Cuptor incorporabil cu latimea de 90 cm

5
Cuptor incorporabil cu lățimea de 90 cm
9
Cuptor incorporabil cu latimea de 90 cm
Cuptor incorporabil cu latimea de 90 cm
Lățime 90 cm
Autocurățare catalitică
Suport telescopic
10 Funcții de cuptor
2 Ventilatoare în cuptor
Clasa energetică A+

Dacă obișnuiți să gătiți mâncăruri voluminoase atunci aveți nevoie de un cuptor incorporabil cu lățimea de 90 cm în care veți putea găti și cele mai voluminoase preparate.
De exemplu gătirea unui curcan de 8 kg într-un cuptor normal este imposibil de făcut, pe când într-un cuptor cu lățimea de 90 cm acest lucru este posibil fără probleme.

Cuptor incorporabil cu lățimea de 90 cmRecomandare cuptor incorporabil cu lățimea de 90 cm

Un cuptor electric încorporabil cu rezultate excelente la gătit și cu lățimea de 90 cm este acest model de la Bosch care are 10 funcții de cuptor, iar pereții laterali și cel posterior beneficiază de sistemul de autocurățare catalitic.
Rezultatele perfecte la coacere sunt posibile datorită celor două ventilatoare din interiorul cuptorului care reușesc să distribuie uniform căldura în întreg cuptorul, fapt care face posibilă coacerea simultană și pe două niveluri.

functiile de cuptor10 Funcții de cuptor

Acest cuptor electric încorporabil cu lățimea de 90 cm este dotat cu 10 funcții de cuptor astfel încât pentru orice preparat aveți de gătit cu siguranță veți găsi funcția de cuptor ideală pentru gătirea acestuia.
Selectarea funcției de cuptor dorite se face foarte ușor prin simpla rotire a butonului de funcții până în dreptul simbolului corespunzător funcției dorite.
Convecție de aer fierbinte 3D: Este cea mai performantă funcție a cuptorului permițând prepararea simultană pe două niveluri.
Aer recirculat: Este recomandată pentru prepararea prăjiturilor și a produselor de brutărie sau patiserie.
Pizza: Așa cum îi zice și denumirea aceasta este o funcție special concepută pentru prepararea diverselor tipuri de pizza proaspete sau congelate.
Decongelare: Se folosește pentru accelerarea procesului natural de dezghețare a alimentelor.
Încălzire Inferioară: Datorită faptului că întreaga căldură este produsă doar de elementul încălzitor inferior face ca această funcție să fie mai puțin folosită fiind recomandată de exemplu pentru conservarea alimentelor.
Grill suprafață mică: Se numește astfel datorită faptului că elementul încălzitor grill se încălzește doar în partea din mijloc. Din această cauză se recomandă utilizarea funcției doar pentru prepararea bucăților mai mici de carne.
Grill suprafață mare: Se încălzește întregul element grill fapt care face ca această funcție să fie ideală pentru frigerea la grătar a bucăților de carne tăiate felii sau a cârnaților.
Grill cu convecție aer: Datorită ventilatorului care funcționează în alternanță cu elementul încălzitor face ca această funcție să fie recomandată pentru prepararea bucăților mari de carne.
Încălzire Superioară + Inferioară delicată: Este de fapt un mod de gătire conceput pentru reducerea consumului de energie electrică și din acest motiv funcția are mai mult performanțe energetice decât de coacere.
Încălzire Superioară + Inferioară: Este modul de încălzire tradițional în care căldura este generată din partea de jos și de sus fiind astfel o funcție ideală pentru prepararea prăjiturilor.

selectorul de temperaturaControlul temperaturii

Controlul temperaturii din cuptorul cu lățimea de 90 cm se face electronic ceea ce înseamnă că indiferent ce mod de încălzire alegeți temperatura setată va corespunde cu cea din cuptor.
Temperatura în cuptor poate fi setată în intervalul 30°C– 280°C, valoarea de 30°C poate fi setată doar în cazul funcției „Decongelare” iar la restul funcțiilor temperatura minimă care poate fi setată este de 50°C.
Pentru a veni în ajutorul utilizatorului pentru fiecare mod de încălzire selectat cuptorul va propune în mod automat o temperatură care poate fi modificată cu ajutorul butonului de pe panoul de comandă.
Pașii de reglare a temperaturii sunt variabili și anume dacă temperatura este mai mică de 100°C atunci pașii sunt de 1°C, iar dacă temperatura este peste 100°C atunci pașii de reglare sunt din 5°C în 5°C.
Butoanele de control ale temperaturii și ale modului de gătire sunt de tipul retractabil fapt care permite introducerea lor în interiorul cuptorului când aparatul nu este utilizat.

autocuratare cataliticaAutocurățare catalitică

Cei doi pereți laterali și cel posterior sunt de tipul catalitic ceea ce înseamnă că murdăria depusă pe aceștia în timpul procesului de gătire este absorbită și descompusă fără a fi necesară intervenția utilizatorului.
Procesul de autocurățare catalitică începe când temperatura în cuptor este de cel puțin 200°C și are eficiență maximă când temperatura în cuptor este maximă.

suport telescopic reglabil pe inaltimeSuport telescopic reglabil pe înălțime

Cuptorul acesta de la Bosch cu lățimea de 90 cm este dotat cu 4 niveluri pe care pot fi amplasate accesoriile și cu un singur suport telescopic care însă poate fi reglat pe înălțime.
Suportul telescopic permite manipularea accesoriilor în deplină siguranță eliminându-se astfel accidentele apărute în timpul manipulării accesoriilor fierbinți. De exemplu accesoriile amplasate pe suportul telescopic pot fi trase complet în exterior.

protectie si sigurantaProtecție și siguranță

Bosch a dotat cuptorul cu mai multe sisteme de siguranță care reduc la minim riscurile de accidentare:
Ventilator de răcire: Are rolul de a menține reci suprafețele exterioare ale cuptorului precum și modulele electronice din interior. Datorită acestui ventilator de răcire temperatura pe ușa cuptorului se menține rece chiar dacă temperatura în cuptor este mare.
Protecție copii: Permite blocarea accesului la panoul de comandă astfel încât copiii nu vor putea să pornească cuptorul.
Indicator de căldură reziduală: Afișează dacă cuptorul este încă fierbinte evitându-se astfel accidentele.
Deconectare automată: Dacă după un anumit timp nu se modifică setările cuptorului acesta se va închide în mod automat.
Protecție la supraîncălzire: Realizează decuplarea alimentării cuptorului în situația în care temperatura depășește valoarea maximă admisă.
Deconectare iluminare cuptor: Dacă ușa cuptorului rămâne deschisă pentru o perioadă mai mare de 15 minute cuptorul comandă decuplarea iluminatului interior.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 10
• Putere instalată: 3100 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Volum Util: 85 litri
• Înălțime: 475 mm
• Lățime: 896 mm
• Adâncime: 572 mm
• Culoare: Inox
• Controlul temperaturii: Electronic
• Număr de lămpi interioare: 2
• Clasa energetică: A+
• Cablu de alimentare: 115 cm
• Greutate: 53 kg

9 Total Score
Cuptor incorporabil cu lățimea de 90 cm

Performanțe la gătit
9
Aspect și design
9
Accesorii incluse
8.5
Eficiență energetică
9.5
Eficiență energetică
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Lățime 90 cm
  • Autocurățare catalitică
  • Suport telescopic
  • 10 Funcții de cuptor
  • 2 Ventilatoare în cuptor
  • Clasa energetică A+
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo