Cea mai buna plita electrica vitroceramica in anul 2020

1
9 Total Score
 • Control electronic al puterii
 • Afisaj electronic
 • Timer individual
 • Indicator de caldura reziduala
 • Protectie copii
 • Deconectare automata

Cea mai buna plita electrica vitroceramica in anul 2020 este acest model de la Bosch cu un raport pret/calitate foarte bun.
Este dotata cu multe functii de siguranta si confort, care impreuna cu pretul, nu foarte mare, o fac sa fie solutia ideala pentru persoanele care sunt in cautarea unei plite electrice vitroceramice.

Prezentare cea mai buna plita vitroceramica in anul 2020

prezentare cea mai buna plita vitroceramica4 zone de gatit vitroceramice
Plita este dotata cu 4 zone de gatit si are o putere nominala de 6600 W.

Puterea si dimensiunea zonelor sunt distribuite in urmatorul mod:
Stanga Fata: Zona de gatit cu diametrul de 145 mm si puterea nominala de 1200 W.
Stanga Spate: Zona de gatit cu diametrul de 180 mm si puterea nominala de 2000 W.
Dreapta Spate: Zona de gatit cu diametrul de 145 mm si puterea nominala de 1200 W.
Dreapta Fata: Zona de gatit cu diametrul de 210 mm si puterea nominala de 2200 W.

Dupa cum puteti observa trei zone de gatit au diametre diferite, acest lucru este in beneficiul utilizatorilor, deoarece folosind un vas cu diametrul egal cu cel al zonei de gatit, se reduce consumul de energie, eliminand pierderile care apar in cazul in care se foloseste un vas cu diametrul mai mic, decat cel al zonei de gatit.

Toate zonele de gatit sunt dotate cu un termostat, care mentine temperatura in interiorul elementului incalzitor in jurul valorii de 500 °C, conectand si decondectand alimentarea cu energie electrica, a zonei de gatit.
Din acest motiv puteti observa ca zonele de gatit de la o plita vitroceramica oscileaza intre a fi incandescente si a fi inchise la culoare.
Daca la plitele pe gaz alimentarea cu gaz este continua, la plitele vitroceramice nu se intampla acelasi lucru, ci alimentarea cu energie electrica a zonelor de gatit oscileaza in functie de comenzile date, de termostatul de lucru care mentine temperatura in jurul valorii de 500 °C.

La prima vedere valoarea temperaturii de 500 °C poate parea periculoasa, dar trebuie sa stiti ca plita este proiectata sa reziste la o asemenea temperatura, componentele sale sunt protejate impotriva caldurii generate de zonele de gatit.

control electronic al puteriiControl electronic al puterii
Treptele de putere se controleaza prin simpla atingere a simbolurilor + sau -, daca doriti sa cresteti treapta de putere apasati simbolul +, iar daca doriti sa scadeti treapta de putere trebuie sa apasati simbolul -.
Treptele de putere pot fi modificate dupa ce plita a fost activata.

Treapta de putere se selecteaza in functie de tipul de aliment pe care urmeaza sa il gatiti, de exemplu, daca preparati „Orez cu lapte” trebuie sa setati treapta de putere pe 1-2, pe cand daca prajiti produse congelate (cartofi prajiti, crochete congelate etc.) trebuie sa setati treapta de putere 8-9.
Timpii de preparare si treapta de putere depind de greutatea si tipul alimentului gatit, din acest motiv este indicat sa nu urmati cu exactitate retetele, ci trebuie sa experimentati si dumneavoastra.

afisaj digitalAfisaj electronic
Toate informatiile despre functionarea celei mai bune plite vitroceramice va sunt prezentate pe afisajul digital, situat in partea din fata a plitei.
Afisajul electronic al plitei va ofera informatii precum: treapta de putere setata, zonele de gatit active, caldura reziduala, durata procesului de gatire, eventualele erori, etc.

timer individualTimer individual
Fiecare zona de gatit poate fi comandata sa functioneze pentru o anumita perioada de timp, independent de durata de functionare setata pentru celelalte zone de gatit.
Timer-ul poate fi setat sa functioneza in doua moduri, si anume la expirarea timpului sa deconecteze in mod automat zona de gatit sau doar sa se emita un semnal acustic, fara a se realiza deconectarea zonei de gatit.
Temporizatorul se poate activa prin simpla atingere a simbolului „Ceas” de pe plita, durata maxima de functionare care poate fi setata este de 99 minute.

indicator de caldura rezidualaIndicator de caldura reziduala
Rolul indicatorului de caldura reziduala este de a afisa daca o zona de gatit este fierbinte, prevenind astfel accidentele care pot sa apara prin atingerea zonelor de gatit.
Cea mai buna plita electrica vitroceramica din anul 2020 are un indicator de caldura reziduala cu doua trepte, si anume daca o zona de gatit este foarte fierbinte se afiseaza litera „H”, iar dupa ce zona de gatit s-a mai racit se afiseaza litera „h”.
Pentru a economisi energie puteti sa va folositi de caldura reziduala, oprind procesul de gatire mai repede cu cateva minute.

sistem protectie copiiSistem de protectie copii
Asa cum ii zice si denumirea acest sistem are rolul de a bloca accesul copiilor la panoul de comanda al plitei, pentru ca acestia sa nu poata aduce modificari setarilor sau sa porneasca plita.
Pentru a activa sistemul de protectie copii este necesara atingerea pentru o durata de 4 secunde a simbolului „cheita” de pe panoul de comanda.
Cand sistemul este activ, deasupra simbolului „cheita” se aprinde un bec indicator.
Dezactivarea sistemului de protectie copii se realizeaza prin atingerea simbolului „cheita” pentru o perioada de 4 secunde.

deconectarea automata a pliteiDeconectare automata de siguranta
Ca si o masura de siguranta, plita deconecteaza o zona de gatit activa, daca utilizatorul nu aduce modificari setarilor pentru o perioada mai lunga de timp.
Timpul dupa care intra in functiune sistemul de siguranta depinde de treapta de putere aleasa, de exemplu, daca setati treapta de putere pe 9, sistemul de protectie va decupla zona de gatit dupa 1 ora.
Intrarea in functiune a sistemului de deconectare automata este semnalata pe afisajul digital, prin aprinderea alternativa a literelor F8 si H/h.

conectare electricaConectarea la reteaua electrica
Datorita faptului ca, plita nu este livrata impreuna cu un cablu de alimentare trebuie sa apelati la un specialist pentru a va dimensiona corect reteaua care urmeaza sa alimenteze plita.
Plita are o putere nominala de 6600 W si poate fi alimentata monofazic (230 V – 1N), bifazic (400V – 2N) sau trifazic (400 V – 3N), deci indiferent ce tensiune aveti la reteaua electrica veti putea folosi aceasta plita, cu conditia ca siguranta in tabloul electric si cablul care alimenteaza plita sa fie dimensionate corect, tinand cont ca plita are o puterea nominala de 6600 W.
Mai multe detalii gasiti pe pagina: Cum se conecteaza o plita electrica

curatare plitaCuratarea plitei
Curatarea plitei vitroceramice este destul de usor de facut, se pot folosi solutii speciale pentru plite vitroceramice sau puteti incerca cu detergent de vase diluat in apa calda impreuna cu o laveta moale.

Curatati plita dupa fiecare utilizare, in caz contrar exista riscul ca resturile de gatit ajunse pe plita sa se arda si sa ramana lipite pe plita.
Daca pe plita s-a acumulat murdarie, cel mai usor o puteti elimina folosind o racleta speciala, precum: acest model de la Electrolux.
Cadrul plitei se curata si el tot cu detergent de vase diluat in apa calda impreuna cu o laveta moale. Daca la curatarea plitei este recomandat sa folositi si o racleta, in cazul cadrului metalic este interzis acest lucru.

consumul de energie electricaConsumul de energie electrica
Multa lume alege plitele pe gaz, in defavoarea celor electrice, din cauza consumului de energie, si anume au convingerea ca plitele electrice consuma foarte mult, ceea ce este total fals.
Plitele vitroceramice din ziua de azi sunt foarte eficiente energetic, iar prezenta uneia intr-o bucatarie nu va aduce modificari semnificative la factura electrica.
Consumul de energie la o plita vitroceramica se masoara prin incalzirea unei cantitati de apa de la temperatura de 15 °C pana la temperatura de fierbere.
Bosch declara pentru fiecare zona de gatit a plitei urmatoarele valori de energie consumata pentru a incalzi 1 litru de apa:
● Fata Stanga: 190.2 Wh/kg
● Spate Stanga: 188.8 Wh/kg
● Dreapta Spate: 190.2 Wh/kg
● Fata Dreapta: 194.9 Wh/kg

Pentru a economisi energia electrica cand folositi plita, puteti sa urmati urmatoarele recomandari:

● Folositi vase cu capac, deoarece cantitatea de energie necesara in acest caz este mult mai mica, decat daca ati folosi un vas fara capac.
● Vasele utilizate trebuie sa aiba fundul plat, fara deformari, care pot creste consumul de energie.
● Diametrul vaselor folosite sa fie in concordanta cu diametrul zonei de gatit.
● Nu utilizati mai multa apa decat aveti nevoie.
● Cand deja apa fierbe selectati un nivel de putere inferior.
● Folositi-va de caldura reziduala a plitei pentru a termina procesul de gatitre.

date tehniceDate tehnice
• Tip plita: Vitroceramica;
• Puterea nominala: 6600 W;
• Tensiunea de alimentare: 230 V / 400 V;
• Inaltime: 48 mm;
• Latime: 583 mm;
• Adancime: 583 mm;
• Culoare: Inox / Negru;
• Afisaj: Digital;
• Comanda: Atingere.

9 Total Score
Cea mai buna plita electrica vitroceramica in anul 2020

Design
9.5
Confort
9
Protectie si siguranta
9
Consum energetic
8.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Control electronic al puterii
 • Afisaj electronic
 • Timer individual
 • Indicator de caldura reziduala
 • Protectie copii
 • Deconectare automata
Aprecierea utilizatorilor: Fii primul!
Parerea ta despre acest articol

Lasa un comentariu

Login/Register access is temporary disabled