Cel mai bun cuptor Indesit

0
cel mai bun cuptor indesit
8.9
Cel mai bun cuptor Indesit
Cel mai bun cuptor Indesit
11 functii de gatire
1 program automat
Autocuratare catalitica
Clasa energetica A+
Afisaj digital
Timer

Cel mai bun cuptor Indesit are 11 functii de cuptor, dintre care 1 functie automata, care va ajuta sa coaceti o gama larga de produse. Multitudinea functiilor de cuptor impreuna cu controlul electronic al temperaturii si consumul energetic destul de mic, fac ca acest model de cuptor sa fie solutia ideala pentru persoanele care sunt in cautarea unui cuptor electric performant, cu design modern, dar care sa si consume putina energie electrica.

Timer-ul electronic impreuna cu afisajul digital va permit sa controlati cuptorul exact cum doriti dumneavoastra, de exemplu, puteti sa setati durata procesului de gatire sau ora la care sa se termine.

Prezentarea generala a celui mai bun cuptor Indesit

prezentare generala indesit1 – Panoul de comanda;
2 – Ventilator;
3 – Becul de iluminare cuptor;
4 – Ghidaje pentru gratar;
5 – Usa cuptorului;
6 – Element incalzitor Grill + Superior;
7 – Element incalzitor Circular;
8 – Datele de identificare ale cuptorului;
9 – Element incalzitor Inferior.

comenzi placa frontalaPanoul de comanda
In cadrul panoului de comanda sunt incluse butoanele, cu care controlati functionarea cuptorului, precum si afisajul digital care prezinta diverse setari.

• Butonul de selectare functii: Primul buton, din partea stanga a panoului de comanda este butonul de selectare a functiilor de cuptor.
Pentru a se activa o functie, trebuie doar sa invartiti butonul in dreptul simbolului reprezentat de acea functie. Cand butonul este in pozitia „0” inseamna ca functionarea cuptorului este oprita, fiind activ doar afisajul digital.
• Bec iluminare cuptor: In partea din spate-sus este pozitionat un bec, care ilumineaza cuptorul cand este apasat simbolul „bec”, din zona afisajului digital.
• Afisaj: Acesta prezinta informatii despre durata procesului de gatire sau cand cuptorul este oprit, apare ora curenta.
• Butoane +/-: Cele doua butoane de „+” si „-„ au rolul de a modifica setarile legate de timp, respectiv durata procesului de gatire.
• Temperatura cuptor: Pentru a selecta temperatura in cuptor trebuie doar sa invartiti de butonul termostatului.

accesoriiAccesoriile livrate impreuna cu cuptorul
Cand achizitionati un cuptor este foarte important sa primiti cat mai multe accesorii la el, deoarece acestea va ajuta mult la prepararea produselor preferate.
Gratar metalic: Se foloseste pentru amplasarea pe el a bucatilor de carne care urmeaza a fi fripte la grill. Formele de prajituri se aseaza de asemenea pe el.
Tava adanca: Se folsoeste ca si tava de colectare a grasmii scurse din carnea aflata la grill.
Tava de copt: Se foloseste la prepararea produselor de patiserie, prajituri, etc.
Gratare culisante: Se amplaseaza pe rafturile laterale din cuptor, permitand scoaterea cu usurinta a tavilor sau a gratarului din cuptor.

functiile de gatireFunctiile de cuptor
Nu toate alimentele pot fi gatite folosind aceeasi functie de cuptor, din acest motiv Indesit a inclus pe cel mai bun cuptor al sau 11 functii de cuptor, cu ajutorul carora sa gatiti cele mai bune preparate.
• Conventional: Se utilizeaza pentru prepararea pe un singur nivel, aceasta este functia de cuptor traditionala, in care caldura este generata in partea superioara si inferioara.
• Multi-nivel: Se foloseste pentru prepararea simultana pe mai multe niveluri a alimentelor, care au aceeasi temperatura de coacere.
• XL Cooking: Este o functie de cuptor specializata pe prepararea bucatilor mari de carne (peste 2.5 kg). Pentru a se rumeni uniform este necesara intoarcerea carnii in cuptor din cand in cand.
• Pizza: Asa cum ii zice si denumirea este special conceputa pentru coacerea diferitelor tipuri de pizza.
• Grill: Carnea plata se prepara cu ajutorul acestei functii de cuptor, va recomandam sa utilizati si tava adanca ca si tava colectoare .
• Gratin: Si aceasta functie de cuptor este utilizata pentru frigerea bucatilor mai mari de carne,
• Mentinere la cald: Are rolul de a mentine mancarea calda, pentru o perioada mai lunga de timp.
• Incalzire Inferioara: Datorita faptului ca este alimentat doar elementul incalzitor inferior face ca toata caldura in cuptor sa fie generata doar in partea de jos a acestuia, de unde rezulta recomandarea de a utiliza functia pentru rumenirea alimentelor in partea inferioara.
• Freasy Cook: Este o functie de cuptor mai speciala, in care se activeaza toti elementii incalzitori, impreuna cu ventilatorul, rezultand incalzirea foarte rapida a cuptorului, intr-un mod uniform. De obicei se foloseste pentru prepararea aliementelor semi-preparate.
• ECO aer fortat: Este o functie conceputa pentru reducerea consumului de energie electrica, se recomanda a fi folosita pentru coacerea fripturilor simple. Cand se activeaza aceasta functie se stinge becul din cuptor, pentru a reduce consumul de energie.
• Turn & Cook: Este o functie care alege in mod automat setarile pentru prepararea mai multor produse, inclusiv legume, peste, paste, carne, prajituri.

curatarea cuptoruluiIntretinerea si curatarea cuptorului Indesit
Pentru o durata cat mai mare de functionare este indicata mentinerea curata a cuptorului si curatarea lui dupa fiecare utilizare.

Suprafata exterioara: In principal nu trebuie sa folositi solutii speciale de curatare, deoarece cu ajutorul unei lavete moale impreuna cu apa calda in care dizolvati detergent de vase veti reusi sa curatati foarte bine cuptorul.

Interiorul cuptorului: Peretii laterali ai cuptorului sunt de tipul „catalitici”, care transforma depunerile de grasimi in vapori si dioxid de carbon. Procesul de autocuratare catalitica are cea mai mare eficienta cand temperatura in cuptor depaseste 200°C. Peretii catalitici sunt de fapt acoperiti cu un strat porors care nu trebuie curatat cu solutii sau bureti abrazivi, deoarce poate fi distrus.
Peretii emailati ai cuptorului se curata cu apa calda si detergent de vase impreuna cu o laveta moale, elementul incalzitor grill este de tipul rabatabil, ceea ce inseamna ca acesta poate fi coborat pentru a curata cat mai usor partea superioara a cuptorului.

Usa cuptorului: Se poate demonta foarte usor, ceea ce face ca procesul de curatare a ei sa se faca foarte usor. Este foarte important ca procesul de curatare a geamului din usa sa nu fie efectuat cu bureti abrazivi, deoarece acestia pot zgaraia stratul atermic cu care este acoperit panoul de sticla.

Accesoriile: Se curata cel mai bine daca se lasa la inmuiat in apa calda, in care s-a dizolvat detergent de vase.

consum energeticConsumul de energie electrica
Acest model de cuptor Indesit are un consum mic de energie electrica, indicele de eficienta energetica este de 81.3%, iar clasa energetica in care se incadreaza este A+, avand urmatoarele valori declarate:
0.89 kWh/ciclu: Consumul energetic in functia statica
0.69 kWh/ciclu: Consumul energetic in functia cu ventilator

date tehnice● Date tehnice
• Cuptor: Electric;
• Tensiunea alimentare: 220 – 240 V;
• Curent: 13 A;
• Cablu de alimentare: 100 cm;
• Inaltime: 595 mm;
• Latime: 595 mm;
• Adancime: 551 mm;
• Volum net: 71 Litri.

Prima utilizare a celui mai bun cuptor de la Indesit

Toate cuptoarele noi emana la prima utilizare un anumit miros, acest lucru este perfect normal si nu trebuie sa va faceti probleme.
Mirosul de ars pe care il simtiti la prima utilizare a cuptorului sunt cauzate de arderea uleiurilor folosite in timpul proceselor de fabricatie.
Pentru a scapa de mirosul de „cuptor nou” trebuie doar sa selectati functia de gatire „XL Cooking” si sa il lasati sa functioneze timp de 60 de minute pe temperatura maxima.
Este bine ca in timpul primei utilizari sa aerisiti incaperea.

8.9 Total Score
Cel mai bun cuptor Indesit

Design
9
Functii cuptor
9
Protectie si siguranta
9
Consum energetic
9
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
8.5
PROS
  • 11 functii de gatire
  • 1 program automat
  • Autocuratare catalitica
  • Clasa energetica A+
  • Afisaj digital
  • Timer
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo