Aragaz cu plita vitroceramica si cuptor electric cu programe automate

2
aragaz bosch plita vitroceramica cuptor electric
9.2
Aragaz cu plita vitroceramica si cuptor electric cu programe automate
Aragaz cu plita vitroceramica si cuptor electric cu programe automate
10 programe automate
Incalzire rapida
Indicator de caldura reziduala
Butoane retractabile
Afisaj digital
Panou cu autocuratare

Profitati de avantajele aragazului electric, cu ajutorul acestui model de la Bosch, care are plita vitroceramica si cuptorul electric cu 10 functii, din care o functie este dedicata programelor automate la care utilizatorul trebuie doar sa introduca tipul de preparat, dupa care cuptorul preia controlul selectand functia, temperatura si durata procesului de gatire.

aragaz bosch plita vitroPlita aragazului
Plita acestui aragaz de la Bosch este vitroceramica si are 4 zone de gatit, cu o putere totala a plitei de 7600 W, distribuita in urmatorul mod:
Stanga Spate: Este o zona de gatit extensibila, cu circuit oval la care poate fi activata separat zona de gatit rotunda de doar 17 cm, sau se poate activa toata zona ovala cu puterea de 2400 W si pe care se pot amplasa vase ovale cu dimensiunile 17×26 cm.
Dreapta Spate: Este cea mai mica zona de gatit, avand un diametru de 14.5 cm si p putere nominala de 1200 W.
Stanga Fata: Este o zona de gatit cu diametrul de 18 cm o putere nominala de 1800 W.
Dreapta Fata: Este o zona de gatit cu circuit dublu, si anume se poate porni doar inelul interior al zonei de gatit, care are un diametru de doar 12 cm sau se pot porni ambele inele ale zonei de gatit, obtinandu-se o zona de gatit cu diametrul de 21 cm.

Dupa cum se poate observa plita acestui aragaz Bosch accepta vase cu mai multe dimensiuni, reusind astfel sa faceti economie de energie, datorita faptului ca nu sunteti obligat sa folositi un vas mai mare decat e necesar.

Plita are „indicator de caldura reziduala” pentru fiecare zona de gatit, ceea ce inseamna ca daca o zona de gatit este fierbinte pe afisajul plitei se va aprinde „Indicatorul de caldura reziduala”, avertizandu-va astfel ca exista riscul de arsuri daca se atinge zona de gatit.

Este indicata curatarea plitei dupa fiecare utilizare evitandu-se astfel depunerea murdariei pe plita si mentinerea ei in stare excelenta de functionare pentru o perioada lunga de timp.
Sticla ceramica a plitei se curata cu solutii speciale pentru plita vitroceramica sau cu apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase, iar pentru eliminarea murdariei persistente se foloseste o racleta pentru plite vitroceramice.

Fiecare zona de gatit are 9 trepte de fierbere , cea mai mica putere este dezvoltata cand se alege treapta 1, iar cea mai mare putere se dezvolta cand se seteaza treapta 9.

cuptorul aragazului boschCuptorul aragazului Bosch
Acest aragaz de la Bosch are un cuptor foarte performant, cu ajutorul carora se obtin rezultate excelente la coacere.
Pe langa functiile clasice de coacere cuptorul este dotat si cu 10 programe automate de coacere la care utilizatorul trebuie sa selecteze tipul de preparat, iar cuptorul seteaza in mod automat functia de gatire, temperatura si durata.
Cu ajutorul programelor automate veti obtine intotdeauna rezultate excelente indiferent de experienta dumneavoastra la gatit.
Functionarea cuptorului se controleaza prin intermediul celor doua butoane de pe placa frontala a aragazului, cu ajutorul carora se seteaza functia de cuptor si temperatura din interiorul acestuia, iar durata de functionare se seteaza cu ajutorul panoului de comanda LCD.
Volumul cuptorului este destul de mare, si anume are 66 Litri.

Functiile de cuptor ale aragazului Bosch sunt urmatoarele:

convectie aer 4dConvectie aer fierbinte 3D
Caldura in cuptor este produsa de catre elementul incalzitor circular amplasat pe peretele posterior al cuptorului, iar ventilatorul ajuta la distribuirea uniforma a acestei calduri. Aceasta functie de cuptor este foarte utila cand se doreste coacerea pe mai multe niveluri, de exemplu, daca coaceti prajiturilele sau biscuiti puteti sa folositi mai multe niveluri pentru a reduce din timp si a economisi energie.

convectie aer delicataConvectie de aer delicata
Este o functie mai speciala care a fost conceputa pentru un consum cat mai mic de energie electrica, din acest motiv se recomanda utilizarea ei doar cand se coace pe un singur nivel.

pizzaPizza
Se foloseste pentru prepararea diverselor tipuri de pizza, precum si altor alimente care necesita o caldura marita in partea inferioara. In aceasta functie de cuptor caldura este generata de catre elementul incalzitor circular si cel inferior.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
Caldura este generata doar in partea inferioara a cuptorului si este recomandata a fi folosita pentru rumenirea mancarurilor la finalul procesului de gatire.

grill suprafata mareGrill Suprafata mare
Caldura este produsa de elementul incalzitor grill, fiind functia ideala pentru prepararea bucatilor de carne sub forma de felii sau a carnaciorilor.

Grill cu convectie aerGrill cu convectie aer
Este functia care trebuie folosita in cazul in care doriti sa frigeti bucati mari de carne. In cadrul acestei functii de cuptor este alimentat elementul incalzitor grill si ventilatorul, dar functioneaza in mod intermitent, si anume cand elementul grill este activ ventilatorul este oprit si invers.

incalzire superioara si inferioaraIncalzire Inferioara + Superioara
Este functia traditionala in care caldura este produsa in partea inferioara si superioara a cuptorului, fiind o functie foarte buna pentru prepararea prajiturilor zemoase.
De asemenea este functia in care se efectueaza masuratori pentru a stabili consumul de energie electrica.

Functiile prezentate pana acum sunt folosite pentru gatirea alimentelor, dar aragazul are si alte functii, care nu sunt utilizate efectiv la coacerea preparatelor.

incalzire rapidaIncalzire rapida
Se foloseste pentru a preincalzi cuptorul intr-un mod mult mai rapid, decat intr-o functie normala. Dupa ce temperatura a ajuns la valoarea setata comutati butonul pe functia de cuptor dorita.

iluminarea cuptoruluiIluminarea cuptorului
Se activeaza becul din interiorul cuptorului fara insa a se activa si elementii incalzitori, aceasta functie este foarte utila cand se curata interiorul cuptorului.

programe automatePrograme automate
Permite accesarea celor 10 programe automate de gatire la care utilzatorul trebuie doar sa seteze tipul de preparat si greutatea lui, iar cuptorul va seta in mod automat functia de gatire, temperatura si durata procesului de gatire.

Cele 10 programe automate sunt:

 1. Pui (neumplut) – se recomanda a se folosi o tava acoperita in care nu s-a adaugat lichid, iar puiul trebuie asezat in tava cu pieptul in sus. Tava se introduce pe nivelul al doilea.
 2. Piept de curcan – se foloseste o tava acoperita in care s-au adaugat legume (250 g), iar tava se introduce pe nivelul a doilea.
 3. Tocana (cu legume) – se utilizeaza o tava mai inalta cu capac, iar legumele care au nevoie de un timp mai mare de preparare (morcovi) se taie in bucati mai mici decat legumele care se prepara mai repede. Tava se introduce pe nivelul al doilea.
 4. Gulas – Se foloseste o tava inalta cu capac in care se introduce carne de vita sau porc, taiata bucati mici, care se aseaza in vas, dupa care peste carne se amplaseaza legume.
 5. Friptura din carne tocata – Se foloseste o tava cu capac care se amplaseaza pe nivelul al doilea.
 6. Friptura inabusita din carne de vita – Se utilizeaza o tava cu capac in care se amplaseaza carnea (friptura marinata, pulpa, coasta etc.) si se adauga apa, iar tava se amplaseaza in cuptor pe nivelul al doilea.
 7. Rulada din carne de vita – Se amplaseaza intr-o tava cu capac care se introduce pe nivelul 2 al cuptorului.
 8. Pulpa de miel – Baza tavii se acopera cu legume peste care urmeaza a se amplasa carnea. Tava trebuie sa fie cu capac si se amplaseaza pe nivelul al doilea din cuptor.
 9. Friptura de vitel – Si in acest caz se recomanda acoperirea tavii cu 250 g de legume, peste care se aseaza carnea. Tava se amplaseaza pe nivelul 2.
 10. Friptura din ceafa de porc – Se foloseste o tava cu capac de sticla si se introduc in tava 250 g de legume, peste care se amplaseaza carnea. Tava se introduce pe nivelul 2.

Cum se seteaza un program automat de gatire?

Aragazul seteaza in mod automat pentru dumneavoastra modul de gatire, temperatura si durata, iar dumneavoastra trebuie sa setati doar greutatea preparatului.
Pentru a seta un program trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Rotiti selectorul de functii de gatire pana in dreptul functiei „Programe automate”.
 2. Folositi tastele +/- pentru a seta programul dorit.
 3. Atingeti tasta „kg”.
 4. Introduceti greutatea preparatului pe care urmeaza sa il gatiti, acest lucru se face cu tastele +/-. Dupa ce s-a setat greutatea programul de gatire va porni in mod automat , iar pe afisajul digital apare timpul ramas.
  Cand procesul de gatire s-a terminat cuptorul va emite un semnal acustic.

Timpul de coacere este un parametru care nu poate fi modificat de utilizator, acesta este setat in mod automat de catre aragaz, in functie de greutatea preparatului.

temperatura in cuptorul aragazului boschTemperatura in cuptor
Temperatura in cuptorul acestui aragaz Bosch poate fi setata in intervalul 50 – 275 °C, acest lucru se face cu ajutorul butonului retractabil care are inscriptionat pe el valori care cresc cu intervale de 50, valorile care apar pe buton reprezinta valoarea temperaturii in cuptor, cand butonul este setat in dreptul acelei valori.
Pe afisajul digital al aragazului este amplasat un „Indicator de temperatura”, sub forma unei linii care se umple in trei trepte. Cand temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata, atunci cele trei trepte de culoare rosie sunt pline.
Toate butoanele aragazului sunt de tipul ”retractabil”, oferindu-i aragazului un aspect modern.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Bosch a dotat acest aragaz cu 3 accesorii, si anume:
Gratar din sarma: Are dubla utilizare, si anume se foloseste pentru amplasarea pe el a fripturilor care se prepara la grill, iar o alta intrebuintare este ca si suport pentru formele de prajituri care au au dimensiuni mai atipice.
Tava universala: Si aceasta are dubla utilizare, si anume foloseste pentru prepararea prajiturilor insiropate sau a bucatilor mari de carne, dar datorita faptului ca este foarte adanca poate fi folosita si ca tava colectoare.
Tava normala: Este o tava putin adanca si se utilizeaza pentru produsele din patiserie.

introducerea accesoriilorIntroducerea accesoriilor
Nivelul pe care se introduc accesoriile este foarte important, acesta poate face diferenta dintre un rezultat excelent si unul dezamagitor. In toate retetele va este indicat si nivelul pe care sa introduceti tava sau gratarul, iar cuptorul aragazului Bosch are 5 niveluri a caror numerotare incepe de jos, si anume nivelul de jos este numerotat cu „1”, iar cel mai de sus este numerotat cu „5”.

cronometrul cuptoruluiCronometru
Aragazul Bosch are mai multe functii de timp, cu ajutorul carora se controleaza functionarea cuptorului.
Durata de preparare: Cu ajutorul acestei functii se seteaza durata de functionare a cuptorului, cand aceasta durata expira se va intrerupe in mod automat procesul de gatire.
Final: Utilizatorul trebuie sa introduca timpul la care sa se incheie procesul de gatire.
Timer: Aceasta functie nu are influenta asupra functionarii cuptorului, fiind utilizata ca si un ceas.
Ora curenta: Afiseaza ora curenta , aceasta este vizibila atata timp cat alta functie de ceas nu este setata. Pentru a putea folosi cuptorul aragazului trebuie ca la instalarea lui sa se seteze ora curenta, in caz contrar cuptorul nu va porni cand se selecteaza o functie de cuptor.

curatarea cuptoruluiCuratarea cuptorului
Peretele posterior al cuptorului este acoperit cu un strat care se autocurata singur, fara ca dumneavoastra sa trebuiasca sa il curatati.
Murdaria care ajunge pe perete este descompusa in timpul functionarii aragazului.
Panoul cu autocuratare are eficienta maxima cand temperatura in cuptor este maxima, din acest motiv va recomandam ca din cand in cand sa setati functia de cuptor „Convectie aer 3D” si sa lasati sa functioneze cuptorul la temperatura maxima pentru o perioada de 60 de minute, in acest mod stratul ceramic care acopera peretele posterior se va regenera.
Peretele acoperit cu stratul ceramic nu trebuie curatat cu solutii de curatare sau cu bureti abrazivi, deoarece acestia distrug stratul ceramic.
Suprafetele emailate ale cuptorului se pot curata cu apa calda, in care s-a dizolvat detergent de vase, daca exista murdarie mai persistenta atunci puteti folosi si solutii speciale pentru curatarea cuptorului.
Usa interioara este realizata complet din sticla, ceea ce face ca curatarea ei sa fie usor de facut.
Suprafetele aragazului realizate din otel inoxidabil se curata cu solutie pentru curatat suprafetele din inox sau cu apa fierbinte in care s-a dizolvat in prealabil detergent de vase.

usa aragazului

Usa demontabila
Pentru o curatare cat mai usoara, Bosch a dotat aragazul cu o usa demontabila.
Pentru a o demonta trebuie doar sa deschideti complet usa cuptorului si sa deblocati parghiile de blocare, dupa care usa se scoate cu usurinta.
Panourile de sticla din usa sunt demontabile, astfel incat poate fi curatat fiecare sticla din usa.
Usa aragazului este si de tipul „SoftClose”, ceea ce inseamna ca se inchide fara a produce zgomote.

sertar de depozitareSertar de depozitare
In partea inferioara a aragazului este amplasat un sertar de depozitare, in care se pot amplasa accesoriile aragazului. Din motive de siguranta nu amplasati in interiorul sertarului solutii imflamabile, ci doar accesoriile livrate impreuna cu aragazul.
Aragazul are picioruse reglabile, cu ajutorul carora se regleaza inaltimea, pentru a regla inaltimea cu usurinta va recomandam sa scoateti sertarul de depozitare, avand astfel acces mai usor la acele picioruse.

protectie rasturanreProtectie impotriva rasturnarii
Din fabricatie aragazul este conceput sa nu se rastoarne cand pe mijlocul usii este amplasata o greutate de 22.5 kg, dar din punct de vedere al sigurantei acest lucru nu este destul, din acest motiv impreuna cu aragazul este livrat un sistem de protectie care trebuie fixat de peretele din spatele aragazului.
Acest aspect este foarte important, mai ales daca aveti copii mici care au tendinta de a deschide usa aragazului.

consum de energieConsum energetic
Cuptorul acestui aragaz Bosch se incadreaza in clasa energetica A, avand un consum declarat de:
– 0.98 kWh / ciclu – in functia traditionala;
– 0.79 kWh / ciclu – in functia cu ventilator.

 

date tehniceDate tehnice
Tip aragaz: Plita vitroceramica / Cuptor electric;
Puterea nominala: 10900 W;
Tensiunea de alimentare: 220 – 240 V;
Inaltime: 850 mm;
Latime: 600 mm;
Adancime: 600 mm;
Greutate: 51.1 kg;
Culoare: inox;
Clasa energetica: A;
Picioare ajustabile pe inaltime.

9.2 Total Score
Aragaz cu plita vitroceramica si cuptor electric

Design
9
Functii cuptor
9.5
Performante la coacere
9.5
Accesorii
8.5
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
9
PROS
 • 10 programe automate
 • Incalzire rapida
 • Indicator de caldura reziduala
 • Butoane retractabile
 • Afisaj digital
 • Panou cu autocuratare
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo