Cea mai buna plita pe gaz AEG

Design
9.5
Performante
9.5
Siguranta
9
Confort
9
Intretinere si curatare
9.5
Raport pret/calitate
9
PROS
  • Plita gaz pe sticla
  • Aprindere electrica
  • Siguranta la fiecare arzator
  • Indicator caldura reziduala
  • Avertizare sonora
  • Timer
  • Conectare Plita - Hota
  • Gratar de fonta
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo