Plită vitroceramică cu funcție de Putere Suplimentară sau PowerBoost

0
plita vitroceramica cu putere suplimentara imagine
8.8
Plită vitroceramică cu funcție de Putere Suplimentară sau PowerBoost
Plită vitroceramică cu funcție de Putere Suplimentară sau PowerBoost
Putere Suplimentară
Afișaj digital
Contor de energie
Indicator de căldură reziduală
Timer
Protecție copii

În comparație cu plitele cu inducție, principalul dezavantaj al celor vitroceramice sau radiante este timpul mai mare de gătire, iar acest lucru este datorat faptului că zonele de gătit de la o plită vitroceramică nu au aceeași putere și eficiență energetică.
Pentru a compensa acest lucru unii producători de plite au implementat pe unele modele vitroceramice și o funcție de Putere Suplimentară (PowerBoost) care permite creșterea puterii dezvoltate de o zonă de gătit pentru o durată maximă de timp.

Plită vitroceramică Bosch cu putere suplimentară (PowerBoost)

plita vitroceramica cu putere suplimentaraUnul dintre producătorii de plite care au introdus funcția PowerBoost pe produsele sale este Bosch, iar un produs cu această funcție care excelează la capitolul performanțe este acest model cu patru zone de gătit, dintre care una este de tipul dublu, aceasta fiind de altfel și cea care are implementată funcția de putere suplimentară sau PowerBoost.
Din cauza constrângerilor tehnice și a costurilor putem observa că foarte puține modele de plite au funcția PowerBoost, iar cele care o au implementată este doar pentru una sau două zone de gătit. Spre exemplu modelul de plită vitroceramică cu funcție de Putere Suplimentară are implementată funcția doar pentru zona de gătit Dreapta Față.

functia putere suplimentara la plita boschZona de gătit a plitei vitroceramice cu funcție de putere suplimentară este ușor de identificat datorită marcajului „boost” care apare în interiorul zonei respective.
La acest model de plită de la Bosch zona cu putere mărită este cea din dreapta-față, având un diametru de 210 mm și o putere maximă de 2100 W. Prin activarea funcției PowerBoost face ca aceeași zonă de gătit să dezvolte o putere maximă de 2600 deci cu 500 W mai mult decât pe cea mai mare treaptă de putere.

Conform măsurătorilor efectuate de către Bosch timpul necesar fierberii unei cantități anume de apă se reduce cu 20%, grație funcției PowerBoost în comparație cu treapta maximă de căldură, 9.
Funcția de putere suplimentară este concepută și la plitele vitroceramice ca și la cele cu inducție, să se reducă în mod automat după o anumită perioadă de timp. La acest model de plită vitroceramică Bosch funcția PowerBoost comută în mod automat pe treapta de putere 9 fără intervenția utilizatorului.
Această comutare automată este necesară din motive de siguranță. Trebuie ținut cont de faptul că apa sau uleiul se încălzesc foarte repede utilizând funcția de putere suplimentară, iar dacă aceasta nu ar avea o limitare a timpului de funcționare ar putea genera probleme de siguranță.

Cum se activează funcția de Putere Suplimentară (PowerBoost)?

La acest model de plită vitroceramică de la Bosch activarea funcției PowerBoost necesită doar parcurgerea a doi pași:

  1. Se selectează zona de gătit care are implementată funcția PowerBoost.
  2. Se atinge simbolul   fapt care generează activarea funcției. Pe afișajul plitei se poate observa aprinderea indicatorului „b”.

Cum se dezactivează funcția de Putere Suplimentară?

Procesul de dezactivare a funcției de Putere Suplimentară are nevoie de asemenea de parcurgerea a doi pași:

  1. Se selectează zona de gătit.
  2. Se reglează o treaptă de putere intermediară pentru continuarea procesului de gătire. Se poate observa că indicatorul „b” de pe afișajul plitei a dispărut.

date tehnice plita cu functie powerboostDate tehnice
Tip: Plită electrică vitroceramică
Zone de gătit: 4
Putere: 7000 W
Tensiunea nominală: 220–240V
Culoare: Negru-Inox
Putere Suplimentară: Da
Trepte de putere: 17
Afișaj: Digital
Lățime: 583 mm
Adâncime: 513 mm

8.8 Total Score
Plită vitroceramică cu funcție de Putere Suplimentară sau PowerBoost

Design
9
Confort
9.5
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Putere Suplimentară
  • Afișaj digital
  • Contor de energie
  • Indicator de căldură reziduală
  • Timer
  • Protecție copii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo