Aragaz cu reglarea temperaturii in cuptor

In ziua de azi aproape toate aragazele au cuptoare la care se poate regla temperatura printr-o simpla invartire de buton, acest lucru este valabil atat pentru cuptoarele electrice cat si cele pe gaz.

buton cu valorile temperaturiiDe exemplu la acest aragaz de la Electrolux se poate regla temperatura din cuptor in intervalul 50°C – 250°C.
Pe buton apar valorile de 50-100-150-200-250, acestea reprezinta valoarea temperaturii in cuptor.
Deasupra butonului este pozitionata o lampa indicatoare care se stinge in momentul in care temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata de utilizator, iar cand temperatura scade sub o anumita valoare este comandata aprinderea lampii indicatoare.

La cuptoarele electrice exista 2 tipuri de control al temperaturii si anume control electromecanic si control electronic.

Controlul electromecanic al temperaturii din cuptor se caracterizeaza printr-o histereza in jurul valorii de + 15 °C, acest lucru inseamna ca exista modele de cuptoare la care daca utilizatorul seteaza o temperatura de 200 °C in realitate in cuptor sa fie o temperatura situata in intervalul 185°C – 215°C.

Controlul electronic al temperaturii este mult mai precis avand in general o histereza de doar + 5 °C, precizia aceasta se traduce prin costuri mai mari de achizitie deoarece acest tip de control este montat pe aragaze mai scumpe.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo