Plită pentru bucătăriile mici

0
plita cu doua zone de gatit
8.7
Plită pentru bucătăriile mici
Plită pentru bucătăriile mici
Control prin atingere
Curățare ușoară
Protecție copii
Cronometru
Design modern
Afișaj LED

Alegerea aparatelor electrocasnice pentru bucătăriile de dimensiuni mici poate genera bătăi de cap deoarece oferta pentru acest gen de bucătării nu este prea mare.
Dacă sunteți în căutarea unei plite pentru o bucătărie mică atunci recomandarea noastră este o plită vitroceramică / inducție cu lățimea de 30 cm.

plia pentru bucatarii mici

O plită foarte bună și care se încadrează perfect într-o bucătărie de dimensiuni mici este acest model de la Samsung care are lățimea de 30 cm și este dotat cu două zone de gătit vitroceramice comandate prin atingerea simbolurilor de pe panoul de comandă.

Plita are o putere nominală de 3000 W și este echipată de producător și cu cablu de alimentare care face posibilă alimentarea aparatului de la o priză simplă de 16 A.

Din punct de vedere al aspectului putem spune că plita arată foarte bine încadrăndu-se perfect în bucătăria dumneavoastră.

Partea frontală: Este o zonă de gătit cu diametrul de 150 mm și puterea nominală de 1200 W.

• Partea din spate: Zonă de gătit cu diametrul de 185 mm și puterea nominală de 1800 W.

Consumul de energie electrică

consumul de energie electrica

Multă lume dornică să își achiziționeze o plită are impresia că o plită electrică vitroceramică consumă destul de mult astfel încât factura de energie electrică va suferi o schimbare majoră.
Dar vă anunțăm că acest lucru este total fals, iar utilizarea unei plite vitroceramice nu va avea o influență majoră asupra facturii de energie electrică.
Cele două zone de gătit au încorporat un termostat care cuplează și decuplează alimentarea zonei de gătit pentru ca aceasta să își păstreze o temperatură constantă reducând în același timp și consumul de energie.

Samsung declară pentru acest model de plită vitroceramică următoarele valori ale consumului:

• Toată plita: 194.8 Wh / kg
• Față: 191.4 Wh / kg
• Spate: 198.2 Wh / kg

Sisteme de siguranță

O plită electrică vitroceramică nu trebuie doar să arate bine și să gătească bine ci trebuie să fie și foarte sigură în timpul utilizării, iar acest model de la Samsung este dotat cu mai multe sisteme de siguranță:

• Protecție copii: În cazul în care aveți copii mici atunci cu siguranță veți aprecia această funcție care permite blocarea panoului de comandă astfel încât copiii nu vor putea modifica setările de funcționare ale plitei.
Pentru activarea funcției trebuie doar să atingeți simbolul „lacăt” de pe panoul de comandă pentru aproximativ 3 secunde.
De asemenea blocarea panoului de comandă se poate face și când se dorește curățarea plitei fără ca însă să se întrerupă procesul de gătire.

• Oprire de siguranță: Este o altă funcție foarte utilă care oprește funcționarea unei zone de gătit dacă aceasta funcționează de o perioadă mai lungă de timp fără ca în această perioadă să se fi adus modificări nivelului de putere.
Timpul după care se oprește o zonă de gătit depinde de nivelul de putere și anume dacă zona de gătit este setată pe nivelul de putere „1-2” atunci oprirea automată va avea loc doar după 6 ore pe când dacă nivelul de putere setat este „7-9” atunci zona de gătit se va opri în mod automat după 1 oră de funcționare.

În cazul în care sistemul de oprire de siguranță intră în funcțiune atunci pe afișajul plitei va apărea litera „H”.

• Indicator de căldură reziduală: Așa cum îi zice și denumirea are rolul de a afișa dacă o zonă de gătit este fierbinte astfel încât există riscul de arsuri în cazul în care se atinge acea zonă de gătit. Când indicatorul de căldură reziduală este activ va apărea pe afișajul plitei litera „H”, iar răcirea zonei de gătit va face ca acest afișaj să dispară.
Trebuie să țineți cont de faptul că acest indicator poate fi activ chiar și după ce zona de gătit nu mai este activă.

Vasele de gătit utilizate

Pentru a obține rezultate cât mai bune este foarte important ca vasele utilizate în timpul procesului de gătire să fie de o calitate superioară astfel încât partea inferioară să nu devină concavă sau convexă.
De obicei vasele de calitate bună sunt ușor de recunoscut datorită faptului că au partea inferioară groasă și plată.
De asemenea un aspect foarte important la care trebuie să fiți atent când vă achiziționați vasele este diametrul părții inferioare și nu al părții superioare (capac).
La plitele electrice vitroceramice este interzisă utilizarea vaselor cu bază de cupru sau aluminiu deoarece aceste materiale pot produce decolorări suprafeței de sticlă.

Controlul plitei

Plita aceasta Samsung recomandată pentru bucătăriile de dimensiuni mici se controlează prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.
Înainte de a activa o zonă de gătit trebuie să porniți plita prin atingerea simbolului corespunzător.

Nivelurile de putere se ajustează cu ajutorul simbolurilor +/- corespunzător fiecarei zone de gătit.
Plita este dotată și cu un cronometru cu ajutorul căruia se poate seta cu precizie durata procesului de gătire, iar la expirarea acestuia zona de gătit activă se va opri în mod automat din funcționare.

Date tehnice

• Tip: Plită electrică vitroceramică
• Ochiuri de gătit: 2
• Putere electrică: 3000 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Culoare: Negru

• Comandă: Prin atingere
• Lățime: 288 mm
• Adâncime: 505 mm
• Greutate: 4.3 kg
• Cablu de alimentare: DA

8.7 Total Score
Plită pentru bucătăriile mici

Design
9
Confort
8.5
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
8.5
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Control prin atingere
  • Curățare ușoară
  • Protecție copii
  • Cronometru
  • Design modern
  • Afișaj LED
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo