Plita cu inductie si hota incorporata

Plitele incorporabile cu inductie si hota incorporata reprezinta o noutate, fiind disponibile publicului larg, nu de foarte mult timp.

Caracteristica distinctiva a acestor plite este faptul ca nu au nevoie de o hota traditionala pozitionata deasupra lor, deoarece hota este direct incorporata in plita.

Plitele cu hota incorporata se incadreaza foarte bine in bucatariile moderne, care au masa de lucru pozitionata in centrul bucatariei sub forma unei insule, unde o hota traditionala se monteaza destul de greu, iar tubulatura hotei traditionale nu se poate masca in totalitate.

Datorita faptului ca hota este integrata in plita face posibila amplasarea plitei in orice zona a bucatariei, fara a fi restrictionat de pozitia de montare a hotei, asa cum este in cazul hotelor traditionale.

Chiar daca hota este amplasata in plita procesul de curatare a ei este foarte simplu de facut, deoarece filtrele de grasime sunt realizate din aluminiu si pot fi scoase cu usurinta.


Plita cu inductie si hota incorporata de la AEG

plita inductie si hota incorporata aeg

Aceasta plita cu inductie si hota incorporata de la prducatorul german AEG, reprezinta solutia perfecta pentru persoanele care doresc sa scape de hota traditionala, care se monteaza deasupra plitei.

Chiar daca la prima vedere amplasarea hotei la nivelul plitei vi se poate parea ciudat si aveti senzatia ca acest tip de hota nu este eficienta, va anuntam nu este asa, iar hota cu o putere maxima de absorbtie de 647 mc/ora este capabila sa absoara cantitati mari de aburi, precum se vede in prezentarea de mai jos.

Hota pozitionata in centrul plitei poate fi curatata cu usurinta, datorita faptului ca grila circulara se poate scoate cu usurinta, printr-o simpla rotire.

• Filtrul de grasime

Filtrul de grasime este confectionat din aluminiu, are rolul de a colecta particulele de grasime care apar in timpul procesului de gatire.
Pentru o eficienta ridicata este necesar ca filtrul de grasimi sa fie curatat o data pe luna, in masina de spalat vase sau manual, daca alegeti sa spalati filtrul in masina de spalat vase este posibil ca acesta sa se decoloreze, dar trebuie sa stiti ca capacitatea de filtrare nu sufera in urma acelor decolorari.

• Filtrul cu carbune activ
Acest tip de filtru are rolul de a bloca mirosurile produse in timpul procesului de gatire. Aceasta plita cu inductie cu hota incorporata are ca si filtru impotriva mirosurilor, 4 baterii de filtrare cu carbune activ.
Ce e interesant este ca bateriile de filtrare cu carbune activ pot fi regenerate prin introducerea lor intr-un cuptor incalzit la aproximativ 200 °C, pentru un timp de 45 minute.

Acest model de plita cu hota incorporata are o functie inteligenta, care controleaza viteza de absorbtie a hotei, in functie de nivelul de solicitare a plitei, astfel incat utilizatorul se poate concentra asupra procesului de gatire, iar nivelul de absorbtie este controlat in mod automat.

Aerul absorbit de catre hota incorporata in plita este trecut prima data printr-un filtru de grasimi, dupa care trece prin mai multe filtre de mirosuri, iar in final aerul absorbit este redirectionat in incapere.


Plita modelului AEG IDK84451IB este una cu inductie, care faciliteaza transportul energiei de la generatorul situat sub plita la vasele de gatit plasate pe plita, cu pierderi mici de energie, de exemplu, eficienta energetica a plitei cu inductie este de 90%, ceea ce inseamna ca din toata energia absorbita de plita, 90% este transformata in caldura in partea inferioara a vasului.

A doua recomandare pentru persoanele care sunt in cautarea unei plite cu inductie si hota incorporata este acest model de la Bosch care are un raport performante/pret foarte bun.

Ultima recomandare de plita cu inductie si hota incorporata este acest model de la Miele care are un pret de achizitie de peste 17000 Ron, dar tinand cont ca este de la producatorul german premium MIELE, finisarile si dotarile sunt pe masura pretului.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo