Cuptor Hansa rustic cu 10 functii electrice de gatire

2
Cuptor Hansa rustic cu 10 functii electrice de gatire
8.8
Cuptor Hansa rustic cu 10 functii electrice de gatire
Cuptor Hansa rustic cu 10 functii electrice de gatire
Design rustic
10 functii de gatire
Programator
Curatare cu aburi
Usa rece
Preincalzire rapida

Daca nu doriti sa cheltuiti mai mult de 1000 lei pentru un cuptor electric, cu design vintage, atunci va recomandam acest model de cuptor Hansa rustic, care are un design modern, incadrandu-se perfect intr-o bucatarie amenajata in stil rustic.

functiile cuptorului hansa rusticFunctiile cuptorului Hansa cu design rustic
Acest cuptor de la Hansa cu design rustic este unul multifunctional, avand 10 functii de gatire, la care se adauga functia de luminare a cuptorului.
Ca si elementi incalzitori, cuptorul este dotat cu 3 elementi incalzitori, si anume: Element incalzitor superior, Element incalzitor inferior, Element incalzitor circular, acesta din urma fiind montat pe panoul din spatele cuptorului.

becul din cuptorLuminare cuptor
Are rolul de a ilumina cuptorul fara a fi activat vreun element incalzitor, se dovedeste a fi foarte utila atunci cand se curata cuptorului.

incalzire rapidaIncalzire rapida
Asa cum ii zice si denumirea are rolul de a reduce timpul, necesar preincalzirii cuptorului, prin activarea simultana a mai multor elementi incalzitori, astfel incat temperatura in cuptor sa creasca rapid.

dezghetareDezghetare
Se foloseste pentru accelerarea procesului de dezghetare a alimentelor congelate.

gratar combinat plus ventilatorVentilator si gratar combinat
Daca setati butonul de functii in dreptul acestui simbol atunci se vor alimenta elementii incalzitori Grill + Superior la care se mai adauga si ventilatorul din cuptor. Este functia ideala pentru prajirea bucatilor mari de carne, deoarece aceasta accelerea procesul de prajire.

gratar combinatGratar combinat
Se activeaza doar elementul incalzitor Grill impreuna cu cel Superior fara ventilator. Avantajul acestei functii este ca permite obtinerea unei temperaturi mai ridicate in partea superioara a cuptorului, reusindu-se astfel rumenirea preparatului.

gratar simpluGratar simplu
Activarea acestei functii de cuptor face ca sa functioneze doar elementul Grill, fiind in principal o functie utilizata pentru rumenirea preparatelor amplasate pe gratar.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
Este o functie in care se activeaza doar elementul incalzitor inferior, se utilizeaza pentru coacerea finala a preparatelor, care au nevoie la final de o coacere mai puternica in partea inferioara.

incalzire superioara si inferioaraIncalzire Inferioara + Superioara
Este functia traditionala in care caldura se produce in partea superioara si inferioara a cuptorului. In principal se utilizeaza pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel.

termo circulatia pornitaTermo Circulatie
In cazul acestei functii de cuptor se porneste un singur element incalzitor, si anume cel circular, la care se adauga si ventilatorul din cuptor, acesta din urma asigurand o distribuire uniforma a caldurii, ceea ce inseamna rezultate bune la gatit.

incalzire inferioara si ventilatorIncalzitor Inferior + Superior + Ventilator
La functia de incalzire traditionala se mai adauga si ventilatorul, ceea ce asigura o distribuire uniforma a caldurii.

termo circulatia pornita si inferiorPizza
Este o functie mai speciala, si anume se foloseste pentru prepararea alimentelor care au nevoie de o caldura mai mare in partea inferioara, asa cum se intampla in cazul prepararii diverselor tipuri de pizza.

Functionarea cuptorului este marcata prin intermediul a doua lumini indicatoare amplasate pe placa frontala, langa selectorul de functii si butonul pentru setarea temperaturii.
Cuptorul va porni doar dupa ce ati setat si temperatura, de exemplu, daca setati o functie de cuptor, dar temperatura setata ramane pe „0” atunci cuptorul nu se va incalzi.

programator cuptor hansaProgramator
Pe placa frontala a cuptorului este amplasat un programator, cu design rustic, cu ajutorul caruia se poate programa modul de functionare a cuptorului.
Daca ati setat programatorul pentru ca cuptorul sa functioneze o anumita perioada de timp, trebuie sa stiti ca la expirarea timpului setat se va emite un semnal acustic si functia de cuptor se va intrerupe in mod automat.
Un aspect foarte important al programatorului este acela ca trebuie setata ora curenta, in caz contrar nu se va putea utiliza cuptorul, deoarece nu se vor activa elementii incalzitori.

cuptor hansa cu design rustic curatareCuratare cu aburi
Peretii interiori ai cuptorului sunt realizati dintr-un email special, care faciliteaza procesul de curatare.
Interiorul cuptorului se curata cel mai usor cu ajutorul puterii aburilor, si anume trebuie doar sa amplasati 500 ml de apa intr-o tava, selectati functia de cuptor „Incalzire Inferioara + Superioara”, setati temperatura in cuptor la 50 °C si lasati cuptorul sa functioneze pentru 30 de minute.
La expirarea celor 30 de minute toata murdaria din cuptor se va inmuia, iar dumneavoastra trebuie sa luati o laveta umeda si sa stergeti peretii cuptorului.

usa receUsa rece
Usa cuptorului contine 3 panouri de sticla, ceea ce face ca temperatura sticlei exterioare sa fie rece chiar daca, de exemplu, temperatura in cuptor este 200 °C.
Daca aveti copii mici cu siguranta veti aprecia faptul ca usa ramane rece, deoarece copii au tendinta de a pune mana pe usa cuptorului.

retete pe usa cuptorului hansaRetete pe usa
Pentru a veni in ajutorul utilizatorilor producatorul Hansa a decis sa imprime cateva retete pe panoul interior al usii cuptorului, informatiile care apar sunt: Tipul de preparat, Functia, Temperatura in cuptor, Nivelul pe care sa amplasati tava, Durata de functionare.
De exemplu, daca doriti sa preparati Pizza atunci setarile pe care le gasiti pe panoul interior sunt:
● Tip de preparat: Pizza;
● Functia: Pizza;
● Temperatura in cuptor: 200 – 230 °C;
● Nivel tava: 1-3;
● Durata de functionare: 10 – 20 minute.

preincalzire cuptorPreincalzire rapida
Procesul de preincalzire a cuptorului necesita destul de mult timp, din acest motiv Hansa a implement o functie care preincalzeste cuptorul mai rapid, economisind astfel timp.
De exemplu, in doar 4 minute functia de Preincalzire Rapida reuseste sa creasca temperatura in cuptor pana la 150 °C.

accesoriile cuptorului hansaAccesoriile cuptorului Hansa rustic
Rotisor: Cu ajutorul acestuia puteti sa pregatiti carnea exact cum doriti dumneavoastra, de exemplu, carnea de pasare va avea o crusta crocanta, aurie.
Rotisorul se foloseste impreuna cu functiile cu Grill, de exemplu, rezultate excelente se obtin folosind functia Grill Combinat.
Tava adanca: Se foloseste ca si tava colectoare sau pentru prepararea alimentelor cu multe lichide.
Tava normala: Se foloseste pentru prepararea diverselor tipuri de alimente.
Gratar de sarma: Se foloseste pentru amplasarea pe el a bucatilor de carne care urmeaza sa se gateasca sau pentru amplasarea pe el a diverselor forme de prajituri.

clasa energetica a+Clasa energetica A
Hansa declara acest cuptor electric, cu design rustic, in clasa energetica A cu un indice de eficienta energetica de 106.
Valorile declarate de producator sunt:
● 0.99 kWh / ciclu – In functia traditionala;
● 0.88 kWh / ciclu – in functia cu ventilator.
Dupa cum se poate observa consumul energetic este mai mic in functia cu ventilator, din acest motiv va recomandam sa utilizati ori de cate ori e posibil o functie cu ventilator, in detrimentul functiei traditionale.

date tehnice cuptor hansa rusticDate tehnice
Tip: Cuptor electric multifunctional;
Design: Rustic;
Putere totala: 3100 W;
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Inaltime: 59.5 cm;
Latime: 59.5 cm;
Adancime: 57.5 cm.

8.8 Total Score
Cuptor Hansa rustic

Performante la gatit
9
Aspect si design
9
Accesorii incluse
9
Eficienta energetica
8.5
Siguranta in exploatare
9
Curatare si intretinere
8.5
PROS
  • Design rustic
  • 10 functii de gatire
  • Programator
  • Curatare cu aburi
  • Usa rece
  • Preincalzire rapida
User Rating: 1 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general