Cel mai bun cuptor Whirlpool

2
cel mai bun cuptor whirlpool
9.6
Cel mai bun cuptor Whirlpool
Cel mai bun cuptor Whirlpool
16 functii de cuptor
Programe automate de gatire
Autocuratare pirolitica
Gatire simultana pe 3 niveluri
Clasa energetica A+
Preincalzire rapida
Rafturi telescopice
Cavitate XXL
Iluminare cuptor
Afisaj digital

Modelul desemnat ca fiind „Cel mai bun cuptor Whirlpool” a fost propus pe baza celui mai bun raport pret-performante, si este acest model de cuptor.
Capitolele la care exceleaza acest produs sunt: Functii de gatire, Performante la gatire, Tehnologii incorporate, Curatare si mentenanta, Volum cuptor si Clasa de energie.

Prezentare generala Cel mai bun cuptor Whirlpool

prezentare generala cuptor whirlpool• 16 functii de gatire.
• Programe automate (al 6-lea simt).
• Gatire simultana pe 3 niveluri.
• Inchidere silentioasa a usii.
• Rafturi telescopice.
• Autocuratare pirolitica.
• Preincalzire rapida.
• Cavitate XXL (73 Litri).
• Clasa energetica A+.
• Iluminare cuptor.
• Garantie 6 ani.
• Culoare Inox.
• Afisaj digital.

Functiile de cuptor

functiile de cuptor whirlpoolUnul dintre punctele forte ale acestui cuptor de la Whirlpool este numarul mare de functii, ceea ce permite gatirea usoara a multor tipuri de alimente.
Are doua tipuri de functii de cuptor, si anume:
cele clasice, in care utilizatorul selecteaza functia, temperatura si durata.
al 6-lea simt, aceasta este denumirea propusa de Whirlpool pentru programele automate la care utilizatorul seteaza doar tipul preparatului, iar cuptorul seteaza in mod automat functia, temperatura si durata programului de gatire.
Ca si programe automate acest cuptor de la Whirlpool are un numar de 6, cu ajutorul carora se pot pregati urmatoarele tipuri de mancare: paste, carne, paine, pizza si prajituri.

functia conventionalConventional
Se utilizeaza pentru coacerea oricarui tip de produs, pe un singur nivel. Aceasta functie este de fapt cea traditionala, in care caldura in cuptor este generata simultan, atat in partea inferioara cat si in cea superioara.

grillGrill
Caldura in cuptor este generata doar in partea superioara a cuptorului si din aceasta cauza functia Grill se foloseste pentru a frige carnati, frigarui sau medalioane.
Pentru a nu se murdari cuptorul, va recomandam ca intotdeauna cand frigeti carne la Grill sa plasati in partea inferioara a cuptorului o tava cu apa, in care sa se scurga picurii de grasime.

aer fortatAer fortat
Se alimenteaza elementul circular situat pe peretele posterior. Ventilatorul puternic face ca temperatura din cuptor sa fie distribuita uniform, de unde rezulta optiunea de a coace simultan pe trei niveluri, fara ca intre produsele aflate la gatit sa existe un schimb de mirosuri. Daca coaceti pe 3 niveluri, trebuie sa va asigurati ca toate produsele necesita aceeasi temperatura de coacere.

coacere convectieCoacere convectie
Este folosita pentru prepararea produselor care necesita miscarea delicata a aerului, de obicei aceasta este folosita pentru prepararea diverselor tipuri de prajituri.

preincalzire rapidaPreincalzire rapida
Sunt multe retete care recomanda preincalzirea cuptorului, care inseamna pentru utilizator pierdere de timp, pentru a reduce din acest timp mort, producatorul Whirlpool a implementat pe acest cuptor o functie care alimenteaza cu energie electrica mai multi incalzitori, pentru ca temperatura in cuptor sa creasca foarte repede.
Dupa ce procesul de preincalzire s-a terminat si s-a atins temperatura setata, se va comuta in mod automat pe functia de cuptor „ Conventional”.

turbo grillTurbo Grill
Daca va place sa gatiti bucati mari de carne atunci cu siguranta veti aprecia aceasta functie, care reuseste sa duca gatitul carnii la un alt nivel. Si in cazul acestei functii va recomandam cand o folositi sa amplasati in partea inferioara a cuptorului, o tava cu apa, in care sa se scurga grasimile din carnea aflata la gatit.

eco aer fortatECO aer fortat
Aceasta este o functie dezvoltata in principal pentru a reduce consumul de energie electrica, de exemplu, lumina de cuptor se stinge la pornirea programului.

mentinere la caldMentinere la cald
Alimentele proaspat gatite pot fi mentinute calde, o perioada mai lunga de timp, prin activarea functiei.

dospireDospire
Asa cum ii zice si denumirea aceasta functie se foloseste pentru a obtine o dospire optima a aluaturilor. Inainte de a activa functia, de dospire, trebuie sa va asigurati ca cuptorul este rece si nu este inca cald dupa terminarea unui proces de gatire.

autocuratarea piroliticaAutocuratare pirolitica
Procesul de autocuratare pirolitica reprezinta incalzirea cuptorului pana la aproximativ 500 °C si transformarea murdariei depuse pe peretii cuptorului in cenusa, care este stearsa de utilizator la finalul procesului de curatare.
Acest cuptor de la Whirlpool are 2 tipuri de autocuratare pirolitica, in functie de gradul de murdarie. Daca cuptorul nu este foarte murdar, atunci va recomandam sa selectati modul de autocuratare pirolitica ECO, care reduce durata procesului de curatare.

Functiile prezentate pana acum au fost cele clasice, la care utilizatorul seteaza temperatura si durata, iar in continuare va prezentam si functiile „ al 6-lea simt”, care seteaza in mod automat temperatura si durata de gatire.

tocanaTocana
Prima functie automata este dedicata pentru prepararea diferitelor tipuri de paste.

carneCarne
Se utilizeaza cand se gateste carne. Ce are special aceasta functie este faptul ca, ventilatorul din cuptor se invarte la o viteza mult mai mica decat in mod obisnuit, prevenind astfel uscarea carnii.

gatit maxiGatit MAXI
Daca gatiti bucati mari de carne(2.5 Kg) si doriti sa folositi functiile automate atunci trebuie sa selectati aceasta functie . Bucatile mari de carne necesita a fi intoarse pe ambele parti, in timpul procesului de gatire.

painePaine
Rezultate excelente la coacerea painii se obtin folosind acest program automat, care selecteaza pentru dumneavoastra functia, temperatura si durata procesului de gatire.

pizzaPizza
Obtineti rezultate bune pragatind orice tip de pizza, gratie acestei functii automate.

produse de patiserieProduse de patiserie
Prepararea prajiturilor devine o joaca, datorita acestei functii, care efectueaza toate setarile necesare pentru ca dumneavoastra sa preparati o prajitura buna.

Caracteriticile celui mai bun cuptor de la Whirlpool

autocuratare piroliticaAutocuratare pirolitica

Consta in arderea murdariei depuse pe peretii cuptorului si transformarea ei in cenusa, care se sterge la finalul procesului de autocuratare.
Pentru a obtine rezultate cat mai bune la curatare, va recomandam ca inainte sa activati functia de autocuratare sa curatati cuptorul, eliminand depunerile mai mari de murdarie.
Cand este activata functia de autocuratare pirolitica se va bloca usa cuptorului, din motive de siguranta aceasta va ramane inchisa, cat timp temperatura in cuptor nu scade sub 350 °C.
Daca cuptorul este amplasat sub o plita pe gaz este recomandat ca in timpul derularii procesului de autocuratare, arzatoarele pe gaz sa ramana stinse.
In timpul autocuratarii pirolitice se emana fum , din acest motiv trebuie sa aerisiti bucataria dupa terminarea procesului de curatare.
Cele doua functii de autocuratare pirolitica au setari fixe, si anume utilizatorul nu poate modifica timpul si temperatura din cuptor.

inchidere lina a usiiInchidere delicata a usii cuptorului

Sistemul de inchidere delicata a usii cuptorului, previne inchiderea usii cu zgomot .
Whirlpool a dezvoltat un mecanism special, situat in partea inferioara a cuptorului, care elimina complet inchiderea cu zgomot a usii cuptorului.
La un cuptor clasic inchiderea usii poate fi uneori zgomotoasa, daca utilizatorul nu este atent cand o inchide, acest lucru nu este valabil niciodata la acest cuptor recomandat.

Ghidaje culisanteGhidaje culisante

Ca si accesorii producatorul Whirlpool ofera si o pereche de ghidaje culisante demontabile, cu ajutorul carora manipularea produselor aflate la gatit devine foarte usor de efectuat.
Ghidajele telescopice permit scoaterea unei tavi aproape complet din cuptor, fara a exista riscuri de accidente, asa cum se intampla in cazul cuptoarelor fara aceste ghidaje.

Ghidajele pot fi amplasate pe orice nivel de gatire, in functie de preferintele dumneavoastra.

al 6lea simtAl 6-lea simt

Daca nu sunteti foarte talentat la gatit, dar doriti sa aveti rezultate excelente, atunci acest cuptor va ajuta sa gatiti foarte multe tipuri de mancare, datorita functiilor automate, care poarta denumirea de „ Al 6-lea simt”.
Dupa ce ati ales un tip de produs pe care intentionati sa il gatiti, cuptorul va face in mod automat setarile pentru functia de gatit, temperatura in centrul cuptorului, durata de functionare.

ready 2 cookReady2Cook

Ready2Cook este o functie care elimina procesul de preincalzire al cuptorului, rezultand un consum mai mic de energie electrica, dar si o perioada mai scurta necesara procesului de gatire.
Functia Ready2Cook consta in generarea unui flux puternic de aer in combinatie cu un sistem de convectie puternica, fapt care elimina cerinta de a preincalzii cuptorul.
De obicei procesul de preincalzire dureaza aproximativ 15 minute, timp care la acest cuptor este eliminat cu ajutorul acestei functii.

cuptor iluminatCuptor iluminat

Pe panoul din spatele cuptorului este amplasat un bec cu incandescenta de 25W tip E14, care are rolul de a ilumina cuptorul cand se activeaza o functie de cuptor.
Fiind cuptorul iluminat nu mai trebuie sa deschideti usa pentru a examina evolutia procesului de gatire, ceea ce inseamna eliminarea pierderilor datorate deschiderii usii cuptorului.
Becul este protejat de un capac de sticla, care poate fi demontat printr-o simpla desfiletare, curatarea capacului este mult mai usor de facut daca este demontat.

Cand inlocuiti becul din cuptor este obligatoriu sa folositi unul cu aceleasi caracteristici: E14, 25-40 W, T300°C, 230V.

ventilator de racireVentilator de racire

Sub panoul de comanda se afla situat un ventilator care are dublu rol:
• Elimina caldura din jurul modulelor electronice care comanda cuptorul.
• Antreneaza o miscare a aerului intre panourile de sticla din usa, mentinand relativ rece usa la exterior. Ventilatorul de racire functioneaza la doua turatii diferite, si anume cand este activata o functie normala de cuptor turatia ventilatorului este mica, iar cand se activeaza functia de autocuratare pirolitica, ventilatorul functioneaza la o turatie mare.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului

Cuptorul este furnizat de catre Whirlpool cu 3 accesorii foarte utile:
Gratar de sarma: Se foloseste pentru amplasarea pe el a bucatilor plate de carne sau a formelor de prajituri.
Tava universala: Este o tava putin adanca, care se poate utiliza pentru prepararea diferitelor tipuri de mancare (pizza, paine, prajituri etc.).
Tava adanca: Se foloseste pentru a gati diverse tipuri de mancare sau ca si tava colectoare pentru grasimea care se scurge din carnea pregatita in functia Grill. Daca se foloseste ca si tava colectoare este recomandata turnarea unei cantitati de 500 ml apa in tava.

curatarea cuptoruluiCuratarea cuptorului

Dupa fiecare utilizare este recomandat sa se efectueze curatarea cuptorului .
Suprafetele exterioare: Sunt compuse din sticla si Inox , suprafete recomandate a fi curatare cu ajutorul unei lavete moi si detergent de vase diluat in apa calda.
Este interzisa folosirea de detergeti corozivi sau de bureti de sarma, deoarece acestia pot deteriora suprafetele exterioare ale cuptorului.

Suprafetele interioare: Interiorul cuptorului este acoperit cu un strat de email special care este foarte usor de intretinut. Murdaria depusa pe peretii interiori ai cuptorului poate fi curatata si manual, dar rezultatele cele mai bune se obtin cu functia de autocuratare pirolitica.

Accesoriile: Pentru a le mentine mereu curate este indicata curatarea lor dupa fiecare utilizare. Cele mai bune rezultate se obtin cand acestea se lasa la inmuiat in apa calda, in care s-a pus si detergent de vase.

clasa energeticaClasa energetica

Acest cuptor electric de la Whirlpool este foarte eficient energetic, avand un indice de eficienta energetica de 80.2% si o clasare in clasa energetica A+.
Cele doua consumuri declarate de producator sunt:
0.9 kWh/ciclu – functia conventionala
0.69 kWh/ciclu – functia cu aer fortat

date tehniceDate tehnice

Putere nominala: 3650 W;
Tensiune alimentare: 220-240 V;
Latime: 595 mm;
Inaltime: 595 mm;
Adancime: 564 mm;
Volum cuptor: 73 Litri;
Cablu de alimentare: 90 cm;
Culoare: Inox;
Greutate: 35 kg.

9.6 Total Score
Cel mai bun cuptor Whirlpool

Design
9.5
Functii cuptor
10
Protectie si siguranta
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
10
Tehnologii
9
Capacitate
9.5
PROS
  • 16 functii de cuptor
  • Programe automate de gatire
  • Autocuratare pirolitica
  • Gatire simultana pe 3 niveluri
  • Clasa energetica A+
  • Preincalzire rapida
  • Rafturi telescopice
  • Cavitate XXL
  • Iluminare cuptor
  • Afisaj digital
User Rating: 2.8 (5 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo