Cel mai bun aragaz electric

Cand avem asa de multe optiuni cu privire la achizitionarea unui aragaz electric ajungem sa ne intrebam “Care este cel mai bun aragaz electric ?”, iar raspunsul la aceasta intrebare este de multe ori subiectiva, in functie de experientele traite de fiecare utilizator de aragaz electric.
In opinia noastra, cel mai bun aragaz electric este ACESTA, iar in continuare va prezentam si motivele pentru care am facut aceasta alegere.
Daca doriti un aragaz mai ieftin cu pretul pana la 1000 Ron va recomandam Cel mai bun aragaz pana in 1000 Ron, iar daca bugetul dumneavoastra este de 2000 Ron va recomandam sa cumparati aragazul de la articolul cu Cel mai bun aragaz pana in 2000 Ron.

Prezentarea generala a celui mai bun aragaz electric

cel mai bun aragaz electric1. Butoane de selectare pentru plită
2. Indicator / simbol pentru temperatură
3. Buton de selectare pentru temperatură
4. Dispozitiv de programare electronic
5. Buton de selectare pentru funcţiile cuptorului
6. Element de încălzire
7. Bec
8. Ventilator
9. Suport pentru raft, detaşabil
10. Poziţii rafturi

Cel mai bun aragaz electric trebuie sa indeplineasca 2 conditii

Plita sa fie pe inductie
Cuptorul sa fie cu convectie si anume sa fie instalat si un ventilator in cuptor.

Aragazul pe care noi il consideram cel mai bun aragaz electric indeplineste aceste 2 mari conditii, astfel incat urmeaza sa va prezentam in detalii plita si cuptorul.

Plita pe inductie

Datorita faptului ca plita pe inductie la un aragaz electric are foarte multe avantaje este indicat ca la aragazul dumneavoastra sa alegeti o plita cu inductie, iata cateva avantaje care cu siguranta va vor determina sa luati decizia cea mai buna pentru dumneavoastra.

Rapiditatea cu care se incalzeste vasul, din momentul in care ati pornit plita de inductie si vasul aflat pe ochiul de gatit devine cald, pentru a incalzi un vas plita pe inductie este cea mai rapida metoda disponibila acum pe aragazele electrice. De exemplu producatorul de vase Demeyere a efectuat un studiu in care a aratat diferentele existente intre tipurile de tehnologii disponibile la plitele aragazelor electrice. Acest studiu a constat in masurarea timpului necesar incalzirii unei cantitati de 1 litru apa aflat la temperatura initiala de 18 C pana la temperatura finala de 98 C intr-un vas cu diametru de 18 cm folosind diferite tehnologii, iar dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos cea mai rapida tehnologie a fost cea pe inductie, care a incalzit vasul cu apa intr-un timp de 3 minute si 20 secunde, pe cand plita cu gaz a avut nevoie de 4 minute si 50 secunde.

consum plita inductie studiu

•  Eficienta energetica, datorita principiului de functionare plita pe inductie este cea mai eficienta energetic, astfel incat alegand acest tip de plita contribuiti la reducerea consumului de energie.
Un aragaz electric avand plita pe inductie foloseste 90% din energia utilizata pentru incalzirea vasului de gatit pe cand, de exemplu, plita pe gaz foloseste pentru incalzirea vasului doar 55% din energia consumata. Mai jos va prezentam o imagine cu eficienta energetica a fiecarei tehnologii.

eficienta energetica plita

•  Consum redus de energie, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, un ochi de gatit pe inductie a consumat pentru incalzirea unui litru de apa doar 135 Wh, pe cand o plita pe gaz a avut nevoie de 260 Wh pentru a incalzi aceeasi cantitate de apa.

consum redus de energie plita inductie

siguranta plita inductie•  Siguranta ridicata, cand aveti si copii acest lucru este foarte important. In cazul plitei cu inductie dupa ce luati vasul de pe ochiul de gatit se va intrerupe alimentarea ochiului automat, iar in majoritatea cazurilor se va putea atinge cu mana si plita deoarece nu exista riscul sa va ardeti.
Asa cum se poate observa si in imaginea alaturata, la o plita cu inductie se incalzeste doar fundul vasului restul plitei ramanand reci, doar partea jumatate a untului care este pe vas este topita, cealalta ramanand solida.

intretinere usoara plita cu inductie•  Intretinere, plita pe inductie este foarte usor de intretinut, iar curatarea ei devine o joaca de copii. Plitele cu inductie au mai multe avantaje decat cele prezentate mai sus, dar in principiu aceastea sunt cele mai importante, iar aragazul ACESTA, pe care noi il consideram cel mai bun aragaz, contine toate avantajele prezentate mai sus.

Configuratia plitei pe inductie la cel mai bun aragaz electric

1. Zonă de gătit cu inducţie cu diametrul nominal de 210 mm si o putere pe pozitia 9 de 2100 W. Pe pozitia Putere (P) dezvolta o putere de 3700 W.

2. Zonă de gătit cu inducţie cu diametrul nominal de 140 mm si o putere pe pozitia 9 de 1400 W. Pe pozitia Putere (P) dezvolta o putere de 2500 W.

4. Zonă de gătit cu inducţie cu diametrul nominal de 180 mm si o putere pe pozitia 9 de 1800 W. Pe pozitia Putere (P) dezvolta o putere de 2800 W.

5. Zonă de gătit cu inducţie cu diametrul nominal de 140 mm si o putere pe pozitia 9 de 1400 W. Pe pozitia Putere (P) dezvolta o putere de 2500 W.
3. Afişaj

Cuptorul electric

In opinia noastra cel mai bun aragaz electric trebuie sa contina urmatoarele functii:
functie cuptor electric sus josÎncălzire sus/jos
Pentru a coace şi a prăji alimentele pe o singură poziţie a raftului. Este de fapt modul de incălzire traditional la care caldura este generata din partea superioara si inferioara a cuptorului.

 

functie cuptor sus jos ventilatorGătire cu aer cald
Functionarea ventilatorului face ca sa puteti coace diverse alimente la aceeasi temperatura indiferent de pozitia raftului aleasa. Un aspect foarte important la aceasta functie este ca nu exista un transfer de aromă daca coaceti mai multe tipuri de alimente.

 

functie cuptor gatire intensivaGatire intensiva
Aceasta este functia perfecta in cazul in care doriti sa frigeti mici sau bucati mari de carne. Functia de gatire intensiva poate fi folosita si pentru rumenire sau gratinare.

 

Pizza
Aceasta functie de cuptor este special conceputa pentru a coace pizza. De asemenea aceasta functie o puteti folosi in toate cazurile cand aveti nevoie ca mancarea preparata sa aiba baza crocanta iar partea superioara sa fie mai rumenita.

Dupa cum puteti vedea, cel mai bun aragaz in viziunea noastra are 10 functii de cuptor care includ si cele recomandate de noi.
Cuptorul electric este controlat prin intermediul unui Timer care va permite sa faceti multe setari pentru modul de functionare a cuptorului.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo
Enable registration in settings - general