Cuptor electric încorporabil Bosch

0
Cuptor electric încorporabil Bosch imagine
9.3
Cuptor electric încorporabil Bosch
Cuptor electric încorporabil Bosch
Autocurățare EcoClean
10 programe automate
Butoane retractabile
Ușă cu închidere silențioasă
Ventilator de răcire
Volum util XXL

Bosch este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice, iar oferta Bosch de cuptoare electrice încorporabile din România conține în acest moment peste 40 de modele catalogate în funcție de serie. „Seria 2” sunt cele mai ieftine cuptoare Bosch, iar modele de cuptoare din „Seria 8” sunt cele mai scumpe cuptoare dar și cele mai performante, având de exemplu funcții de gătire cu aburi, iar unele dintre acestea pot fi comandate cu telefonul mobil.

Majoritatea persoanelor nu sunt în căutarea celui mai scump cuptor Bosch, ci doresc unul cu raport preț-performanțe bun precum este cel prezentat în continuare.

Cuptor electric încorporabil BoschRecomandare cuptor electric încorporabil Bosch

Pentru a veni în ajutorul persoanelor aflate în căutarea unui cuptor Bosch cu raport preț-performanțe bun am analizat modele de cuptoare disponibile în acest moment în România, iar cele mai multe puncte le are acest model de cuptor electric încorporabil, care face parte din categoria de aparate denumite de Bosch „Seria 6”.
Cuptorul este de tipul multifuncțional având 9 funcții clasice și 10 programe automate care selectează în mod automat modul de încălzire, temperatura și durata procesului de gătire în funcție de tipul de preparat selectat.

Interiorul cuptorului este încadrat în categoria XXL având un volum util de 71 litri și este acoperit cu un email care se curăța foarte ușor denumit Granit-Email, cu excepția peretelui posterior care se curăță singur fiind de tipul autocurățare EcoClean.

functiile de cuptorFuncțiile cuptorului

Cuptorul multifuncțional de la Bosch este dotat cu 9 funcții clasice de cuptor și 10 programe automate.
Alegerea modului de gătire se face prin simpla învârtire a butonului amplasat în partea stângă, pe panoul de comandă.
Pentru a porni un mod de încălzire trebuie doar să învârtiți selectorul până în dreptul simbolului aferent modului de gătit dorit.
Persoanele începătoare în utilizarea cuptoarelor electrice au probleme în identificarea modului de gătire dorit și de aceea în continuare, vă prezentăm simbolurile funcțiilor precum și o mică explicație pentru fiecare.

incalzire rapidaÎncălzire Rapidă
Aceasta este o funcție suplimentară utilizată pentru încălzirea mai rapidă a cuptorului.

convectie aer 3dConvecție aer fierbinte 3D
A doua poziție pe selectorul de funcții este cel mai performant mod de gătire, fiind capabil să coacă sau să prăjească pe mai multe niveluri simultan, rezultând un consum mai redus de energie electrică precum și o reducere a timpului de coacere.

convectie de aer delicataConvecție de aer (delicată)
Se recomandă utilizarea ei când se gătește pe un singur nivel fără a fi necesară preîncălzirea cuptorului. Eficiența energetică și consumul de energie electrică se bazează pe valorile măsurate de către Bosch în această funcție.

pizzaPizza
Această funcție este una specială deoarece creează condițiile ideale pentru a prepara alimente care necesită o căldură mărită în partea inferioară și o rumenire în partea de sus.
Funcționează simultan elementul încălzitor circular împreună cu cel inferior, la care se adaugă și ventilatorul.

programe automatePrograme automate
Permite prepararea alimentelor fără ca utilizatorul să aibă cunoștințe despre selectarea funcțiilor clasice de gătire.

iluminare interioaraIluminare cuptor
Această funcție are un singur rol și anume activează becul din interiorul cuptorului rezultând astfel iluminarea cuptorului fără ca acesta să se încălzească.

incalzire sus josÎncălzire Sus + Jos
Este modul de încălzire tradițional recomandat pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel. Și această funcție este folosită pentru declararea consumului de energie electrică.

grill cu convectieGrill cu convecție aer
Rezultate excelente se obțin când se prepară bucăți mari de carne. Elementul încălzitor și ventilatorul funcționează în mod alternativ.

grill suprafata mareGrill suprafață mare
Căldura este generată de către întreaga suprafață a elementul Grill, fapt care face ca această funcție să fie utilizată pentru prepararea bucăților de carne tăiate felii.

incalzire josÎncălzire Jos
Se recomandă utilizarea ei pentru conservarea alimentelor.

afisaj si tasteAfișaj și taste

În partea centrală a panoului de comandă este amplasat un afișaj digital mare, iar sub el se regăsesc tastele cu ajutorul cărora se realizează setările de funcționare.
Cele cinci taste amplasate sub afișaj sunt de fapt câmpuri tactile care permit modificarea setărilor prin simpla atingere a lor, fără a fi necesară exercitarea unei presiuni de apăsare.

functiile de timpFuncțiile de timp
Acest cuptor electric Bosch are 4 funcții de timp cu ajutorul cărora se controlează funcționarea aparatului:

 • Durata de preparare: Așa cum îi zice și denumirea permite setarea unui anumit timp de funcționare a cuptorului, iar la expirarea lui procesul de preparare se va deconecta în mod automat și aparatul va emite un semnal acustic.
 • Final: Permite setarea orei la care să se termine procesul de gătire după ce în prealabil utilizatorul a introdus timpul pentru durata procesului de gătire.
 • Timer: Realizează o numărătoare inversă iar când aceasta ajunge la zero cuptorul va emite un semnal acustic, fără ca însă să decupleze funcția de gătit așa cum se întâmplă în cazul celor două funcții de timp prezentate anterior.
 • Ora curentă: Cât timp nu este activat vreun mod de gătire pe afișaj va apărea ora curentă. La prima conectare a cuptorului sau după fiecare întrerupere a energiei electrice este necesară setarea orei curente.

taste plus minusMinus / Plus
Cele două taste sunt folosite pentru modificarea valorilor de setare.

kilogrameGreutate
În cazul programelor automate trebuie setată și greutatea preparatului, iar acest lucru se face cu ajutorul acestei taste.

protectie copiiProtecție copii
Acest model de cuptor electric încorporabil de la Bosch beneficiază de sistemul de siguranță împotriva accesului copiilor. Prin activarea acestei funcții se blochează de fapt posibilitatea de a modifica setările cuptorului prin intermediul simbolurilor de pe panoul de comandă.

selectorul de temperaturaSetarea temperaturii

Temperatura în interiorul cuptorului se reglează cu ajutorul selectorului de temperatură amplasat în partea dreaptă, pe panoul de comandă.
Selectorul de temperatură este înconjurat de mai multe simboluri, acestea sunt de fapt temperaturile care pot fi setate în interiorul cuptorului exprimate în grade celsius.
Intervalul de temperatură la acest model Bosch este 50–275°C cu niveluri intermediare de câte 50°C.
În jurul valorii de 250°C se pot observa simbolurile „I”, „II” și „III”, acestea sunt de fapt treptele pentru grill în care treapta „I” dezvoltă cea mai mică căldură, iar treapta „III” dezvoltă căldură maximă.

În dreptul treptei maxime de temperatură se poate observa simbolul programe automate  în dreptul căruia trebuie poziționat selectorul de temperatură în cazul de utilizare a programelor automate.
Butonul de selectare a temperaturii și a funcțiilor de gătire sunt de tipul retractabil, ceea ce înseamnă că pot fi introduse în interiorul aparatului atunci când acesta nu se utilizează.

programe automate de gatire10 programe automate

Bosch a dotat acest cuptor electric încorporabil cu 10 programe automate care setează pentru utilizator: modul de gătire, temperatura și durata.
Utilizatorul trebuie doar să selecteze unul dintre cele 10 programe și să introducă greutatea preparatului, aceasta poate fi reglată în intervalul 0.5 kg–2.5 kg.
Greutatea maximă care poate fi selectată este limitată în mod intenționat de către Bosch deoarece prepararea alimentelor cu o greutate peste 2.5 kg este influențată foarte mult și de vesela folosită, iar rezultatele obținute în acest caz nu ar mai fi satisfăcătoare.

Cele 10 programe automate sunt:

 1. Pui (neumplut)
 2. Piept de curcan
 3. Tocană (cu legume)
 4. Gulaș
 5. Friptură din carne tocată
 6. Friptură înăbușită din carne de vită
 7. Ruladă din carne de vită
 8. Pulpă de miel
 9. Friptură de vițel
 10. Friptură din ceafă de porc

După ce ați identificat programul dorit trebuie să setați cuptorul urmând pașii:

 1. Selectorul de funcții poziționați-l în dreptul simbolului „Programe automate”
 2. Utilizați tastele „+” și „-” pentru a selecta programul dorit.
 3. Atingeți simbolul „kg” de pe panoul de comandă și introduceți greutatea preparatului folosind tastele „+” și „-”.
  După ce greutatea a fost setată pe afișajul digital al cuptorului va apărea durata procesului de gătire calculată de cuptor. Aceasta nu poate fi modificată de utilizator, iar după câteva secunde procesul de gătire pornește în mod automat.

gratar de sarmaAccesoriile cuptorului Bosch

Când achiziționați acest cuptor electric încorporabil Bosch primiți mai multe accesorii care vă ajută la prepararea alimentelor favorite.
Grătar de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea formelor de prăjituri sau a diverselor vase utilizate. O altă utilizare a grătarului este ca și suport pentru carnea preparată la grill.
Tavă universală: Datorită faptului că este mai adâncă are dublă utilizare și anume se folosește ca și tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din carnea preparată la grill sau ca și tavă pentru prepararea prăjiturilor însiropate.
Tavă de copt emailată: În principal se utilizează pentru gătirea prăjiturilor în tavă sau a produselor de patiserie.
Gradene telescopice: Permit manipularea accesoriilor în deplină siguranță.

curatarea cuptoruluiCurățarea cuptorului

Pentru ca aparatul să funcționeze o perioadă cât mai îndelungată este indicată curățarea lui după fiecare utilizare.
Interiorul cuptorului: Peretele posterior este de tipul autocurățare EcoClean ceea ce înseamnă că se curăță singur când temperatura în cuptor depășește 200°C. Panoul care se curăță singur poate fi recunoscut foarte ușor datorită faptului că are o suprafață aspră.
Dacă panoul posterior nu se mai curăță singur atunci trebuie regenerat stratul ceramic prin activarea funcției de gătire „Convecție aer 3D” după care va trebui să lăsați cuptorul să funcționeze pentru o perioadă de 60 de minute la temperatura maximă.
Ceilalți pereți ai cuptorului sunt acoperiți cu email normal și pot fi curățați cu o soluție caldă de apă în care s-a dizolvat detergent de vase. De asemenea această soluție se folosește și pentru curățarea capacului care protejează becul din interiorul cuptorului.
Exteriorul cuptorului: Rezultate excelente se obțin folosind o soluție de apă caldă și detergent de vase. Este foarte important să nu lăsați murdăria să se întărească ci să o îndepărtați cât mai repede posibil.
Accesoriile cuptorului: Acestea se curăță cel mai bine dacă în prealabil se înmoaie, după care se utilizează o soluție de apă caldă și detergent de vase.

usa cu inchidere delicataUșă cu închidere delicată

Ușa acestui model de cuptor electric Bosch este mai specială fiind dotată cu sistemul de închidere delicată a ușii astfel încât aceasta se va închide întotdeauna fără să producă zgomote.

Totodată ușa poate fi demontată pentru a ușura procesul de curățare, iar panourile de sticlă din interiorul ușii sunt și ele la rândul lor demontabile, ceea ce ușurează foarte mult procesul de curățare a cuptorului.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 10
• Programe automate: 10
• Puterea instalată: 3400 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Cablu de alimentare inclus: 120 cm
• Culoare: Inox
• Afișaj: Digital
• Temperatură cuptor: 50°C–275°C
• Protecție copii: Da
• Volum util: 71 litri
• Clasa energetică: A (0.81 kw/ciclu, 0.97 kWh/ciclu)
• Înălțime/Lățime/Adâncime: 595 mm/594 mm/548 mm
• Butoane: Retractabile
• Greutate: 34.1 kg
• Control al temperaturii: Mecanic
• Iluminare interioară: Halogen

9.3 Total Score
Cuptor electric încorporabil Bosch

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9
Siguranță în exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9
PROS
 • Autocurățare EcoClean
 • 10 programe automate
 • Butoane retractabile
 • Ușă cu închidere silențioasă
 • Ventilator de răcire
 • Volum util XXL
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo