Cuptor incorporabil clasic de la Electrolux cu autocuratare catalitica

0
cuptor electric multifunctional cu design clasic
9.1
Cuptor incorporabil clasic de la Electrolux cu autocuratare catalitica
Cuptor incorporabil clasic de la Electrolux cu autocuratare catalitica
Design clasic
Autocuratare catalitica
Ventilator de racire
Ghidaje telescopice
Clasa energetica A
8 functii de gatire

Oferta de cuptoare a producatorului suedez Electrolux contine un model destul de interesant, si anume acest model care are un design clasic, asortandu-se perfect cu mobilierul rustic.
Interiorul cuptorului se curata practic singur, datorita peretilor catalitici care absorb murdaria fara ca dumneavoastra sa depuneti vreun efort.

cuptor electrolux cu design clasicFunctiile de cuptor
Un cuptor electric multifunctional nu trebuie doar sa arate foarte bine, ci trebuie sa si coaca bine, ceea ce se intampla la acest model de cuptor de la Electrolux cu desing clasic, iar acest lucru se datoreaza celor 8 functii de gatire, cu ajutorul carora se pot crea conditiile ideale de coacere pentru fiecare preparat.
Setarea functiei de cuptor se face prin simpla invartire a selectorului de functii in dreptul fiecarei functii, iar pe placa frontala a cuptorului se gasesc simbolurile pentru urmatoarele functii.

becul din cuptorIluminare cuptor
Are rolul de a activa iluminarea cuptorului, fara ca acesta sa se incalzeasca.

aer caldAer cald
Functioneaza elementul incalzitor circular impreuna cu ventilatorul din cuptor. Este o functie foarte utila, in cazul in care se doreste coacerea simultana pe mai multe niveluri.

aer cald umedAer cald umed
Este o functie conceputa pentru un consum mai redus de energie electrica, in cadrul acestei functii este posibil ca valoarea setata pe termostat sa nu corespunda cu cea din cuptor.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
In cadrul acestei functii caldura este generata in partea inferioara a cuptorului, fiind o functie folosita in principal pentru coacerea prajiturilor cu coaja crocanta.

grillGrill
Dezvolta o caldura nu foarte puternica, ceea ce face sa fie folosita in principal pentru frigerea alimentelor plate si subtiri sau pentru a praji paine.

grill rapidGrill Rapid
Se alimenteaza doi elementi incalzitori, si anume Grill si Superior generandu-se astfel o cantitate mare de caldura, din acest motiv functia „Grill Rapid” se foloseste pentru frigerea bucatilor mai mari de carne.

gatire intensivaGatire intensiva
Cele mai bune rezultate pentru frigerea la Grill se obtin utilizand aceasta functie, din acest motiv daca frigeti carne va recomandam sa alegeti aceasta functie.

incalzire inferioara si superioaraIncalzire Inferioara + Superioara
Este functia traditionala in care caldura este generata in partea superioara si inferioara.

ceas cuptorCeasul cuptorului
Pe placa frontala a cuptorului este amplasat un ceas analogic, care accentueaza aspectul clasic al cuptorului si are rolul de:
● A afisa ora curenta;
● A controla functionarea cuptorului.
Daca ceasul se foloseste pentru controlul cuptorului atunci la expirarea timpului setat se va emite un semnal acustic si se va intrerupe functionarea cuptorului.
Trebuie sa tineti cont ca pentru functionarea cuptorului trebuie setata si temperatura in cuptor, in caz contrar cuptorul nu va porni, chiar daca ati setat modul de gatire si durata procesului de gatire.

autocuratare catalitica cuptor electroluxAutocuratare catalitica
Peretii laterali si cel posterior sunt tratati cu un email poros care poarta denumirea de acoperire catalitica, aceasta absoarbe grasimea produsa in timpul procesului de gatire si o transforma in aburi si dioxid de carbon mentinandu-se curati peretii cuptorului.
Procesul de autocuratare catalitica incepe sa functioneze cand temperatura in cuptor ajunge la 200 °C, iar rezultatele cele mai bune se obtin cand temperatura in cuptor este maxima.
Pentru a curata cuptorul trebuie doar sa eliminati accesoriile din cuptor si sa urmati pasii:

  1. Setati functia de cuptor „Incalzire Superioara + Inferioara”.
  2. Setati temperatura in cuptor la 250 °C.
  3. Lasati cuptorul sa functioneze pentru 60 de minute.

Este posibil ca peretii cuptorului sa se decoloreze, dar trebuie sa stiti ca acest lucru nu afecteaza procesul de autocuratare catalitica.
Peretii cuptorului acoperiti cu stratul catalitic nu trebuie sa fie curatati cu bureti abrazivi, deoarece acestia deterioreaza emailul poros.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Tava prajituri: Este tava mai putin adanca si se foloseste in principal pentru prepararea prajiturilor.
Tava colectoare: Asa cum ii zice si denumirea se foloseste pentru colectarea grasimilor care se scurg din carnea aflata la grill.
Raft de sarma: Se foloseste pentru amplasarea formelor de prajituri sau pentru amplasarea bucatilor de carne care se gatesc la grill.
Ghidaje telescopice: Permit manipularea mult mai usoara a accesoriilor de cuptor.

siguranta in utilizareSiguranta
Termostat de siguranta: Daca temperatura in cuptor creste peste valorile admise, atunci acest termostat intra in functiune si decupleaza alimentarea cu energie electrica a cuptorului, pana cand temperatura revine la valori normale.
Ventilator de racire: Deasupra usii cuptorului se poate observa o fanta prin care ventilatorul de racire sufla aerul cald din jurul componentelor, reusind astfel sa-l mentina in limite. O alta functie a acestui ventilator este aceea de racire a suprafetelor cuptorului, in special a geamului exterior din usa.
Functionarea ventilatorului de racire depinde de temperatura din cuptor, din acest motiv este posibil ca acesta sa functioneze chiar daca functia de cuptor este oprita.

termostat de cuptorTermostat
Temperatura in cuptor se seteaza cu ajutorul termostatului amplasat pe panoul de comanda.
Temperatura in cuptor poate fi reglata in intervalul 50 °C – 275 °C.
Pentru a seta o temperatura trebuie sa invartiti butonul in dreptul serigrafiei cu temperaturile. Functionarea termostatului este indicata prin intermediul becului indicator amplasat deasupra butonului termostat.

detalii tehniceDate tehnice
Tip cuptor: Electric Incorporabil;
Design: Clasic;
Culoare: Crem;
Putere totala: 2780 W;
Tensiune nominala: 220 – 240 V;
Inaltime / Latime / Adancime: 594 mm / 594 mm / 568 mm.

clasa energetica aConsum energetic
Acest cuptor electric de la Electrolux se incadreaza in clasa energetica A, avand un consum declarat de:
0.95 kWh / ciclu: in functia traditionala.
0.81 kWh / ciclu: in functia cu ventilator.
Functiile cu ventilator sunt recomandate in detrimentul celor statice, deoarece consuma mai putina energie electrica.

9.1 Total Score
Cuptor incorporabil clasic de la Electrolux

Performante la gatit
9
Aspect si design
10
Accesorii incluse
9
Eficienta energetica
8.5
Siguranta in exploatare
9
Curatare si intretinere
9
PROS
  • Design clasic
  • Autocuratare catalitica
  • Ventilator de racire
  • Ghidaje telescopice
  • Clasa energetica A
  • 8 functii de gatire
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo