Plită cu inducție cu senzor de prăjire

1
Plită cu inducție cu senzor de prăjire imagine
9.7
Plită cu inducție cu senzor de prăjire
Plită cu inducție cu senzor de prăjire
Senzor de prăjire
Putere suplimentară
Zonă Flex
Temporizator
17 trepte de putere
Protecție copii

Cele mai performante plite cu inducție au în dotarea lor și un senzor de prăjire care asigură de fiecare dată prepararea perfectă a alimentelor prin menținerea constantă a temperaturii vasului, pe toată durata procesului de gătire.

Avantajele unei plite cu inducție cu senzor de prăjire

Rezultate excelente repetabile: Temperatura vasului de gătit va fi aceeași de fiecare dată, fapt care produce repetabilitatea procesului de gătire.
Temperatura vasului este constantă: Pentru a avea rezultate excelente repetabile este nevoie ca de fiecare dată temperatura vasului să fie identică, iar acest senzor de prăjire este capabil să facă acest lucru.
Consum mai redus de energie: Datorită faptului că vasele se încălzesc doar cât este nevoie, pierderile de energie datorate încălzirii prea tare a vasului sunt eliminate.
Evitarea încălzirii excesive a lichidelor: Uleiul este încălzit până la temperatura necesară evitându-se astfel posibilitatea ca uleiul să atingă punctul de fumegare.
Atenționarea utilizatorului: Când temperatura vasului a ajuns la temperatura optimă plita va emite un semnal acustic.

Plită cu inducție cu senzor de prăjire de la Bosch

Plită cu inducție cu senzor de prăjireBosch este unul dintre producătorii de plite cu inducție care are plite cu inducție dotate cu senzor de prăjire, iar la Bosch denumirea comercială a acestei funcții este PerfectFry.
O plită cu inducție cu senzor de prăjire este acest model capabil să mențină constantă temperatura din vase în cinci trepte, ceea ce permite prepararea multor tipuri de alimente în condiții optime.

Treapta 1: Asigură menținerea constantă în vas a unei temperaturi foarte scăzute care se utilizează pentru prepararea sosurilor sau pentru înăbușirea legumelor. De exemplu dacă preparați sos de roșii cu legume veți alege această treaptă de căldură, iar în 25-35 de minute preparatul va fi gata.

Treapta 2: Asigură o temperatură scăzută ideală pentru prepararea omletelor sau pentru prăjirea diverselor alimente în ulei de măsline extravirgin. De exemplu dacă preparați omletă atunci trebuie să selectați Treapta 2 de temperatură și procesul de gătire va dura 3-6 minute.

Treapta 3: Menține în vas o temperatură medie-scăzută recomandată pentru prepararea cârnăciorilor sau a chifteluțelor. Pentru a prepara cârnăciorii cu această treaptă de căldură este nevoie de o perioadă de 8-20 de minute.

Treapta 4: Asigură menținerea unei temperaturi medie-înaltă și se folosește pentru prăjirea fripturilor sau a alimentelor congelate. De exemplu dacă doriți să preparați friptură mediu sau pătrunsă este nevoie de 8-12 minute.

Treapta 5: Asigură menținerea unei temperaturi înalte necesară pentru prăjirea alimentelor la temperaturi mari precum sunt cartofii prăjiți sau crochetele de cartofi.

Sfaturi pentru utilizarea funcției cu senzor de prăjire

Nu lăsați vasul nesupravegheat: Din motive de siguranță nu este recomandată lăsarea vasului de gătit nesupravegheat.
Vasele nu se acoperă: Pentru ca funcția cu senzor de prăjire să funcționeze corect nu trebuie ca vasele să fie acoperite.
Uleiul utilizat: Diversele tipuri de uleiuri utilizate trebuie să fie adecvate pentru prăjire. Dacă se folosesc alte tipuri de uleiuri (untură de porc, margarină, unt, ulei de măsline extravirgin) treapta de temperatură maximă care poate fi setata este 2.
Temperatura corectă: Pentru ca funcția cu senzor de prăjire să funcționeze corect este necesar ca procesul de gătire să înceapă cu vasul și zona de gătit aflate la temperatura ambiantă.
Diametrul vasului: Bosch a dezvoltat această funcție cu senzor de prăjire utilizând tigăi cu diametrul de 15 cm, 19 cm și 21 cm, ceea ce înseamnă că și utilizatorul trebuie să folosească astfel de tigăi pentru a avea rezultate excepționale.
Poziționarea vasului: Vasul de gătit trebuie întotdeauna poziționat în centrul zonei de gătit.

Rezultatul procesului de gătire depinde foarte mult de calitatea vasului utilizat, iar dacă în timpul procesului de gătire partea inferioară a vasului se deformează și devine convex sau concav atunci senzorul de prăjire nu va putea funcționa corect.

De asemenea timpul de preparare cu ajutorul senzorului de prăjire este influențat de calitatea preparatelor, greutatea și tipul acestora.

date tehnice plita cu senzor de prajireDate tehnice
• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Puterea electrică: 7400 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Culoare: Negru
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Lățime: 606 mm
• Adâncime: 527 mm
• Suprafață: Sticlă securizată
• Greutate: 14 kg

9.7 Total Score
Plită cu inducție cu senzor de prăjire

Design
9.5
Confort
10
Protecție și siguranță
10
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Senzor de prăjire
  • Putere suplimentară
  • Zonă Flex
  • Temporizator
  • 17 trepte de putere
  • Protecție copii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo