Plita vitroceramica electrica Bosch

2
plita vitroceramica bosch
8.9
Plita vitroceramica electrica Bosch
Plita vitroceramica electrica Bosch
Control electronic
17 trepte de putere
Indicator de caldura reziduala
Protectie copii
Indicator functionare
Limitare functionare

Daca doriti o plita vitroceramica electrica Bosch, atunci va recomandam acest model care are recenzii pozitive, iar persoanele care au achizitionat acest model, recomanda cu incredere si altor persoane.
Aceasta plita vitroceramica de la Bosch are un pret de achizitie putin peste 1100 Lei, iar raportul pret-performante este foarte bun .

Prezentare plita vitroceramice electrica Bosch

prezentare plita vitroceramica bosch

● 4 zone de gatit electrice

Plita aceasta de la Bosch este de tipul incorporabila, fiind dotata cu 4 zone de gatit vitroceramice, care pot fi setate independent, iar puterea electrica instalata este de 6600 W.
Pentru o utilizare cat mai usoara, precum si pentru a reduce consumul de energie electrica, 3 zone de gatit au dimensiuni diferite, si anume 145 mm, 180 mm si 210 mm.

 • Stanga Fata: Puterea zonei de gatit este de 1200 W, iar diametrul ei este de 145 mm. Consumul de energie declarat de Bosch pentru aceasta zona de gatit este de: 190.2 Wh/kg.
 • Stanga Spate: Puterea nominala este de 2000 W, iar diametrul zonei este de 180 mm, producatorul declara un consum de energie de 188.8 Wh/kg.
 • Dreapta Spate: Aceasta zona de gatit este identica cu cea din Stanga Fata, avand aceleasi caracteristici tehnice, si anume puterea de 1200 W si diametrul de 145 mm.
 • Dreapta Fata: Aceasta este zona de gatit cu cea mai mare putere, si anume 2200 W, iar diametrul este de 210 mm. Consumul energetic declarat este de: 194.9 Wh/kg.

● Control prin atingere

Panoul de control este pozitionat in partea din fata a plitei, iar un punct forte al plitei vitroceramice de la Bosch recomandate este controlul prin atingere, si anume pentru pornirea plitei sau activarea zonelor de gatit trebuie doar sa atingeti simbolurile de pe panoul de comanda.
Controlul electronic al plitei permite setarea a nu mai putin de 17 trepte de putere. Pe panoul de control treptele de putere sunt numerotate de la 1 la 9, iar intre fiecare doua numere este si o treapta intermediara, marcata pe afisajul digital cu un punct.
Treapta de putere „1” reprezinta puterea minima, iar treapta „9” reprezinta treapta de putere maxima.

● Afisaj electronic

Afisajul plitei este de tipul electronic, si va permite sa verificati setarile dintr-o simpla privire, toate simbolurile prin intermediul carora se efectueaza controlul plitei sunt foarte vizibile, iar afisajul din jurul lor iese in evidenta, datorita culorii rosii, care este in contrast cu plita care are culoarea neagra.

plita bosch cu afisaj digital

Indicator de caldura reziduala in 2 trepte

Indicatorul de caldura reziduala are rolul de a anunta utilizatorul daca o zona de gatit este fierbinte. Indicatorul de caldura reziduala a plitei Bosch are doua trepte, in functie de cat de fierbinte este zona de gatit.
Daca o zona de gatit este foarte fierbinte, atunci pe afisajul plitei va aparea litera „H”, iar dupa ce zona de gatit se mai raceste se va afisa litera „h”.
Cand zona de gatit s-a racit, se va dezactiva in mod automat indicatorul de caldura reziduala.

● Protectie copii

Sistemul de protectie copii are rolul de a preveni conectarea plitei sau modificarea setarilor de catre copii.
Sistemul de protectie copii poate fi activat / dezactivat in functie de preferintele dumneavoastra, de exemplu, daca nu aveti copii mici atunci veti prefera sa dezactivati functia.
Pentru a activa sistemul de protectie copii, trebuie atins simbolul „cheita” pentru o perioada de aproximativ 4 secunde.
Activarea sistemului de protectie copii este indicat pe afisajul plitei prin aprinderea unui bec indicator, pozitionat deasupra simbolului „cheita”.

● Deconectare automata

Ca si o masura de siguranta producatorul Bosch a implementat pe aceasta plita vitroceramica un sistem care decupleaza in mod automat o zona de gatit, care a functionat o perioada mai lunga de timp, fara ca sa i se modifice setarile.
Timpul dupa care intra in functiune acest sistem de siguranta depinde de treapta de putere aleasa, de exemplu, daca setati treapta de putere „9” atunci sistemul de siguranta intra in functiune dupa 1 ora, pe cand daca setati treapta de putere „1” sistemul va deconecta alimentarea zonei de gatit doar dupa 10 ore de functionare.
Intrarea in functiune a sistemului de deconectare automata este indicat pe afisajul electronic prin aprinderea in mod intermitent a simbolurilor „F8” si „H/h”.

● Curatarea plitei vitroceramice Bosch

Din motive de siguranta procesul de curatare a plitei se face intotdeauna dupa ce aceasta s-a racit, in caz contrar exista riscul sa va accidentati.
Pentru evitarea lipirii de plita a resturilor de gatit este indicata curatarea plitei dupa fiecare utilizare. Exista solutii speciale de curatare pentru plitele vitroceramice, dar rezultate foarte bune se obtin si folosind o razuitoare pentru geamuri.

Pentru protejarea plitei vitroceramice nu trebuie sa folositi:

 • Bureti su suprafete abrazive;
 • Solutii de curatare abrazive;
 • Solutii de curatare pentru cuptoare;
 • Detergent de vase nediluat.

● Conectarea la reteaua electrica

Datorita faptului ca plita are o putere electrica instalata de 6600 W, face ca aceasta sa nu fie furnizata cu cablu de alimentare, ci utilizatorul trebuie sa apeleze la o persoana autorizata care sa efectueze intr-un mod corect si sigur toate conexiunile si dimensionarile instalatiei electrice.
Plita se alimenteaza la tensiunea de 220 V – 240 V.

● Date tehnice plita incorporabila electrica Bosch

 • Tip: Plita electrica vitroceramica;
 • Zone de gatit: 4;
 • Putere instalata: 6600 W;
 • Tensiune nominala: 220 – 240 V;
 • Inaltime: 45 mm;
 • Latime: 592 mm;
 • Adancime: 590 mm;
 • Culoare: Negru.
8.9 Total Score
Plita vitroceramica electrica Bosch

Design
9
Confort
9
Protectie si siguranta
9
Consum energetic
8.5
PROS
 • Control electronic
 • 17 trepte de putere
 • Indicator de caldura reziduala
 • Protectie copii
 • Indicator functionare
 • Limitare functionare
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo